Δημήτρης Κουφοντίνας: Συγκέντρωση διαδηλωτών έξω από το νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται

Δημήτρης Κουφοντίνας: Συγκέντρωση διαδηλωτών έξω από το νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται
lamianow

Μικρή ομάδα περίπου 15 ατόμων συγκεντρώθηκε έξω από το νοσοκομεό Λαμίας όπου νοσηλεύεται ο απεργός πείνας Δημήτρης Κουφοντίνας. Αστυνομικοί τους περικύκλωσαν και τους προσήγαγαν.

Συγκέντρωση αλληλεγγύης προς τον απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα πραγματοποιηθηκε νωρίς το βράδυ του Σαββάτου από μικρή ομάδα ατόμων, εξώ απο το νοσοκομείο Λαμίας, όπου νοσηλεύεται στην εντατική ο κρατούμενος.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με πληροφορίες, λίγο πριν τις 8 το απόγευμα ομάδα 15 ατόμων βρέθηκε έξω από το νοσοκομείο για να εκφράσει τη στήριξή της στον αγώνα του κρατουμένου, ο οποίος διανύει την 51η ημέρα απεργίας πείνας και 6η ημέρα απεργίας δίψας.

Η ομάδα φώναξε συνθήματα, όμως κατά την αποχώρησή της και ενώ δεν σημειώθηκαν εντάσεις, αστυνομικοί τους περικύκλωσαν και τους προσήγαγαν στην αστυνομική διεύθυνση Φθιώτιδας.

Σοβαρή επιδείνωση της υγείας του Κουφοντίνα

Σημειώνεται ότι νωρίτερα το νοσοκομείο εξέδωσε ανακοίνωση μέσω της οποιας ενημέρωνε ότι ο απεργός πείνας παρουσίασε σοβαρή επιδείνωση της υγείας του.

Το ανακοινωθέν γράφει τα εξής: “Ενημερώνουμε οτι, ο ασθενής του νοσοκομείου μας κος Δημ. Κουφοντίνας ο οποίος νοσηλεύεται για 11η ημέρα στην ΜΕΘ, μετά από 22 ημέρες παραμονής στην Παθολογική Κλινική, εμφάνισε σοβαρή επιδείνωση στην υγεία του σήμερα 27-02-2021.

Το προσωπικό της ΜΕΘ τηρώντας απόλυτα την κείμενη Νομοθεσία, δεδομένης της επίμονης άρνησης του ασθενούς να σιτιστεί και να λάβει υγρά, σε εκτέλεση εισαγγελικής παραγγελίας, προβαίνει στη λήψη όλων των ενδεδειγμένων μέτρων και απαραίτητων Ιατρο – φαρμακευτικων ενεργειών αντιμετώπισης των συνεπειών της πολυήμερης άρνησης λήψης τροφής και τελευταίως και υγρών.

Το Ιατρο – νοσηλευτικό προσωπικό συνεχίζει να παρέχει τις υπηρεσίες του πάντοτε σύμφωνα με τον κώδικα ιατρικής δεοντολογίας προς το σκοπό της διασφάλισης της υγείας του ασθενούς με απόλυτο σεβασμό προς τα ανθρώπινα δικαιώματα”.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα