Έφοδος στη Βάρκιζα: Πρώτη ημέρα χωρίς sms και ξεχύθηκαν στους δρόμους για “κόντρες”

Έφοδος στη Βάρκιζα: Πρώτη ημέρα χωρίς sms και ξεχύθηκαν στους δρόμους για “κόντρες”
Στιγμιότυπο από τους ελέγχους της Τροχαίας Youtube

Στοχευμένη εξόρμηση της Τροχαίας Αττικής πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ, για την αντιμετώπιση των αυτοσχέδιων αγώνων στην παραλιακή Λεωφόρο Αθηνών-Σουνίου στην Βάρκιζα

Δεν πρόλαβε να ξεκινήσει η σταδιακή άρση μέτρων για τον κορονοϊό και ξεχύθηκαν στους δρόμους ακόμα και για «κόντρες».

Στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, για την αντιμετώπιση – πρόληψη των αυτοσχέδιων αγώνων, πραγματοποιήθηκε βραδινές ώρες χθες, ειδική εξόρμηση, στην παραλιακή Λεωφόρο Αθηνών-Σουνίου στην Βάρκιζα.

Ειδικότερα αστυνομικοί των Ομάδων Ελέγχου & Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.), σε συνεργασία με αστυνομικούς του Α΄ Τμήματος Τροχαίας Νοτιοανατολικής Αττικής, και τη συνδρομή αστυνομικών και άλλων Υπηρεσιών της Γ.Α.Δ.Α, πραγματοποίησαν 386 τροχονομικούς ελέγχους οδηγών και οχημάτων, κατά τη διάρκεια των οποίων βεβαιώθηκαν 163 παραβάσεις.

Συγκεκριμένα: 31 για πρόκληση υπερβολικού θορύβου (ηχομέτρηση), 23 για στέρηση άδειας οδήγησης, 16 για έλλειψη πινακίδων κυκλοφορίας, 2 για επικίνδυνους ελιγμούς, 37 για αντικανονικούς υαλοπίνακες (φιμέ), 10 για μη χρήση προστατευτικού κράνους, 4 για έλλειψη Κ.Τ.Ε.Ο., ένας για ανασφάλιστα οχήματα, 35 για διάφορες άλλες τροχαίες παραβάσεις και 4 για παραβάσεις COVID-19.

Επιπλέον, αφαιρέθηκαν 45 άδειες ικανότητας οδήγησης, 61 άδειες κυκλοφορίας και 60 ζεύγη πινακίδων κυκλοφορίας. Ακινητοποιήθηκαν και μεταφέρθηκαν με γερανοφόρα οχήματα 23 οχήματα.

Οι έλεγχοι θα συνεχισθούν και σε άλλες περιοχές της Αττικής, στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα