Φωτιές: Εκκενώνθηκαν οικισμοί στην Ηλεία, μια προσαγωγή – Οριοθετήθηκε η πυρκαγιά στην Καστοριά

Φωτιές: Εκκενώνθηκαν οικισμοί στην Ηλεία, μια προσαγωγή – Οριοθετήθηκε η πυρκαγιά στην Καστοριά
Φωτιά στην Ηλεία Eurokinissi

Συναγερμός στην Πυροσβεστική για μεγάλη φωτιά στην περιοχή Παλαιοβαρβάσαινα του Δήμου Πύργου, καθώς και σε άλλα δύο σημεία στην περιοχή. Μήνυμα του 112 για εκκενώσεις τεσσάρων οικισμών. Ενεργά μέτωπα σε Μεσσηνία, Κορινθία και Καστοριά.

Τρία πύρινα μέτωπα μαίνονται αυτή τη στιγμή στην Ηλεία, καθώς βρίσκονται σε εξέλιξη πυρκαγιές σε Παλαιοβαρβάσαινα, Σαλμώνη και Αρχαία Ολυμπία, την ώρα που ανά τη χώρα υπάρχουν κι άλλες εστίες που έχουν σημάνει συναγερμό.

Στις 14:18 εστάλη μήνυμα από το 112 για την Παλαιοβαρβάσαινα και τις περιοχές Καρούτες, Στρέφι και Σμίλα, καλώντας τους κατοίκους να απομακρυνθούν προς την Αρχαία Ολυμπία. Αυτή τη στιγμή στο μέτωπο επιχειρούν 48 πυροσβέστες με 19 οχήματα, 2 πεζοπόρα τμήματα, 5 αεροσκάφη, ένα ελικόπτερο.

Το δεύτερο μέτωπο βρίσκεται στη διασταύρωση Παλαιοβαρβάσαινας και, όπως αναφέρει το ilialive.gr, αυτή τη στιγμή είναι κλειστός ο δρόμος που οδηγεί από τη ΕΟ Πύργου – Ολυμπίας προς Καρούτες.

Ένας 63χρονος πολίτης που συνέδραμε στη κατάσβεση αισθάνθηκε αδιαθεσία κι έχασε τις αισθήσεις του. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Πύργου με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ κι είναι καλά στην υγεία του

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, υπάρχει και τρίτη εστία στην περιοχή, στην Αρχαία Ολυμπία, κοντά σε ξενοδοχείο.

Ilialive.gr


Στα σημεία αυτά επιχειρούν 12 πυροσβέστες με 5 οχήματα και 6 πυροσβέστες με 3 οχήματα, αντίστοιχα.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, και τα τρία μέτωπα καίνε κοντά σε κατοικημένες περιοχές.

Ilialive.gr

Στη Μουριά Αχαΐας κάτοικοι ανέφεραν πως εντόπισαν άνδρα να προσπαθεί να βάλει φωτιά σε δασική έκταση και ειδοποίησαν τις αρχές ότι έγινε απόπειρα εμπρησμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ilialive.gr, ο φερόμενος ως ύποπτος για εμπρησμό έχει προσαχθεί από το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής υπηρεσίας.

Η καταγγελία διερευνάται από τις αρχές.

Ενεργά μέτωπα σε Μεσσηνία και Κορινθία

Την ίδια στιγμή, μαίνεται η φωτιά που εκδηλώθηκε από άγνωστη μέχρι τώρα αιτία σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Γλυκορρίζι, του Δήμου Τριφυλίας, στη Μεσσηνία.

Στο σημείο επιχειρούν 30 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 10 οχήματα, ενώ, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, έχουν κινητοποιηθεί και έξι εναέρια μέσα.

Σύμφωνα πάντα με την Πυροσβεστική, η φωτιά δεν απειλεί μέχρι τώρα κάποια κατοικημένη περιοχή, καθώς το μέτωπο βρίσκεται σε απόσταση από τον οικισμό.

Σε εξέλιξη βρίσκεται φωτιά, που εκδηλώθηκε από άγνωστη μέχρι τώρα αιτία, σε δασική έκταση στο Μαψό Κορινθίας.

Στην περιοχή επιχειρούν δυνάμεις της Πυροσβεστικής, αποτελούμενες από 17 πυροσβέστες με 8 οχήματα και Εθελοντικές Ομάδες. Οι δυνάμεις ενισχύονται και με εναέρια μέσα.

Οριοθετήθηκε η φωτιά στην Καστοριά

Παράλληλα συνεχίζει να μαίνεται το μέτωπό της φωτιάς στην τοπική κοινότητα Τριλόφου του δήμου Νεστορίου Καστοριάς με τους πυροσβέστες να δίνουν μάχη προκειμένου να την οριοθετήσουν και να μην επεκταθεί σε μεγαλύτερη δασική έκταση.

Μέχρι στιγμής έχει κάψει τέσσερα στρέμματα δάσους χωρίς ωστόσο να κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές οι οικισμοί στην γύρω περιοχή.

Στο μέτωπο της φωτιάς έχει μείνει μόνο το πεζοπόρο τμήμα της Πυροσβεστικής καθώς βρίσκεται σε δύσβατο σημείο και υπάρχουν ξερά ξύλα και κορμοί δέντρων που δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστών για την πλήρη κατάσβεση της.

Αίρεται η κατάσταση συναγερμού στη Ρόδο

Με ανακοίωνσή του το Σάββατο (29/07) το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας γνωστοποιεί ότι η κατάσταση συναγερμού στη Ρόδο λόγω των δασικών πυρκαγιών που έπληξαν το νησί τις προηγούμενες ημέρες έχει αρθεί. «Οι κάτοικοι και οι επισκέπτες έχουν λάβει ήδη, ανά περιοχές, σχετικές ειδοποιήσεις από τον Ευρωπαικό Αριθμό Έκτακτης Ανάγκης 112 προκειμένου να επιστρέψουν με ασφάλεια στους χώρους διαμονής τους. Σημειώνεται ότι στη Ρόδο παραμένουν σε επιφυλακή και πλήρη ετοιμότητα ισχυρές δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας» σημειώνει.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα