Δίκη για δολοφονία Καμπανού: Ομόφωνα ένοχοι όλοι οι κατηγορούμενοι

Δίκη για δολοφονία Καμπανού: Ομόφωνα ένοχοι όλοι οι κατηγορούμενοι
Σημείο δολοφονίας Άλκη Καμπανού Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Την ενοχή όλων των κατηγορούμενων για την δολοφονία του Άλκη Καμπανού στη Θεσσαλονίκη αποφάσισε το δικαστήριο. Ένταση επικράτησε στη δικαστική αίθουσα. Η διαδικασία θα συνεχιστεί με τις αιτήσεις για την αναγνώριση ελαφρυντικών.

Ένοχοι και οι 12 κατηγορούμενοι για την δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου.

Το δικαστήριο μετέτρεψε τη βασική κατηγορία σε ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο.

Συγκεκριμένα, σε ό,τι αφορά τη δολοφονία του Άλκη, ένοχοι για ανθρωποκτονία κρίθηκαν οι 7 εκ των 12 και οι 5 για συνέργεια.

Σε ό,τι αφορά τον τραυματισμό του φίλου του Άλκη, οι 5 κατηγορούνται για απόπειρα ανθρωποκτονίας και οι 5 για συνέργεια.

Αναφορικά με τον τρίτο νεαρό της παρέας, ο ένας βαρύνεται με την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας, και οι υπόλοιποι για συνέργεια.

Οι γονείς του 19χρονου Άλκη Καμπανού INTIME NEWS

Αναλυτικά ο κάθε ένας από τους 12 κατηγορούμενους κρίθηκε ένοχος ως εξής:

 • Ο 1ος για συνέργεια στην ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο , συνέργεια στις απόπειρες ανθρωποκτονίας των ΑΒ και ΔΚ με ενδεχόμενο δόλο , για συμπλοκή, για κατοχή αντικειμένου που μπορεί να προκαλέσει σωματικές βλάβες, για οπλοφορία. Αθώος για οπλοχρησία.
 • Ο 2ος για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο , απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο , συνεργεία σε απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο , συμπλοκή, κατοχή αντικειμένου που μπορεί να προκαλέσει σωματικές βλάβες, οπλοφορία και οπλοχρησία.
 • Ο 3ος για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο , συνέργεια στις δύο απόπειρες ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο , συμπλοκή, κατοχή αντικειμένου που μπορεί να προκαλέσει σωματικές βλάβες, οπλοφορία και οπλοχρησία.
 • Ο 4ος για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο , συνέργεια στις δύο απόπειρες ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο , συμπλοκή, κατοχή αντικειμένου που μπορεί να προκαλέσει σωματικές βλάβες, οπλοφορία και οπλοχρησία.
 • Ο 5ος για συνέργεια στην ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο , συνέργεια στις δυο απόπειρες ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο , συνεργεία σε απόπειρα ανθρωποκτονίας, συμπλοκή, κατοχή αντικειμένου που μπορεί να προκαλέσει σωματικές βλάβες, οπλοφορία . Αθώος για οπλοχρησία.
 • Ο 6ος για συνέργεια στην ανθρωποκτονία και στις δύο απόπειρες ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο , συμπλοκή και οπλοφορία. Αθώος για οπλοχρησία.
 • Ο 7ος για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο, απόπειρα ανθρωποκτονίας και συνεργεία σε απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο, συμπλοκή, κατοχή αντικειμένου που μπορεί να προκαλέσει σωματικές βλάβες, οπλοφορία και οπλοχρησία.
 • Ο 8ος για συνέργεια στην ανθρωποκτονία και στις δύο απόπειρες ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο και συμπλοκή. Αθώος για οπλοφορία και οπλοχρησία.
 • Ο 9ος για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο , απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο , συνεργεία σε απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο , συμπλοκή, κατοχή αντικειμένου που μπορεί να προκαλέσει σωματικές βλάβες, οπλοφορία και οπλοχρησία.
 • Ο 10ος για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο , απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο , συμπλοκή, κατοχή αντικειμένου που μπορεί να προκαλέσει σωματικές βλάβες, οπλοφορία και οπλοχρησία.
 • Ο 11ος για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο , απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο , συνεργεία σε απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο , συμπλοκή, κατοχή αντικειμένου που μπορεί να προκαλέσει σωματικές βλάβες, οπλοφορία και οπλοχρησία.
 • Ο 12ος για συνέργεια στην ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο , συνεργεία στις δύο απόπειρες ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο , συμπλοκή, κατοχή αντικειμένου που μπορεί να προκαλέσει σωματικές βλάβες. Αθώος για οπλοφορία και οπλοχρησία.
Άφιξη των γονιών του Άλκη Καμπανού στη δίκη για τη δολοφονία του INTIME NEWS

Μετά την ανάγνωση της ετυμηγορίας από την έδρα το δικαστήριο προχώρησε σε ολιγόλεπτη διακοπή προκειμένου οι συνήγοροι υπεράσπισης να προετοιμαστούν για τη συζήτηση περί ελαφρυντικών (π.χ. μεταγενέστερη καλή συμπεριφορά, ειλικρινή μεταμέλεια, μετεφηβική ηλικία).

Μέχρι στιγμής, τοπικά μέσα ενημέρωσης επισημαίνουν πως και οι 12 αναμένεται να ασκήσουν έφεση για να κριθούν σε δεύτερο βαθμό.

Σύμφωνα με το thesstoday.gr, εντός της ημέρας αναμένεται και η απόφαση για τις ποινές.

Ένταση στο δικαστήριο – Φώναζαν “δολοφόνοι – δολοφόνοι”

Κατά την έξοδο των κατηγορουμένων από την αίθουσα του ΜΟΔ, το ακροατήριο εξύβρισε τους 12, ορισμένοι φώναζαν “δολοφόνοι-δολοφόνοι” και απαιτούσαν ισόβια, ενώ δεν έλειψαν και οι χειρονομίες.

Εντός της δικαστικής αίθουσας σηκώθηκε και πλακάτ που έγραφε “δικαιοσύνη για τον Άλκη”.

Σύμφωνα με το thestival.gr, τουλάχιστον 20 οπαδοί του Άρη βρίσκονται έξω από την αίθουσα του δικαστηρίου και φωνάζουν “ισόβια” και “σκ… στα αδέρφια σας”.

Ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ βρίσκονται στην είσοδο του ΜΟΔ, προκειμένου να εμποδίσουν την είσοδο των ατόμων στη δικαστική αίθουσα.

Σημειώνεται ότι η αίθουσα του Κακουργιοδικείου Θεσσαλονίκης είναι ασφυκτικά γεμάτη. Από τη μία πλευρά της αίθουσας βρίσκονται φίλοι και συγγενείς του Άλκη, ανάμεσα στους οποίους οι γονείς του που παρακολούθησαν σχεδόν όλες τις συνεδριάσεις του δικαστηρίου, και από την άλλη πλευρά κάθονται οι συγγενείς των κατηγορούμενων.

Τα 33′ πριν τη δολοφονία του Άλκη

Ισχυρά μέτρα της ΕΛ.ΑΣ.

Σημειώνεται ότι η δίκη εξελίσσεται υπό τα δρακόντεια μέτρα της Αστυνομίας, καθώς κάλεσμα σε μαζική συγκέντρωση στο Δικαστικό Μέγαρο έχει απευθύνει προς τα μέλη και τους οπαδούς του ο Α.Σ. Άρης.

“Καλούμε τον κόσμο του Άρη να δώσει μαζικά το «παρών» στα Δικαστήρια, σε μία μέρα – ορόσημο αναφορικά με την απόδοση δικαιοσύνης για τη στυγνή δολοφονία ενός 19χρονου παιδιού, επειδή υποστήριζε τον Άρη. Ο Άλκης ήταν παιδί γεμάτο φως. Το φως να διώξει το σκοτάδι σ’ αυτήν την πόλη. Ο Άλκης ζει”
αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Εντός των Δικαστηρίων αλλά και πέριξ αυτών, η ΕΛ.ΑΣ. έχει αναπτύξει ισχυρές δυνάμεις για τη διασφάλιση της ομαλότητας της διαδικασίας και την αποφυγή κινδύνων έντασης.

Υπενθυμίζεται ότι η εισαγγελέας της έδρας έχει προτείνει την ενοχή και των 12 εμπλεκόμενων προσώπων για τη δολοφονία του 19χρονου, καθώς και την ενοχή αρκετών εκ των κατηγορουμένων για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά των δυο φίλων του Άλκη.

Συγκεκριμένα, η πρόταση της Εισαγγελέως ήταν η εξής:

Για τον 1ο κατηγορούμενο ηθική αυτουργία σε τελεσθείσα ανθρωποκτονία σε βάρος του Άλκη Καμπανού, ηθική αυτουργία σε απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του Ά. Β. και ηθική αυτουργία σε απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του Δ.Κ.

Για τους 2ο, 3ο, 4ο, 5ο, 7ο, 9ο, 10ο, 11ο 12ο ανθρωποκτονία τελεσθείσα σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά συναυτουργία σε βάρος του Άλκη Καμπανού, απόπειρα ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά συναυτουργία σε βάρος του Ά. Β.

Για τον 6ο κατηγορούμενο συνεργεία σε ανθρωποκτονία τελεσθείσα κατά συναυτουργία σε βάρος του Άλκη Καμπανού, συνεργεία σε απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του Α.Β και Δ.Κ.

Για τον 8ο κατηγορούμενο συνεργεία σε ανθρωποκτονία τελεσθείσα κατά συναυτουργία σε βάρος του Άλκη Καμπανού, συνεργεία σε απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του Α.Β και Δ.Κ. και για τον 10ο επιπλέον απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του Δ.Κ.

«Όλοι ξεκίνησαν για να σκοτώσουν και το πέτυχαν» είχε υπογραμμίσει, λέγοντας πως δεν στόχευαν απλά στο να κυνηγήσουν.

«Όλοι οι κατηγορούμενοι είχαν σκοπό να σκοτώσουν» είχε πει χαρακτηριστικά, τονίζοντας πως «δεν έδρασαν τυχαία», ενώ είχε δείξει τον 1ο κατηγορούμενο ως τον άνθρωπο που οργάνωσε τη φονική επίθεση.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα