Ετήσια απολογιστική έκθεση από την ΕΥΠ

Διαβάζεται σε 2'
ΕΥΠ
ΕΥΠ Eurokinissi

Εκθεση πεπραγμένων συνέταξε για πρώτη φορά στην ιστορία της η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών κατά τα πρότυπα ομόλογων υπηρεσιών του εξωτερικού.

Την πρώτη ετήσια απολογιστική έκθεση για το χρονικό διάστημα Σεπτεμβρίου 2022- Αυγούστου 2023 εξέδωσε η ΕΥΠ, κάτι το οποίο αναμένεται να καθιερώσει, δημοσιεύοντας προτεραιότητες και δράσεις, στο πλαίσιο του δυνατού, χωρίς να αποκαλύπτονται βεβαίως εξαιρετικά ευαίσθητες για την Εθνική Ασφάλεια, πληροφορίες.

Ανάμεσα σε άλλα, σύμφωνα με την έκθεση, ιδιαίτερη προσοχή δόθηκε σε εθνικά ευαίσθητες περιοχές αλλά και στην δράση τρίτων που συχνά δρουν υπονομευτικά ως προς την εθνική μας ασφάλεια.

Έγινε ανάσχεση παρασκηνιακής πολιτικής και οικονομικής διείσδυσης σε εθνικά ευαίσθητες περιοχές και απετράπη η εγκατάσταση ύποπτης προέλευσης τεχνολογικού εξοπλισμού σε κρίσιμες υποδομές της χώρας.

Από τις υποθέσεις όμως που έτυχαν δημοσιότητας, χαρακτηριστικό παράδειγμα ήταν η αποκάλυψη του τρόπου δράσης και διείσδυσης Ρωσίδας κατασκόπου, υπό βαθύ κάλυμμα στην χώρα μας, την περασμένη άνοιξη.

Επίσης, η ΕΥΠ προχωρά στην ίδρυση Ακαδημίας Πληροφοριών και Αντικατασκοπείας. Σε αυτή την Ακαδημία θα φοιτούν πλέον τα υποψήφια στελέχη της ΕΥΠ ύστερα από διαγωνισμό μέσω ΑΣΕΠ, θα λειτουργήσει στα μέσα τους έτους σε μυστική περιοχή στην Αττική, ενώ από εκεί θα περνούν για σεμινάρια και μετεκπαίδευση και δημόσιοι υπάλληλοι που χειρίζονται ευαίσθητα χαρτοφυλάκια για να εκπαιδευτούν σε κανόνες ασφαλείας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα