Επίδομα θέρμανσης 2021: Μέχρι τις 10 Νοεμβρίου ανοίγει η πλατφόρμα της ΑΑΔΕ

Επίδομα θέρμανσης 2021: Μέχρι τις 10 Νοεμβρίου ανοίγει η πλατφόρμα της ΑΑΔΕ
Πετρέλαιο Θέρμανσης Shutterstock

Ο Θ. Σκυλακάκης αναφέρθηκε στο επίδομα θέρμανσης 2021 επισημαίνοντας πως η πλατφόρμα θα ανοίξει μέχρι τις 10 Νοεμβρίου. Έως 10 Δεκεμβρίου θα δοθεί η πρώτη δόση.

Η αντίστροφη μέτρηση για να ανοίξει η πλατφόρμα για το επίδομα θέρμανσης 2021 έχει ξεκινήσει και όπως δήλωσε μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης, αυτό θα έχει συμβεί μέχρι τις 10 Νοεμβρίου.

Επίδομα θέρμνασης 2021 – Προκαταβολή έως τις 10 Δεκεμβρίου

Σημείωσε μάλιστα ότι «ένα κομμάτι του επιδόματος θέρμανσης θα δοθεί ως προκαταβολή, μέχρι τις 10 Δεκεμβρίου, σε αυτούς που είχαν πάρει επίδομα θέρμανσης πέρυσι. Θα λάβουν καταρχήν το σύνολο του επιδόματος που έλαβαν πέρυσι και αν τα τιμολόγια τους είναι μεγαλύτερα, θα πάρουν το υπόλοιπο μέχρι τις 30 Δεκεμβρίου. Μέχρι τότε θα λάβουν το επίδομα και οι καινούργιοι δικαιούχοι».

Αναφερόμενος στο αίτημα κάποιων για μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα, ο υπουργός τόνισε ότι δεν μπορεί να μειωθεί, διότι έχουμε έλλειμμα 7,3%. «Αν μπορούσα, θα το έκανα αύριο το πρωί», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Θ. Σκυλακάκης.

Αναφερόμενος στην ακρίβεια τόνισε ότι οι τιμές στα προϊόντα θα υποχωρήσουν πριν από τον Απρίλιο, ενώ ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στην ανάγκη αύξησης των ηλεκτρονικών συναλλαγών.

Επίδομα θέρμανσης – Όχι σε έκτακτο επίδομα σε χαμηλοσυνταξιούχους

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών εξήγησε πως δεν μπορεί να εισηγηθεί έκτακτο επίδομα σε χαμηλοσυνταξιούχους και χαμηλόμισθους, λόγω ελλείμματος.

Για τα αναδρομικά συνταξιούχων, είπε ότι τηρούμε τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης. Τόνισε επίσης, ότι η κυβέρνηση έχει διατηρήσει ορισμένα άρθρα του νόμου Κατρούγκαλου, τον οποίο αρχικά είχε πει ότι θα καταργήσει, ο κ. Σκυλακάκης τόνισε ότι διορθώθηκαν οι αδικίες που υπήρχαν.

Τέλος, σχετικά με τον ΕΝΦΙΑ, ανέφερε η μεγάλη πλειοψηφία των φορολογούμενων θα δει μείωση.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα