ΕΚΠΑ: Σε αναστολή υπάλληλος που συμμετείχε στο σαμποτάζ των ηλεκτρονικών εξετάσεων

Διαβάζεται σε 2'
Αποκλεισμός του τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του ΕΚΠΑ προκειμένου να υλοποιηθεί η απόφαση γενικής συνέλευσης των φοιτητών και να ακυρωθούν οι τηλε-εξετάσεις
Αποκλεισμός του τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του ΕΚΠΑ προκειμένου να υλοποιηθεί η απόφαση γενικής συνέλευσης των φοιτητών και να ακυρωθούν οι τηλε-εξετάσεις (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/ EUROKINISSI)

Σε αναστολή καθηκόντων έθεσε η διοίκηση του ΕΚΠΑ υπάλληλο, ο οποίος είχε καθοριστική συμβολή στο “σαμποτάζ” των ηλεκτρονικών εξετάσεων. Σε εξέλιξη βρίσκεται και ΕΔΕ για το συμβάν.

Η διοίκηση του ΕΚΠΑ, με ανακοίνωσή της, αναφέρει πως τέθηκε σε αναστολή καθηκόντων ο υπάλληλος που, κατά δήλωση του, εμπλέκεται στην διακοπή λειτουργία του server του Πανεπιστημίου με αποτέλεσμα να ακυρωθούν εξετάσεις μαθημάτων του χειμερινού εξαμήνου την Δευτέρα (12/2).

Ταυτόχρονα, επισημαίνει πως έλαβε επιπλέον μέτρα φύλαξης του κτιρίου του Κέντρου Λειτουργίας και Διαχείρισης Δικτύου, όπου βρίσκονται τα κεντρικά υπολογιστικά συστήματα του Ιδρύματος και παράλληλα δημιουργούνται υποδομές για εφεδρικό υπολογιστικό σύστημα. Τέλος, διευκρινίζει πως οι σημερινές εξετάσεις διεξήχθησαν κανονικά, χωρίς κανένα πρόβλημα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΚΠΑ

“Με ομόφωνη απόφαση της Συγκλήτου (31/01/2024) σε όσες Σχολές και Τμήματα δεν είναι δυνατή η διενέργεια τους δια ζώσης, οι εξετάσεις διενεργούνται εξ αποστάσεως με επιτυχία. Σήμερα, Τρίτη 13 Φεβρουαρίου, οι εξετάσεις διενεργήθηκαν χωρίς κανένα πρόβλημα σε όλες τις Σχολές του Πανεπιστημίου.

Xθες, Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου, κατά την διάρκεια παράστασης διαμαρτυρίας διακόπηκε η λειτουργία του Κέντρου Λειτουργίας και Διαχείρισης Δικτύου του Πανεπιστημίου, μέσα από το οποίο διενεργούνται οι εξ αποστάσεως εξετάσεις των φοιτητών, για περίπου μία ώρα. Λόγω της διακοπής στο διάστημα αυτό, αναβλήθηκαν οι εξετάσεις σε δύο μαθήματα στη Νομική Σχολή, σε ένα στη Φιλοσοφική Σχολή, σε δύο μαθήματα στη Σχολή Θετικών Επιστημών και σε τρία στη Σχολή Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών, τα οποία επαναπρογραμματίστηκαν.

Οι εξετάσεις στα υπόλοιπα μαθήματα τόσο στις ανωτέρω Σχολές όσο και στις υπόλοιπες Σχολές του Ε.Κ.Π.Α. διενεργήθηκαν κανονικά, είτε δια ζώσης, είτε εξ αποστάσεως.

Αμέσως μετά το συμβάν ο Πρύτανης διέταξε τη διενέργεια κατεπείγουσας Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, η οποία έχει ήδη ξεκινήσει με κλήση εμπλεκομένων.

Επιπλέον, η διοίκηση του Ε.Κ.Π.Α. έθεσε σε αναστολή καθηκόντων, μόλις πληροφορήθηκε τις δημόσιες δηλώσεις του, υπάλληλο ο οποίος ο ίδιος δήλωσε ότι είχε καθοριστική εμπλοκή στο συμβάν, ενώ ενημέρωσε και την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού.

Η Διοίκηση του Ε.Κ.Π.Α. έχει λάβει επιπλέον μέτρα φύλαξης του κτιρίου του Κέντρου Λειτουργίας και Διαχείρισης Δικτύου, όπου βρίσκονται τα κεντρικά υπολογιστικά συστήματα του Ιδρύματος και παράλληλα δημιουργούνται υποδομές για εφεδρικό υπολογιστικό σύστημα”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα