Δίκη ιστιοπλόου: Καταθέτει η Αμαλία Π. κεκλεισμένων των θυρών

Διαβάζεται σε 2'
Ιστιοπλοϊκό
Ιστιοπλοϊκό ISTOCK

Ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου βρέθηκε η Αμαλία Π., για να καταθέσει εκ νέου, κεκλεισμένων των θυρών, για όσα συνέβησαν σε βάρος της από τον τότε προπονητή της, όσο εκείνη ήταν 12 ετών

Τις μνήμες των όσων έλαβαν χώρα όταν ήταν μόλις 12 ετών από τον προπονητή της στην ιστιοπλοΐα κλήθηκε να επαναφέρει η Αμαλία Π., η αθλήτρια που απασχόλησε τη Δικαιοσύνη ως η πρώτη υπόθεση MeToo, μετά την καταγγελία της Ολυμπιονίκη Σοφίας Μπεκατώρου.

Η κοπέλα βρέθηκε ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου, το οποίο έκρινε πως -όπως και πρωτόδικα, θα πρέπει η κατάθεσή της -και μόνο αυτή – να γίνει κεκλεισμένων των θυρών. Σύμφωνα με την πρόεδρο της έδρας, το δικαστήριο υιοθέτησε την εισαγγελική πρόταση, καθώς «υπάρχει λόγος εφαρμογής του άρθρου περί κεκλεισμένων των θυρών, μόνο για την κατάθεση της καταγγέλλουσας». Όπως τονίστηκε, αυτά που καλείται να καταθέσει η καταγγέλλουσα δεν έχουν σχέση με τη γενική δημοσιότητα και οι λεπτομέρειες για τις οποίες θα ερωτηθεί μπορούν να επιφέρουν τραύμα στην ψυχική κατάσταση της παθούσας.

Είπε προηγηθεί η αντίρρηση της υπεράσπισης του 40χρονου προπονητή, η οποία υποστήριξε ότι δεν τίθεται ζήτημα προστασίας των προσωπικών δεδομένων της καταγγέλλουσας από τη στιγμή που η ίδια έχει τοποθετηθεί σε συνεντεύξεις της αναφερόμενη σε ντοκιμαντέρ, που προβάλλεται στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.

Το δικαστήριο θέλησε να ακούσει και την πλευρά της ίδιας της Αμαλίας, η οποία εξήγησε ότι στο εν λόγω ντοκιμαντέρ δεν υπάρχουν λεπτομερείς περιγραφές. «Είναι ένα γενικό πλαίσιο που μιλάει γενικά για τις γυναίκες που έχουν κακοποιηθεί στην Ελλάδα» εξήγησε στην πρόεδρο.

Υπενθυμίζεται ότι πρωτόδικα ο 40χρονος κατηγορούμενος καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 13 ετών χωρίς αναστολή για το κακούργημα της κατάχρησης ανηλίκου σε ασέλγεια, ενώ κρίθηκε κατά πλειοψηφία αθώος για το αδίκημα του βιασμού.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα