Fast Ferries Andros: Εγκλωβισμένοι επί μισή μέρα έξω από το λιμάνι της Ραφήνας οι 780 επιβαίνοντες

Fast Ferries Andros: Εγκλωβισμένοι επί μισή μέρα έξω από το λιμάνι της Ραφήνας οι 780 επιβαίνοντες
Το Fast Ferries Andros ανοιχτά του λιμανιού της Ραφήνας Eurokinissi

Σε εξέλιξη από δύτες η επιχείρηση απεμπλοκής της αλυσίδας της άγκυρας από την προπέλα του Fast Ferries Andros, το οποίο παραμένει στο αγκυροβόλιο του λιμανιού της Ραφήνας.

Απίστευτη ταλαιπωρία βιώνουν εδώ και ώρες, από νωρίς το πρωί του Σαββάτου (09/09), οι σχεδόν 800 επιβαίνοντες του πλοίου Fast Ferries Andros, το οποίο κατά τη διάρκεια απόπλου από το λιμάνι της Ραφήνας υπέστη μηχανική βλάβη στην προσπάθειά του να απεμπλέξει την άγκυρά του με άλλο πλοίο.

Το καράβι με 730 επιβάτες και 48μελές πλήρωμα παραμένει στο αγκυροβόλιο του λιμανιού, έχει δεθεί με ασφάλεια από τρία ρυμουλκά και αυτή τη στιγμή είναι σε εξέλιξη από καταδυτικό συνεργείο επιχείρηση απεμπλοκής της αλυσίδας της άγκυρας από την προπέλα ώστε στη συνέχεια να γίνει η ρυμούλκηση.

Να σημειωθεί ότι στο σημείο πνέουν άνεμοι έντασης 7-8 μποφόρ που δυσκολεύουν τη διαδικασία.

Όπως δήλωσε στο MEGA ο εκπρόσωπος Τύπου του λιμενικού, Νίκος Αλεξίου οι επιβάτες είναι ασφαλείς στο πλοίο, ωστόσο εντός του καραβιού η κατάσταση δεν είναι καλή, καθώς επικρατεί εκνευρισμός, απελπισία και μεμονωμένα περιστατικά πανικού. Σύμφωνα με καταγγελίες, έχουν αρχίσει να υπάρχουν και πρακτικά ζητήματα όπως έλλειψη τροφίμων και χαρτιού υγείας.

“Εφόσον δηλωθεί πως υπάρχει έλλειψη τροφίμων, τότε θα υπάρξει και η αντίστοιχη πρόνοια. Εάν δεν μπορούσε να γίνει το πρώτο σχέδιο, υπάρχει και δεύτερο πλάνο. Εάν δεν τα καταφέρουμε οι επιχειρησιακοί παράγοντες το έχουν σχεδιάσει. Δεν υπάρχει ενημέρωση από τους δύτες ακόμα” επεσήμανε ο κ. Αλεξίου.

11 ώρες έχουμε κλείσει, πριν 3 ώρες μας είπαν ότι έρχονται δυτες να δουν την κατάσταση, πριν 20 λεπτά μας είπαν ότι τώρα γίνεται η προετοιμασία για να πέσουν. Σε λίγο θα νυχτώσει, και πολύ φοβάμαι ότι θα την βγάλουμε εδώ. Πλέον έχουμε και πρακτικά ζητήματα (όπως έλλειψη χαρτιού υγείας) και ο κόσμος ζηταει από το πλήρωμα να έρθουν σκάφη για να μας απεγκλωβίσουν” ανέφερε στο NEWS 24/7 ο Δημήτρης Παπαδόπουλος, επιβάτης του πλοίου.

Μιλώντας στο MEGA, ο κ. Θωμάς Φωτίου είπε: “Ο καπετάνιος μας λέει πως θα φύγουμε σε λίγο. Ήρθαν τρία ναυαγοσωστικά και τώρα ήρθαν δύτες, ενώ έπρεπε να τους φέρουν από το πρωί. Είμαστε εγκλωβισμένοι 850 άτομα, με μωρά παιδιά. Μας είπαν πως ότι πάρουμε από την καντίνα είναι δωρεάν αλλά δεν είναι αυτό το θέμα, έχουμε ηλικιωμένους και μωρά παιδιά“.

Η κ. Κατερίνα Πάττα, είναι και εκείνη εγκλωβισμένη μέσα στο πλοίο. “Ήρθε το ένα ρυμουλκό και περιμένουμε. Μετά εμφανίστηκε το άλλο μαζί με τους δύτες. Έχουν πόση ώρα έξω οι δύτες και δεν έχουν μπει μέσα.  Από Λιμενικό δεν υπάρχει άνθρωπος. Είχε μποφόρ από το πρωί και λέγαμε ‘’πού θα πάμε’’. Είναι δυνατόν να μπλεχτούν και τρεις άγκυρες;».

Το χρονικό της ταλαιπωρίας

Το πρωί του Σαββάτου λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών κατά τη διαδικασία απόπλου έμπλεξαν οι άγκυρες τριών επιβατηγών πλοίων.

Το superferry, για να απεμπλακεί άφησε την αριστερή άγκυρα και την καδένα του και εκτέλεσε το προγραμματισμένο δρομολόγιό του με 551 επιβάτες για ‘Ανδρο, Τήνο, Μύκονο.

Στη συνέχεια επιχειρήθηκε η απεμπλοκή των άλλων δύο πλοίων με αποτέλεσμα η αριστερή αλυσίδα της άγκυρας του Αικατερίνη Π να τυλιχτεί στην προπέλα του Fast Ferries Andros.

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας απεμπλοκής έγινε επακούμβηση των δύο πλοίων χωρίς να αναφερθεί κάποιο πρόβλημα.

Το Αικατερίνη Π αφού απώλεσε τη μία άγκυρα για να μπορέσει να απεγκλωβιστεί απέπλευσε κανονικά για το λιμάνι του Λαυρίου αποβιβάζοντας τους 391 επιβάτες, 41 οχήματα 3 φορτηγά, 2 λεωφορεία και 3 δίκυκλα.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα