Έκκληση Γ. Σακελλαρίδη: Η κυβέρνηση να εφαρμόσει το νόμο και να σωθεί ο Κουφοντίνας

Έκκληση Γ. Σακελλαρίδη: Η κυβέρνηση να εφαρμόσει το νόμο και να σωθεί ο Κουφοντίνας
O Γαβριήλ Σακελλαρίδης eurokinissi

Ο διευθυντής του ελληνικού τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας Γαβριήλ Σακελλαρίδης κάλεσε την κυβέρνηση να εφαρμόσει το δικό της νόμο και να σώσει τη ζωή του Δημήτρη Κουφοντίνα.

Ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης πρόσθεσε τη δική του φωνή σ’ αυτές που ζητούν από την κυβέρνηση να εφαρμόσει το νόμο που η ίδια ψήφισε σώζοντας έτσι τη ζωή του απεργού πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα.

Ιδού τι τόνισε ο διευθυντής του ελληνικού τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας: “Τα επιχειρήματα έχουν ειπωθεί εδώ και βδομάδες. Όποιος κατάλαβε, κατάλαβε. Όποιος επιλέγει να μην καταλαβαίνει και να τα διαστρέφει, ας λάβει και το βάρος της ευθύνης μπροστά σε εξελίξεις που δεν θα επιδέχονται διόρθωσης.

Επειδή πολύς λόγος έχει γίνει τις τελευταίες μέρες για το επίπεδο του “δημόσιου διαλόγου στην χώρα μας”, ένας δημόσιος διάλογος που γίνεται για το κράτος δικαίου, χωρίς η μία πλευρά να ακούει τα συγκεκριμένα επιχειρήματα της άλλης και προτιμάει να φτιάχνει καρικατούρες επιχειρημάτων για να την κατατάξει ως “φίλα προσκέιμενη στην τρομοκρατία” αντιστοιχεί σε επίπεδο δημόσιου διαλόγου που δεν ξεπερνάει το πάτωμα.

Δεν χρειάζεται σε κάθε δήλωση για την απεργία πείνας του Δ. Κουφοντίνα να εξηγούμε ότι δεν είμαστε υπέρ της τρομοκρατίας και των εγκλημάτων που τον οδήγησαν στην φυλακή. Από ένα σημείο και μετά έχουν ειπωθεί όλα και θα έπρεπε πλέον να είναι κατανοητά.

Έστω και στο “και πέντε”, αυτές τις κρίσιμες ώρες για την ζωή του Δ. Κουφοντίνα, αλλά και για τη δημοκρατία και το κράτος δικαίου, να εφαρμοστεί ο νόμος που ψήφισε η κυβέρνηση πριν λίγους μήνες.

Τα επιχειρήματα έχουν ειπωθεί εδώ και βδομάδες. Όποιος κατάλαβε, κατάλαβε. Όποιος επιλέγει να μην καταλαβαίνει και να τα…

Δημοσιεύτηκε από
Gabriel Sakellaridis στις 
Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου 2021

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα