Ελληνικό #metoo: Ενώπιον του εισαγγελέα καλείται ο Σπύρος Μπιμπίλας

Ελληνικό #metoo: Ενώπιον του εισαγγελέα καλείται ο Σπύρος Μπιμπίλας
Ο Σπύρος Μπιμπίλας ΓΙΑΝΝΗΣ ΝΤΑΡΙΛΑΣ / PAPADAKIS PRESS

Ανοίγει η έρευνα για το ελληνικό #Metoo. Οι εισαγγελικές αρχές καλούν τον πρόεδρο του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών Σπύρο Μπιμπίλα, να καταθέσει ως μάρτυρας.

Στο στόχαστρο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών μπαίνουν πλέον οι δύο μηνύσεις που έχουν κατατεθεί στο πλαίσιο του ελληνικού Metoo. Ο εισαγγελέας Κώστας Σπυρόπουλος, ο οποίος έχει χρεωθεί την διερεύνηση των καταγγελιών ξεκινά πλέον να ερευνά τις δύο υποθέσεις. Πρώτη του ενέργεια η κλήτευση προκειμένου να καταθέσει ως μάρτυρας ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών Σπύρος Μπιμπίλας.

Κι αυτό προκειμένου να καταθέσει όσα στοιχεία-καταγγελίες έχει στη διάθεσή του, λόγω της θεσμικής του ιδιότητας, και αφορούν τα δύο πρόσωπα που εμπλέκονται στις δικπογραφίες, δηλαδή ένας γνωστός σκηνοθέτης του θεάτρου και η άλλη κατά ηθοποιού.

Όπως γνωστοποιήθηκε ο κ. Μπιμπίλας θα πάει να καταθέσει την ερχόμενη Δευτέρα (22/2).

Παράλληλα, ανοίγει η βεντάλια των ερευνών για τα όσα λαμβάνουν χώρα στον καλλιτεχνικό χώρο, αφού σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να ζητηθεί από τον Σπ. Μπιμπίλα να διαβιβάσει στις αρχές και άλλες καταγγελίες που έχει λάβει το Σωματείο κατά διαφόρων καλλιτεχνών, εφόσον αυτές είναι ποινικά αξιόποινες και δεν έχουν περάσει τα όρια τις παραγραφής, έτσι ώστε να ελεγχθούν και αυτές από την Ελληνική Δικαιοσύνη.

Έτσι, θα ξεκινήσει και επίσημα η έρευνα για το ελληνικό Metoo, προκειμένου να εξακριβωθεί ποιες καταγγελίες από αυτές που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, θα προχωρήσουν σε περαιτέρω διερεύνηση.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα