Επιστρέφοντας από το Ντουμπάι – Τι ισχύει για τους επώνυμους που έρχονται Ελλάδα

Επιστρέφοντας από το Ντουμπάι – Τι ισχύει για τους επώνυμους που έρχονται Ελλάδα

Χλιαρά μέτρα για όσους επιστρέφουν στην Ελλάδα από το Ντουμπάι. Αναλυτικά τι ισχύει για τους celebrities που άλλαξαν χρόνο στο κοσμοπολίτικο εμιράτο.

Εκ διαμέτρου αντίθετη με τον ντόρο και την αρνητική εικόνα που προκάλεσε η παρουσία πλήθους celebrities στο Ντουμπάι για ένα γκλαμουράτο ρεβεγιόν, μακριά μηνύματα μετακίνησης, μάσκες και αποστάσεις είναι η αυστηρότητα των μέτρων που ισχύουν για όσους θελήσουν τώρα να επιστρέψουν στην Ελλάδα.

Θυμίζουμε πως πλήθος Ελλήνων επωνύμων ταξίδεψαν στο κοσμοπολίτικο εμιράτο για να ζήσουν την αλλαγή του χρόνου που -θεωρούν πως- τους άξιζε, κρατώντας… αποστάσεις από όσα θα τους περιόριζαν στην πραγματικότητα της χώρας. Μεταξύ άλλων στην “εκλεκτή” λίστα συμπεριλαμβάνονταν: Πέτρος Κωστόπουλος, Κατερίνα Λιόλιου, Χάρης Σιανίδης, Σοφία Χαρμαντά, Ανδρέας και Αλεξάνδρα Παναγιώτου, που επέλεξαν το φημισμένο Nammos Dubai, σε ένα πρόγραμμα που περιελάμβανε και πληθώρα Ελλήνων καλλιτεχνών και dj, όπως τον Στέφανο Κορκολή, τη Σοφία Μανουσάκη, τον Αντώνη Δημητριάδη και τον Βασίλη Τσιλιχρήστο.Στο Ντουμπάι βρίσκεται για προπονήσεις εδώ και καιρό άλλωστε και ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ο οποίος επέλεξε ένα άλλο μαγαζί για τη διασκέδασή του, το Cipriani.

Ο -όχι και τόσο μακρύς- δρόμος της επιστροφής

Τι ισχύει, όμως, για όσους Έλληνες θέλουν να επιστρέψουν στη χώρα; Τι προβλέπουν τα μέτρα σχετικά με τον έλεγχο στις πύλες εισόδου καθώς και όλο το πλαίσιο ελέγχων των ταξιδιωτών που εισέρχονται ή επιστρέφουν στην Ελλάδα από το εξωτερικό;

Με βάση τα ισχύοντα μέτρα και τις σχετικές αεροπορικές οδηγίες της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) εξακολουθεί να ισχύει η απαγόρευση εισόδου στην χώρα αεροπορικώς μη Ευρωπαίων Πολιτών (Non EU Citizens), δηλαδή μόνιμων κατοίκων τρίτων χωρών. Ωστόσο, από την αεροπορική οδηγία εξαιρούνται οι μόνιμοι κάτοικοι εννέα χωρών. Μεταξύ των οποίων και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Αυτό σημαίνει πως όσοι Έλληνες πολίτες επιστρέψουν από τα ΗΑΕ, εν προκειμένω από το Ντουμπάι, αρκούνται στον υποχρεωτικό προληπτικό κατ’ οίκον περιορισμό (ή στον τόπο προσωρινής διαμονής που δηλώνεται στη φόρμα PLF) για τρεις (3) ημέρες.

Παράλληλα, εξακολουθεί να ισχύει η υποχρέωση όλων των ταξιδιωτών από το εξωτερικό να έχουν αρνητικό μοριακό (PCR) τεστ 72 ωρών και να συμπληρώνουν υποχρεωτικά την φόρμα PLF προκειμένου να εισέρθουν στην Ελληνική Επικράτεια.

Να θυμίσουμε βέβαια, πως σύμφωνα με όσα ανέφερε πρόσφατα ο κ. Χρυσοχοΐδης, “θα επιδειχθεί ιδιαίτερη αυστηρότητα στους ελέγχους στις πύλες εισόδου της χώρας και τήρηση δίχως παρεκκλίσεις όλων των πρωτοκόλλων και των περιοριστικών μέτρων καραντίνας”.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα