Επέτειος Γρηγορόπουλου: Κλειστοί σήμερα 6 σταθμοί του Μετρό – Φρούριο η Αθήνα

Επέτειος Γρηγορόπουλου: Κλειστοί σήμερα 6 σταθμοί του Μετρό – Φρούριο η Αθήνα
Κλειστός ο σταθμός του μετρό Σύνταγμα Eurokinissi

Ποιοι σταθμοί θα κλείσουν σήμερα, στην επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Τι ισχύει για την απαγόρευση συναθροίσεων.

Κλειστοί θα είναι έξι σταθμοί του μετρό , σήμερα, Κυριακή 6 Δεκεμβρίου, ανήμερα της επετείου της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, με απόφαση της Ελληνικής Αστυνομίας.

Συγκεκριμένα, στις 8:00 το πρωί της Κυριακής θα κλείσουν οι σταθμοί Ομόνοια, Πανεπιστήμιο, Σύνταγμα, Ακρόπολη, Μοναστηράκι και Βικτώρια στις γραμμές 1,2 και 3 του Μετρό.

Από τους παραπάνω σταθμούς οι συρμοί θα διέρχονται χωρίς στάση, ενώ το τραμ θα λειτουργήσει κανονικά.

Απαγόρευση συναθροίσεων

Νωρίτερα, έγινε γνωστή η απόφαση του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ, αντιστράτηγου Μιχάλη Καραμαλάκη, για την απαγόρευση των συναθροίσεων κατά την αυριανή επέτειο, η οποία δημοσιεύτηκε και στο ΦΕΚ.

Ειδικότερα, η απαγόρευση ισχύει για αύριο 6 Δεκεμβρίου, από τις 05.00 το πρωί μέχρι τα μεσάνυχτα και προβλέπει πρόστιμα σε περίπτωση παραβίασης της, για τους διοργανωτές 5.000 € στα νομικά πρόσωπα και 3.000 € στα φυσικά πρόσωπα και για τους συμμετέχοντες 300 €.

Η ανακοίνωση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ για την απαγόρευση των συναθροίσεων αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Λόγω των επιτακτικών αναγκών αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορονοϊού COVID -19, με Απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, απαγορεύονται σε όλη την επικράτεια, όλες οι δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις, στις οποίες συμμετέχουν (4) ή περισσότερα άτομα, από 05:00 ώρα έως και την 24:00 ώρα της 6ης Δεκεμβρίου 2020.

Για τους παραβάτες, υπό την επιφύλαξη της εφαρμογής άλλων κυρώσεων που προκύπτουν από την κείμενη νομοθεσία, προβλέπονται οι ακόλουθες κυρώσεις:

  • διοικητικό πρόστιμο (5.000) ευρώ στα νομικά πρόσωπα και (3.000) ευρώ στα φυσικά πρόσωπα, που διοργανώνουν δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις και
  • διοικητικό πρόστιμο (300) ευρώ στα πρόσωπα που παραβιάζουν την απαγόρευση συμμετέχοντας σε δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις».

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.


Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα