Δολοφονία 11χρονης: Ο Άρειος Πάγος ερευνά γιατί ήταν ελεύθερος ο 37χρονος

Διαβάζεται σε 2'
Ο 37χρονος δράστης της δολοφονίας της 11χρονης
Ο 37χρονος δράστης της δολοφονίας της 11χρονης INTIME

Ο Άρειος Πάγος ξεκινά πειθαρχικό έλεγχο για να ερευνήσει τους λόγους που ο 37χρονος δράστης της δολοφονίας του 11χρονου κοριτσιού στην Ηλεία ήταν ελεύθερος, παρά την πρωτόδικη καταδίκη του για βιασμό ανήλικης.

Τους λόγους που ο 37χρονος δράστης της δολοφονίας της 11χρονης στην Ηλεία, βρισκόταν εκτός φυλακής, μετά την πρωτόδικη καταδίκη του σε ποινή κάθειρξης 9 ετών για βιασμό ανήλικου παιδιού, ερευνά ο Άρειος Πάγος.

Συγκεκριμένα, ξεκινά πειθαρχικός έλεγχος για τους δικαστές του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ζακύνθου, οι οποίοι παρά την απόφαση ενοχής, έκριναν πως ο καταδικασθείς θα πρέπει να αφεθεί ελεύθερος. Μάλιστα, του είχαν επιβληθεί οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της υποχρέωσης εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής όπου διέμενε στην Ηλεία και της απαγόρευση να πλησιάζει το 14χρονο θύμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα εξεταστεί αν υπάρχει επαρκής αιτιολογία για την αναστολή που χορηγήθηκε στον 37χρονο σήμερα δράστη, επιτρέποντας του να κυκλοφορεί και πάλι ελεύθερος.

Η δίκη του σε δεύτερο βαθμό αναμενόταν να ξεκινήσει το 2025 μετά από δύο αναβολές που είχαν δοθεί, η πρώτη εξαιτίας αυτεπαγγέλτως διορισμού συνηγόρου στον κατηγορούμενο και η δεύτερη λόγω αποχής των δικηγόρων.

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, δε, η κατεπείγουσα πειθαρχική έρευνα αφορά και στον εισαγγελικό λειτουργό του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.

Ο 37χρονος παραδέχτηκε ότι επιχείρησε να βιάσει την 11χρονη

Νωρίτερα, στην παραδοχή πως, λίγο πριν σκοτώσει την 11χρονη, αποπειράθηκε να τη βιάσει φέρεται να προχώρησε ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος της ανήλικης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όπως φέρεται να είπε στους αστυνομικούς ο δράστης και θείος του κοριτσιού, η 11χρονη αντέδρασε και αρνήθηκε λέγοντας ότι θα το πει στους γονείς της.

Στη συνέχεια, ο 37χρονος σκότωσε την 11χρονη με το κατσαβίδι που είχε στο αυτοκίνητο, το οποίο -όπως υποστηρίζει- κατόπιν πέταξε το κατσαβίδι στον βάλτο.

Αυτό που εξετάζουν τώρα οι Αρχές είναι το σενάριο ο δράστης να αποπειράθηκε ή εάν βίασε το θύμα, κάτι που θα προκύψει σήμερα από την ιατροδικαστική έκθεση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα