Γιατροί του Κόσμου: Διευκρίνιση για τις αναφορές σχετικά με το έμβρυο στα Εξάρχεια

Διαβάζεται σε 2'
Το σημείο όπου βρέθηκε νεκρό το έμβρυο στα Εξάρχεια
Το σημείο όπου βρέθηκε νεκρό το έμβρυο στα Εξάρχεια EUROKINISSI ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ

Σε διευκρινίσεις για τον συσχετισμό των Γιατρών του Κόσμου με το έμβρυο που βρέθηκε νεκρό στη Σόλωνος, προχώρησε η οργάνωση.

Στις αναφορές που ήθελαν τους Γιατρούς του Κόσμου να συνδέονται με το νεκρό έμβρυο που βρέθηκε σε αποχέτευση στα Εξάρχεια, τοποθετείται η ΜΚΟ.

“Οι Γιατροί του Κόσμου διευκρινίζουν ότι εκ παραδρομής αναφέρονται στο θλιβερό περιστατικό με το νεκρό έμβρυο στα Εξάρχεια. Οι υπηρεσίες των Γιατρών του Κόσμου στεγάζονται στο Ανοικτό Πολυϊατρείο που βρίσκεται στη διεύθυνση Σαπφούς 12, στην Αθήνα.

Θερμή παράκληση προς τα δημοσιογραφικά μέσα να μην συγχέουν τους Γιατρούς του Κόσμου με άλλη ιατρική εθελοντική οργάνωση”, αναφέρεται στην ανακοίνωση της οργάνωσης.

Σημειώνεται ότι το κλιμάκιο της Ασφάλειας Αθηνών επέστρεψε στις εγκαταστάσεις ΜΚΟ επί της οδού Σόλωνος, παρουσία εισαγγελέα, προκειμένου να παραλάβουν το κουτί που είχαν τοποθετήσει μέσα το έμβρυο οι υπεύθυνοι.

Το έμβρυο μεταφέρθηκε στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών για να γίνει νεκροψία – νεκροτομή και να διαπιστωθεί η ακριβής ηλικία του και οι συνθήκες θανάτου του, ενώ παρουσία εισαγγελέα πραγματοποιήθηκε αυτοψία στους χώρους της ΜΚΟ και του γειτονικού μαιευτηρίου. Από τον εισαγγελέα ζητήθηκε επίσης να παραδοθεί λίστα με όλες τις γυναίκες που είχαν επισκεφτεί την δομή και να αναζητηθούν για λήψη καταθέσεων από την Ασφάλεια, ώστε να εντοπιστεί η μητέρα του παιδιού.

Επιπλέον, γίνεται έρευνα για τις γυναίκες που επισκέπτονταν το ιατρείο μήπως το γέννησε κάποια στην τουαλέτα και το απέρριψε εκεί, χωρίς να πει τίποτα και έφυγε, κάτι που εικάζουν ως πιθανότητα και οι υπεύθυνοι του χώρου.

Το χρονικό της υπόθεσης

Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, το μεσημέρι της Δευτέρας είχε κληθεί από τη ΜΚΟ στην οποία ανήκει το κτίριο, συνεργείο αποφράξεων. Ο υδραυλικός που πήγε στο σημείο, κατά την απόφραξη της αποχέτευσης, εντόπισε με κάμερα το νεκρό έμβρυο. Στη συνέχεια, το ανέσυρε και το παρέδωσε στους υπευθύνους των εγκαταστάσεων.

Όταν ο ίδιος απευθύνθηκε στους αρμόδιους του κτιρίου, τού είπαν ότι θα επιληφθούν οι ίδιοι του θέματος. Ο τεχνικός με τη σειρά του αποχώρησε και, όταν πήγε στην εταιρεία του, το ανέφερε στον εργοδότη με αποτέλεσμα να ενημερωθεί η Αστυνομία.

Αμέσως μετέβησαν στο σημείο αστυνομικοί της Ασφάλειας Αθηνών, οι οποίοι αρχικά δεν έβρισκαν κάποιο αρμόδιο για να μάθουν τι συνέβη, καθώς οι εγκαταστάσεις ήταν κλειστές.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα