Δίκη Χρυσής Αυγής: Δύο χρόνια από την μεγαλύτερη δημοκρατική ιαχή – Πλήθος κόσμου στο πλευρό της Μάγδας Φύσσα

Δίκη Χρυσής Αυγής: Δύο χρόνια από την μεγαλύτερη δημοκρατική ιαχή – Πλήθος κόσμου στο πλευρό της Μάγδας Φύσσα
Πλήθος κόσμου έξω από το Εφετείο, για να στηρίξει τη Μάγδα Φύσσα και να φωνάξει "ο Παύλος ζει" Eurokinissi

Βροντερό αντιφασιστικό "παρών" έξω από το Εφετείο, για την κατάθεση της Μάγδας Φύσσα, ακριβώς δύο χρόνια από τη καταδίκη του ναζισμού. Συγκλονιστικές εικόνες που μας γυρίζουν στη γιορτή της δημοκρατίας, την 7η Οκτωβρίου του 2020.

Με σύσσωμο το αντιναζιστικό κίνημα στο πλευρό της πραγματοποιείται η κατάθεση της Μάγδας Φύσσα για την 17η Σεπτεμβρίου του 2013, όταν είδε για τελευταία φορά τον γιο της Παύλο, προτού δολοφονηθεί από ομάδα χρυσαυγιτών.

Η σημερινή ημέρα, πέρα από τη σημασία των γεγονότων σε δικαστικό επίπεδο, κουβαλά και ένα βαρύ συναισθηματικό φορτίο, έχοντας έντονο σημειολογικό χαρακτήρα, με τη συμπλήρωση ακριβώς δύο ετών από την ιστορική 7η Οκτωβρίου με την απόφαση κατά της Χρυσής Αυγής ως “εγκληματική οργάνωση”, την καταδίκη του ναζισμού και τη γιορτή της δημοκρατίας.

Το πρωινό εκείνης της 7ης Οκτωβρίου του 2020 έφερε χιλιάδες κόσμου έξω από το Εφετείο, για να χαρίσουν την μεγαλύτερη δημοκρατική ιαχή και να καταδικάσουν τον φασισμό, στη μνήμη του Παύλου Φύσσα και όλων των θυμάτων του.

Η Μάγδα Φύσσα sooc.gr

Ήταν μία στιγμή που έμεινε χαραγμένη στην ιστορία, ήταν μία βροντερή ιαχή που θα προκαλεί πάντα ανατριχίλα, κάθε φορά που θα ανατρέχουμε στο συγκλονιστικό εκείνο βίντεο, όπως το κατέγραψε το NEWS 24/7 μέσα από τον φακό του ρεπόρτερ Μάνου Φραγκιουδάκη, αποτυπώνοντας το μεγαλείο της και το ηχηρό μήνυμά της προς τους νοσταλγούς του ναζισμού.

Τέτοιες εικόνες ξυπνούν και σήμερα, την ώρα που πλήθος κόσμου, συλλογικότητες και οργανώσεις βρίσκονται έξω από το Εφετείο, στο πλευρό της Μάγδας Φύσσα για να τη στηρίξουν την ώρα της κατάθεσής της και να θυμίσουν πως οι “μέλισσες” δεν ξεχνούν, θα είναι πάντα εδώ, να μάχονται απέναντι στους λύκους.

Υπενθυμίζεται πως, στη δίκη της ΧΑ, κρίθηκε ένοχος, τόσο για ένταξη στην εγκληματική οργάνωση όσο και για τη δολοφονία Φύσσα, ο Γ. Ρουπακιάς.

Επιπλέον, κρίθηκαν ένοχοι για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης οι Μιχαλολιάκος, Κασιδιάρης, Λαγός, Γερμενής, Παναγιώταρος, Παππάς, Ματθαιόπουλος και ένοχοι για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση οι Άγγος, Αποστόλου, Καζαντζόγλου, Καλαρίτης, Μιχαλάρος, Μπαρέκας, Παπαβασιλείου, Παπαδόπουλος, Πόπορη, Ρουπακιάς, Σκιατούνης, Σκάλκος, Στεργιοπουλος, Στράτος, Τσακανίκας, Τσόρβας, Τσαλίκης, Χατζηδάκης, Χρυσαφίτης.

Δείτε φωτογραφίες έξω από το Εφετείο το πρωί της Τετάρτης, δύο ακριβώς χρόνια από την ιστορική 7η Οκτωβρίου του 2020:

Eurokinissi

Eurokinissi

Πλήθος κόσμου έξω από το Εφετείο, για να στηρίξει τη Μάγδα Φύσσα και να φωνάξει "ο Παύλος ζει" Eurokinissi

Eurokinissi

Δίκη Χρυσής Αυγής: Η ώρα της Μάγδας Φύσσα

Η μητέρα που έχει αποτελέσει σύμβολο για τον αγώνα της κατά των ακροδεξιών φαινομένων και υπέρ της καταδίκης των υπευθύνων για το θάνατο του 33χρονου Killah P, θα ανοίξει την “αυλαία” της αποδεικτικής διαδικασίας για τη δίκη της Χρυσής Αυγής σε δεύτερο βαθμό.

Ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, θα αναφερθεί τόσο στις τελευταίες στιγμές του 33χρονου μουσικού πριν χάσει τη ζωή του από το χέρι του Γ. Ρουπακιά στο Κερατσίνι, όσο και για την εμπλοκή όλων των κατηγορουμένων στην ανθρωποκτονία. Με τα πνεύματα να μην έχουν ηρεμήσει καθόλου από το 2015, όταν για πρώτη φορά ανέβηκε στο βήμα του μάρτυρα για να καταθέσει, η Μάγδα Φύσσα αναμένεται να τοποθετηθεί δυναμικά κατά την πρώην ηγετική ομάδας της Χρυσής Αυγής, που έχει καταδικαστεί ως διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Άγνωστο παραμένει αν και σε αυτή τη συνεδρίαση θα παρευρίσκονται οι οπαδοί του Ιω. Λαγού και του Ηλ. Κασιδιάρη, οι οποίοι βρέθηκαν σε ευθεία αντιπαράθεση με τους φίλους και συγγενείς της οικογένειας Φύσσα κατά την προηγούμενη συνεδρίαση. Ήταν η δικάσιμος στη διάρκεια της οποίας δεν έλειψαν ούτε οι ναζιστικοί χαιρετισμοί εντός της αίθουσας, προκαλώντας και πάλι την αντίδραση των παρευρισκόμενων και φυσικά τις έντονες διαμαρτυρίες της Μάγδας Φύσσα.

Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως, ο Ηλ. Κασιδιάρης δεν πρόκειται να παρευρεθεί στη δικαστική αίθουσας. Απών αναμένεται να είναι και ο φυσικός αυτουργός της ανθρωποκτονίας Φύσσα, Γ. Ρουπακιάς, ο οποίος δεν έχει εμφανιστεί σε καμία συνεδρίαση.

«Αυτή η δικαστική μάχη δεν μπορεί να τελειώσει παρά με την επικύρωση της καταδίκης της 7 Οκτώβρη του 2020» τονίζει στο κάλεσμα του έξω από το Μέγαρο του Εφετείου ο δικηγόρος της οικογένειας Φύσσα, Θαν. Καμπαγιάννης, ενώ το το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου και Εργαζομένων Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Ελλάδος επισημαίνει: «Όλοι την Παρασκευή 7 Οκτώβρη στις 9 π.μ. έξω από το Εφετείο Αθηνών. Στεκόμαστε στο πλευρό της Μάγδας Φύσσα».

Η κατάθεση στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο

Ήταν Οκτώβριος του 2015 όταν επί δύο ημέρες η Μάγδα Φύσσα κατέθετε στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων όσα γνωρίζει για τη δολοφονία του γιου της, εμμένοντας στα όσα της είχε αναφέρει η κοπέλα του Παύλου, Χρύσα, για τα όσα προηγήθηκαν του φονικού.

Με αξιοπρέπεια αλλά ιδιαίτερα συγκινημένη, η Μάγδα Φύσσα ξεκίνησε την κατάθεσή της λέγοντας: “όσο και να θέλει η απέναντι πλευρά να μην καταθέσω, δεν υπάρχει περίπτωση. Για τη στυγερή δολοφονία του γιου μου θα μιλήσω, για τις 17 Σεπτεμβρίου που είδα τελευταία φορά το παιδί μου. Θα πήγαινε να δει μπάλα. Από εκείνο το απόγευμα δεν το ξαναείδα“.

Περιγράφοντας τα όσα συνέβησαν εκείνο το βράδυ, η μητέρα του Παύλου Φύσσα είπε: “Ο Παναγιώτης (ήρθε σπίτι και μου είπε: “Ο Παύλος χτύπησε, είναι στο Κρατικό και θέλει να σε δει. Ήρθα να σε πάρω“. Δεν το πίστεψα. Πίστεψα ότι είχε γίνει κάτι κακό. Δεν έκανα ερωτήσεις. Τον ρώτησα μόνο: “Μέχρι εδώ ήταν Τάκη; Αυτό ήταν η ζωή μας; “. Ήλπιζα ότι δεν έχει γίνει κάτι. Πάμε στο Κρατικό, βλέπω πολύ κόσμο, συγγενείς και φίλους. Δεν περιμένω να μου πει κανείς τίποτα, τρέχω μέσα. Είναι 2 γιατροί. Τους παρακάλαγα να μου πουν τί έχει συμβεί αλλά δεν μου λένε. Τραβάω το παραβάν να δω αν είναι κάπου, τους είπα να μου πουν τί έχει γίνει τώρα. Ο γιατρός μου έδωσε ένα χάπι και μου είπε την αλήθεια, ότι ο Παύλος δεν ζει, έφυγε. Πως είναι δυνατόν; ρώτησα. Μου είπε ότι τον μαχαίρωσαν στην καρδιά, η Χρυσή Αυγή. Μου είπε ότι “δεν μπορούσε να γίνει κάτι. Οι μαχαιριές ήταν επαγγελματικές, και εδώ έξω να γινόταν δεν θα προλαβαίναμε”.

Η Μάγδα Φύσσα συνέχισε την περιγραφή της: “Ζήτησα να δω το παιδί μου. Πήγα στο θάλαμο. Στις 3 το πρωί πήγα στο παιδί μου στο νεκροθάλαμο. Όσοι νομίζουν ότι τον τρομάξανε, τους λέω ότι κοιμόταν, ήταν ένας άγγελος. Προσπάθησα να τον ζεστάνω…”

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα