Έκκληση διασώστη ΕΚΑΒ: Ήμουν ένας από εσάς τους δύσπιστους -Βλέπω νέους να παρακαλούν για λίγο οξυγόνο

Έκκληση διασώστη ΕΚΑΒ: Ήμουν ένας από εσάς τους δύσπιστους -Βλέπω νέους να παρακαλούν για λίγο οξυγόνο
facebook Alex Lafiotis

"Έχω βρεθεί στη δύσκολη θέση να βλέπω νέους υγιείς ανθρώπους να παρακαλούν για λίγο οξυγόνο. Παιδιά να χαιρετούν τους γονείς τους με την απορία "ζωγραφισμένη" στο πρόσωπό τους: άραγε θα τον ξαναδώ;" σημειώνει ο διασώστης.

Τις σπαραξικάρδιες εικόνες με τις οποίες έρχεται καθημερινά αντιμέτωπος περιγράφει ένας διασώστης του ΕΚΑΒ στη Θεσσαλονίκη, με ασθενείς που νοσούν με κορονοϊό και συγγενείς που ζουν δραματικές στιγμές δίπλα στα αγαπημένα τους πρόσωπα.

Ο Αλέξανδρος Λαφιώτης στην ανάρτησή του, εξηγεί πως το τελευταίο διάστημα οι κλήσεις του ΕΚΑΒ αφορούν κατά 90%- ίσως και παραπάνω-ασθενείς με COVID-19.

Ο διασώστης σημειώνει πως ήταν και αυτός ένας από τους “δύσπιστους” για την επικινδυνότητα και την μεταδοτικότητα του ιού. “Ήμουν ένας από εσάς τους “δύσπιστους” που στην αρχή της πανδημίας έλεγα, “ρε μήπως μας κοροϊδεύουν; αποκλείεται να μεταδίδεται τόσο εύκολα. τα νούμερα που μας παρουσιάζουν είναι ψεύτικα, σιγά μια απλή γρίπη είναι, έλα μωρέ τα θύματα είναι μόνο ηλικιωμένοι με συνοδά νοσήματα” γράφει χαρακτηριστικά.

Πλέον απευθύνει σε δραματικό τόνο έκκληση στους συμπολίτες του να τηρούν απαρέγκλιτα τα μέτρα.

“Έχω βρεθεί στη δύσκολη θέση να βλέπω νέους υγιείς ανθρώπους να παρακαλούν για λίγο οξυγόνο, να μπερδεύουν τα λόγια τους, να λιποθυμούν μόλις κάνουν δυο βήματα. Έχω βρεθεί στην δύσκολη θέση να βλέπω παιδιά να χαιρετούν τους γονείς τους που έφευγαν για το νοσοκομείο με την απορία “ζωγραφισμένη” στο πρόσωπό τους: άραγε θα τον ξαναδώ;” γράφει στην συγκινητική ανάρτησή του.

“Το όνομά μου είναι Λαφιώτης Αλέξανδρος είμαι διασώστης στο ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης και είμαι ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΕΣΑΣ !!!! Ήμουν ένας από εσάς τους “δύσπιστους” που στην αρχή της πανδημίας έλεγα, ρε μήπως μας κοροϊδεύουν; αποκλείεται να μεταδίδεται τόσο εύκολα. τα νούμερα που μας παρουσιάζουν είναι ψεύτικα, σιγά μια απλή γρίπη είναι, έλα μωρέ τα θύματα είναι μόνο ηλικιωμένοι με συνοδά νοσήματα… ΠΛΕΟΝ ΟΧΙ !!!!

Σας γράφω λοιπόν για να σας ενημερώσω: το τελευταίο διάστημα οι κλήσεις του ΕΚΑΒ σε ποσοστό 90% ίσως και παραπάνω αφορούν ασθενείς με SARS COV-2.

Όχι μόνο ηλικιωμένους αλλά και πολλούς νέους ανθρώπους, χωρίς άλλες ασθένειες…

Έχω βρεθεί στην δύσκολη θέση να βλέπω νέους υγιείς ανθρώπους να παρακαλούν για λίγο οξυγόνο, να μπερδεύουν τα λόγια τους, να λιποθυμούν μόλις κάνουν δυο βήματα…

Έχω βρεθεί στην δύσκολη θέση να βλέπω παιδιά να χαιρετούν τους γονείς τους που έφευγαν για το νοσοκομείο με την απορία “ζωγραφισμένη” στο πρόσωπό τους: άραγε θα τον ξαναδώ;

Να τους χαιρετούν χωρίς να μπορούν να τους φιλήσουν γιατί υπήρχε ο κίνδυνος να κολλήσουν κι αυτοί…

Έχω κι εγώ να δω μήνες δικούς μου ανθρώπους γιατί φοβάμαι να πάω κοντά τους μήπως τους κολλήσω…

Έχω και εγώ δικούς μου ανθρώπους που καταστράφηκαν οικονομικά από αυτή την κατάσταση…

Στο πρώτο lockdown τα πράγματα ήταν διαφορετικά…

Οι δρόμοι ήταν άδειοι, κυκλοφορούσαν ελάχιστα αυτοκίνητα και οι άνθρωποι ήταν προσεκτικοί.

Ίσως γι αυτό βγήκαμε σχετικά γρήγορα από την πρώτη κρίση.

Νομίζω οτι στο δεύτερο κύμα τα πράγματα δεν είναι το ίδιο. Βλέπω νέα παιδιά να λένε: “πωωω ρε φίλε έσκασα με τη μάσκα” την στιγμή που την φορούν για να πάρουν 2 λεπτά έναν καφέ. Την ίδια στιγμή ηλικιωμένοι με ένα σωρό προβλήματα την φορούν για ώρες ολόκληρες υπομονετικά για να προστατέψουν τον εαυτό τους και τους άλλους.

Η κατάσταση είναι πλέον ΟΡΙΑΚΗ !!!

Δεν είναι συνομωσία είναι ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΕΠΙΒΙΩΣΗ !!!

Στα νοσοκομεία οι συναγωνιστές μας γιατροί και νοσηλευτές δίνουν αγώνα ανάμεσα στις εφημερίες να ελευθερώσουν μερικά κρεβάτια είτε στις κλινικές είτε στις ΜΕΘ. Οι κλινικές για άλλες ειδικότητες κλείνουν ή συγχωνεύονται για να μπορέσουν τα νοσοκομεία μας τον τεράστιο φορτίο των ασθενών με κορωνοϊό που δέχονται καθημερινά.

Δυστυχώς κι εμείς στο ΕΚΑΒ παρά τα υπερβολικά πολλές φορές μέτρα ασφαλείας έχουμε τα “θύματα” μας, ευτυχώς όχι απώλειες, με συναδέλφους μου που νοσούν…

Σας γράφω λοιπόν και σας ΠΑΡΑΚΑΛΩ να μείνετε σπίτι αν δεν υπάρχει σοβαρός λόγος να μετακινηθείτε, να φοράτε μάσκα ΠΑΝΤΟΥ και να προσέχετε τον εαυτό σας αλλά και τους συνανθρώπους σας και όλοι μαζί να επιστρέψουμε πάλι στην ζωή που είχαμε πριν, να αγκαλιάσουμε και να φιλήσουμε τους δικούς μας ανθρώπους !!!

Σας ευχαριστώ για την υπομονή σας…”

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα