Έρχεται η μεγαλύτερη “βροχή” μετεωριτών της Άνοιξης

Έρχεται η μεγαλύτερη “βροχή” μετεωριτών της Άνοιξης
Small silhouette of a scientist with flashlight on his head pointing bright beam of light on starry sky with C/2020 F3 (NEOWISE) comet with light tail. Space exploration concept. Shutterstock

Με κορύφωση μεταξύ 22 και 23 Απριλίου, η βροχή των μετεωριτών Λυρίδων θα φωτίσει τον νυχτερινό ουρανό.

Ο νυχτερινός ουρανός πρόκειται να λάμψει για άλλη μια φορά με μία έναστρη βροχή. Το ετήσιο “ντους” μετεωριτών, οι Λυρίδες, ξεκίνησε στις 16 Απριλίου, αλλά θα κορυφωθεί την επόμενη εβδομάδα, μεταξύ 22 και 23 Απριλίου, όταν στην Ελλάδα θα έχουμε την δυνατότητα να βλέπουμε έως 18 μετεωρίτες την ώρα.

Οι Λυρίδες είναι ένα από τα παλαιότερα γνωστά μετεωρολογικά φαινόμενα που έχουν παρατηρηθεί ήδη πριν από 2.700 χρόνια και έχουν καταγραφεί σε ιστορικά κινέζικα κείμενα.

Για βοήθεια στον εντοπισμό του αστερισμού, ίσως θελήσετε να δείτε αυτόν τον διαδραστικό χάρτη του ουρανού που ενημερώνεται καθημερινά.

timeanddate.com

Με καθαρό ουρανό, μπορείτε να περιμένετε να δείτε πολύ φωτεινούς μετεωρίτες με ρυθμό πρόβλεψης έως και 18 ανά ώρα. Εάν χάσετε την βροχή μετεωριτών του Απριλίου; Μην ανησυχείτε. Αυτή η σεζόν θα κορυφωθεί στις 4 Μαΐου.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα