Εθελόντριες νοσηλεύτριες: “Πιστεύουμε στην ανθρωπιά, να κάνει προσλήψεις η κυβέρνηση”

Εθελόντριες νοσηλεύτριες: “Πιστεύουμε στην ανθρωπιά, να κάνει προσλήψεις η κυβέρνηση”

Οι δέκα νοσηλεύτριες μπήκαν σήμερα στη μάχη κατά του κορονοϊού στη ΜΕΘ του "Ιπποκρατείου" Θεσσαλονίκης. Το παράδειγμά τους ακολουθούν και άλλες πέντε νοσηλεύτριες από το "Σισμανόγλειο" Κομοτηνής. "Δεν το σκεφτήκαμε καθόλου" δηλώνει η Μ. Μπένου.

Πολύτιμη χείρα βοηθείας στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο από τις δέκα εθελόντριες νοσηλεύτριες ΜΕΘ από την Κρήτη, που έφτασαν στη Θεσσαλονίκη την Τετάρτη, ενώ πέντε ακόμη εθελόντριες κατέφθασαν από την Κομοτηνή.

Τις νοσηλεύτριες από το Ηράκλειο υποδέχτηκαν χθες οι διοικητές της 3ης και 4ης ΥΠΕ Παναγιώτης Μπογιατζίδης και Δημήτρης Τσαλικάκης, καθώς και ο διοικητής του «Ιπποκρατείου» Νικόλαος Αντωνάκης.

Οι δέκα νοσηλεύτριες που είναι ειδικευμένες σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας ήρθαν εθελοντικά στη Θεσσαλονίκη, χωρίς να διστάσουν να αφήσουν τις οικογένειες και τα σπίτια τους σκεπτόμενες ότι μπορεί στη θέση αυτών που νοσηλεύονται στην Εντατική και χρειάζονται βοήθεια θα μπορούσε να είναι κάποιος δικός τους ή ακόμη και οι ίδιες .

Οι δέκα νοσηλεύτριες μπήκαν σήμερα στη μάχη κατά του κορονοϊού στη ΜΕΘ του «Ιπποκρατείου». Το παράδειγμά τους ακολουθούν και άλλες πέντε νοσηλεύτριες από το «Σισμανόγλειο» Νοσοκομείο Κομοτηνής προκειμένου να υποστηρίξουν κι αυτές το «Ιπποκράτειο».

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

“Είναι ένας πόλεμος μιας “άτιμης” πανδημίας, εναντίον ανθρώπινων ψυχών”

“Μας ζήτησαν την βοήθεια , μας ενημέρωσε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζόμενων ότι τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης χρειάζονται βοήθεια και δεχτήκαμε να το κάνουμε”. Η Μαρία Μπένου Τεχνολόγος -Ακτινολόγος, εργαζόμενη στο Ακτινολογικό του Γενικού Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων μίλησε στο δημοτικό ραδιόφωνο Ιωαννίνων, για την εθελοντική πρωτοβουλία να προσφέρει τις υπηρεσίες της.

Ερωτήθηκε αν η ίδια που έχει βιώσει δυσάρεστες, τραγικές και επικίνδυνες καταστάσεις στην διάρκεια της εργασίας της και τώρα ιδιαίτερα με την πανδημία, αν αισθάνεται έναν φόβο που προσφέρει τις υπηρεσίες σε ακόμη πιο δύσκολες καταστάσεις σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης. “Ναι, φοβάμαι. Αλλά είμαι και σίγουρη ότι το κάθε νοσοκομείο φροντίζει για τους υπαλλήλους του, τους συναδέλφους μου και όταν υπάρχει προσοχή και τηρούνται όλα τα μέτρα δεν θα μπω σ’ αυτή την διαδικασία να με καταβάλλει ο φόβος”.

Στην συνέχεια αναφέρθηκε στην συνολική προσπάθεια των υγειονομικών τονίζοντας μεταξύ άλλων: “Θεωρώ ότι όλο το υγειονομικό είμαστε μια ομάδα, είμαστε όλοι συνάδελφοι και πάνω απ’ όλα έχουμε ανθρωπιά. Αυτό που κάνουμε, το κάνουμε γιατί είναι η δουλειά μας και γιατί πιστεύουμε στην ανθρωπιά.. Είμαστε σε μια έντονη προσπάθεια να κάνουμε το καλύτερο. Να βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας στο κομμάτι που μας αφορά και από εκεί και πέρα να προσέχουμε και εμείς τους εαυτούς μας, με αυτό που συμβάλλουμε για να έχουμε και το καλύτερο αποτέλεσμα όλοι μαζί σ’ αυτό που επικρατεί τώρα σ’ αυτή την πανδημία”.

Προέτρεψε σε τήρηση των μέτρων αλλά και ζήτησε “να φροντίσει η Πολιτεία το υγειονομικό με προσλήψεις”.

Χαρακτήρισε την πανδημία “άτιμη πανδημία”, τόνισε ότι δεν είχε φανταστεί όταν ξεκίνησε το επάγγελμά της και κατά την διάρκεια της εργασίας της έως πριν λίγους μήνες, ότι θα βρεθεί σε μια τέτοια κατάσταση όπως η σημερινή και πρόσθεσε ότι “είναι ένα πόλεμος της πανδημίας εναντίον ανθρώπινων ψυχών”.

Διατύπωσε επίσης την εκτίμηση ότι υπάρχουν και άτομα από άλλα επαγγέλματα σε όλη την κοινωνία που έχουν εθελοντική προσφορά “αλλά είναι οι αφανείς ήρωες”.

Θυμίζουμε πως την Κυριακή ο διοικητής της 4 Υγειονομικής Περιφέρειας στην Κεντρική Μακεδονία, επικοινώνησε με τη συνάδελφό του στην Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης, Λένα Μπορμπουδάκη, ζητώντας βοήθεια. Ακολούθησε επικοινωνία με τα νοσοκομεία και τη δυνατότητα διάθεσης νοσηλευτικού προσωπικού και μέσα σε μία ημέρα δέκα νοσοκόμες δήλωσαν διαθεσιμότητα να μεταβούν στη Θεσσαλονίκη.

«Ιδιαίτερα περήφανη» δήλωσε η κα. Μπορμπουδάκη στο αεροδρόμιο αναφέροντας ότι «η Κρήτη είναι δίπλα στη Μακεδονία», ευχαριστώντας τις 10 νοσηλεύτριες που αποφάσισαν να πάνε στη Θεσσαλονίκη.

«Δεν περισσεύει κανείς σε αυτή την κατάσταση της κρίσης», τόνισε η διοικήτρια της Υ.ΠΕ. Κρήτης, «ωστόσο οφείλουμε να στηρίξουμε τους υγειονομικούς μας στη Θεσσαλονίκη». Παράλληλα ανακοίνωσε ότι «τις επόμενες ημέρες κι άλλοι νοσηλευτές θα έρθουν και θα στηρίξουν την Υγειονομική μας Περιφέρεια, με νέες συνεργασίες κι άλλοι γιατροί, γιατί η μάχη συνεχίζεται».

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα