Εως και 100% επιδότηση στο φετινό πρόγραμμα “Τουρισμός Για Όλους”

Εως και 100% επιδότηση στο φετινό πρόγραμμα “Τουρισμός Για Όλους”
Τουρισμός στην Μύκονο Eurokinissi

Μόλις 46.000 δικαιούχοι μπόρεσαν να κάνουν χρήση του προγράμματος, όχι επειδή δεν έφθαναν τα χρήματα, αλλά επειδή οι περισσότεροι δεν θέλησαν να κάνουν διακοπές.

Το 2020 το Υπουργείο Τουρισμού, σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να στηρίξει τον εσωτερικό τουρισμό, στη χρονιά της έξαρσης της πανδημίας, εξέδωσε το πρόγραμμα «Τουρισμός Για Ολους», με ποσό 100 εκατ. ευρώ.

Ωστόσο, μόλις 46.000 δικαιούχοι μπόρεσαν να κάνουν χρήση του προγράμματος, όχι επειδή δεν έφθαναν τα χρήματα, αλλά επειδή οι περισσότεροι δεν θέλησαν να κάνουν διακοπές.

Κατά συνέπεια, τα χρήματα που απορροφήθηκαν ήταν λίγα και για το λόγο αυτό, το Υπουργείο ανακοίνωσε ότι το πρόγραμμα επεκτείνεται και για το 2021.

Ετσι, σήμερα ανακοινώθηκε ότι και πάλι 100 εκατ. θα είναι η επιδότηση για διακοπές, δηλαδή προστέθηκαν επιπλέον χρήματα στα περσινά κι αν υπάρξει πολύ μεγαλύτερο ενδιαφέρον από δικαιούχους, τότε ενδέχεται να προστεθούν περισσότερα χρήματα.

Τα 100 εκατ. αντιστοιχούν σε 365.603 vouchers, από τα οποία μπορούν να ωφεληθούν περισσότεροι από 600.000 Έλληνες.

Μάλιστα, φέτος είναι ακόμα καλύτερες οι προϋποθέσεις για τους δικαιούχους, καθώς έπειτα από πρωτοβουλίες της υφυπουργού Τουρισμού Σοφίας Ζαχαράκη, δίνεται η δυνατότητα εξαργύρωσης των vouchers από τους δικαιούχους τους, ακόμη και για την περίπτωση διαμονής διάρκειας μικρότερης των 4 διανυκτερεύσεων, όπως αρχικά όριζε το πρόγραμμα.

Παράλληλα, αυξάνεται σημαντικά το ποσοστό της επιδότησης της διαμονής: για διαμονή διάρκειας 2 ή 3 διανυκτερεύσεων επιδοτείται πλέον το σύνολο του κόστους (ανώτατο ποσό 40 ευρώ/ημέρα κατ’ άτομο), ενώ στην περίπτωση 4 διανυκτερεύσεων, η επιδότηση ανέρχεται στο 80% της δαπάνης (ανώτατο ποσό 30 ευρώ/ημέρα κατ’ άτομο).

Ειδικά για την περίπτωση ΑμΕΑ, η επιδότηση της διαμονής τους καλύπτει το σύνολο της δαπάνης (100%), για οποιαδήποτε διάρκεια διαμονής επιλέξουν.

Επίσης, η ισχύς όλων των vouchers που δεν εξαργυρώθηκαν, είναι μέχρι και τις 31/12/2021.

Και το 2021, το Πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους» απευθύνεται σχεδόν στο σύνολο των Ελλήνων πολιτών. Η επιλογή των δικαιούχων γίνεται κατόπιν κλήρωσης των αιτήσεων που υποβλήθηκαν μέσω της πλατφόρμας www.tourism4all.gov.gr. Κριτήριο για την υποβολή της αίτησης είναι το ετήσιο ατομικό εισόδημα να μην ξεπερνά τα 16.000 ευρώ ή τα 28.000 στην περίπτωση οικογένειας, με προσαύξηση 1.500 ευρώ ανά ανήλικο τέκνο.

Το πρόγραμμα αφορά στην επιδότηση της διαμονής και, κατά περίπτωση, της χρήσης λοιπών τουριστικών υπηρεσιών (μεταφορά, ξενάγηση σε μουσείο, καταδύσεις κ.ο.κ.), μέσω της χορήγησης ειδικών κουπονιών (vouchers) στους δικαιούχους που επιλέγονται.

Κατά περίπτωση, είναι δυνατή η χορήγηση voucher είτε για εξαργύρωση απευθείας σε τουριστικό κατάλυμα ενταγμένο στο Μητρώο Παρόχων του Προγράμματος είτε σε τουριστικό γραφείο, το οποίο ομοίως έχει ενταχθεί στο Μητρώο.

Α. ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ VOUCHERS ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΩΝ

Όλοι οι δικαιούχοι που δεν έκαναν χρήση του voucher μπορούν να επιλέξουν διαμονή 2 ή 3 ή 4 ημερών, επιδοτούμενη έως και 100% στα καταλύματα ως εξής:

1. 2 ή 3 ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΕΙΣ

Επιδότηση 100% με ανώτερο ποσό τα 40€/την ημέρα/το άτομο (ισχύει για όλους)

ή2. 4 ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΕΙΣ

Επιδότηση 80% με ανώτερο ποσό τα 30€/την ημέρα/το άτομο

Επιδότηση 100% για ΑΜΕΑ με ανώτερο ποσό τα 30€/την ημέρα/το άτομο

Β. ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ VOUCHERS TOYΡΙΣΤΙΚΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ

Οι δικαιούχοι έχουν τη δυνατότητα να απευθυνθούν σε τουριστικό γραφείο – πάροχο για τη δημιουργία τουριστικού πακέτου, με συνδυασμό δύο ή και περισσότερων τουριστικών υπηρεσιών. Επιδοτείται έως και το 50% ή 60% για τις κατηγορίες ατόμων με ποσοστό νοητικής ή σωματικής αναπηρίας τουλάχιστον 67%, του τουριστικού πακέτου που προσφέρει ο πάροχος/τουριστικό γραφείο, με ανώτατο όριο κατ’ άτομο (δικαιούχο ή ωφελούμενο) τα εκατόν είκοσι ευρώ (120€).

Ο κατάλογος με το Μητρώο Παρόχων είναι προσβάσιμος μέσω της εφαρμογής www.tourism4all.gov.gr και επικαιροποιείται: ΟΡΙΣΤΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ ΠΑΡΟΧΩΝ – ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΑ και ΟΡΙΣΤΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ ΠΑΡΟΧΩΝ – ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ.

Επισημαίνεται ότι το πρόγραμμα διευρύνεται ακόμη περισσότερο, καθώς προσεχώς αναμένεται η ένταξη και νέων παρόχων στους υφισταμένους καταλόγους.

Το Υπουργείο Τουρισμού, έχει ήδη δρομολογήσει τις αναγκαίες ενέργειες, ώστε να δοθεί η δυνατότητα υποβολής νέων αιτήσεων από ενδιαφερομένους, οι οποίοι δεν έχουν μέχρι σήμερα λάβει voucher. Το άνοιγμα της πλατφόρμας θα επικοινωνηθεί προσεχώς με νεώτερη ανακοίνωση του Υπουργείου, ενώ η διαδικασία για την υποβολή των αιτήσεων παραμένει η ίδια. Από το νέο αυτό επικείμενο κύκλο εφαρμογής του προγράμματος θα έχουν τη δυνατότητα να ωφεληθούν ακόμη 100.000 συμπολίτες μας.

«Βασική προτεραιότητα της Κυβέρνησης και στοίχημα για το Υπουργείο, το οποίο πρέπει να κερδηθεί, είναι το επιτυχές άνοιγμα και η επανεκκίνηση του τουρισμού μας. Η προώθηση και η ενίσχυση του εσωτερικού τουρισμού, ιδίως σε μία χρονιά όπως η φετινή, έχει ιδιαίτερα σπουδαία στρατηγική σημασία», δήλωσε η υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα