Διπλώματα οδήγησης: Τεράστια αναμονή – 10.000 αιτήσεις μόνο στην Κεντρική Μακεδονία

Διπλώματα οδήγησης: Τεράστια αναμονή – 10.000 αιτήσεις μόνο στην Κεντρική Μακεδονία
Στιγμιότυπο από τροχαία αστυνομία Eurokinissi

Αναμονή από έξι μήνες έως έναν χρόνο περιμένει τους υποψήφιους οδηγούς, όποτε ανοίξουν ξανά οι σχολές οδηγών στην χώρα, ενώ ενδεικτικά, στην Κεντρική Μακεδονία, εκκρεμούν 10.000 αιτήσεις.

Η πανδημία του κορονοϊού και τα συνακόλουθα lockdown έχουν βάλει στον “πάγο” τα διπλώματα οδήγησης, αφήνοντας χιλιάδες πολίτες να σχηματίζουν μία μεγάλη ουρά αναμονής, την ίδια στιγμή που οι ιδιοκτήτες σχολών διαμαρτύρονται για την υφιστάμενη κατάσταση.

Μόνο στην κεντρική Μακεδονία, οι αιτήσεις υποψηφίων οδηγών, έχουν φτάσει τις 10.000, σύμφωνα με ρεπορτάζ του MEGA, καθώς πριν την πανδημία υπήρχαν ήδη καθυστερήσεις οφειλόμενες στην μακρά απεργία των εξεταστών κατά το 2018.

Επιπρόσθετα, στη Θεσσαλονίκη, η κατάσταση αναμονής επιδεινώνεται από το γεγονός ότι οι σχολές έκλεισαν στις 2 Νοεμβρίου, μια εβδομάδα νωρίτερα από ότι στην υπόλοιπη χώρα.

“Η αναμονή μπορεί να φτάσει και τον ένα χρόνο. Σίγουρα έχει ξεπεράσει τους έξι μήνες” απάντησε ιδιοκτήτης σχολής οδηγών στην Θεσσαλονίκη, όταν ρωτήθηκε σχετικά. “Γιατί στο ταξί επιτρέπουν 2-3 άτομα και σε εμάς που είναι ο εκπαιδευτής και ο μαθητής δεν μας αφήνουν; Ο δικός μας κλάδος είναι ο τελευταίος που βλέπω να ανοίγει” καταλήγει.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα