Εξάρχεια: Στον ιατροδικαστή το έμβρυο – Η λίστα που εξετάζει η Ασφάλεια

Διαβάζεται σε 2'
Εξάρχεια: Στον ιατροδικαστή το έμβρυο – Η λίστα που εξετάζει η Ασφάλεια

Στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών ώστε να γίνει νεκροψία-νεκροτομή, μεταφέρθηκε το πρωί το έμβρυο που εντοπίστηκε νεκρό στην αποχέτευση της ΜΚΟ από τεχνικό συνεργείου αποφράξεων. Σε πλήρη εξέλιξη οι έρευνες και η λήψη καταθέσεων.

Σε εγκαταστάσεις ΜΚΟ επί της οδού Σόλωνος, επέστρεψε νωρίς το πρωί κλιμάκιο της Ασφάλειας Αθηνών μαζί με εισαγγελέα, για να παραλάβουν το κουτί που είχαν τοποθετήσει μέσα το έμβρυο οι υπεύθυνοι των εγκαταστάσεων.

Το έμβρυο μεταφέρθηκε στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών για να γίνει νεκροψία – νεκροτομή και να διαπιστωθεί η ακριβής ηλικία του και οι συνθήκες θανάτου του, ενώ παρουσία εισαγγελέα πραγματοποιήθηκε αυτοψία στους χώρους της ΜΚΟ και του γειτονικού μαιευτηρίου. Από τον εισαγγελέα ζητήθηκε επίσης να παραδοθεί λίστα με όλες τις γυναίκες που είχαν επισκεφτεί την δομή και να αναζητηθούν για λήψη καταθέσεων από την Ασφάλεια, ώστε να εντοπιστεί η μητέρα του παιδιού.

Αργά το βράδυ, η Αστυνομία εντόπισε τον κοινωνικό λειτουργό και υπεύθυνο της δομής όπως και την εθελόντρια γυναικολόγο.

Ανέφεραν στους αστυνομικούς ότι όταν τους παρέδωσε ο τεχνικός το έμβρυο, το μετέφεραν προσωρινά σε έναν χώρο σαν ψυγείο, όπου και όντως βρέθηκε και θα ενημέρωναν το πρωί την ιατροδικαστική υπηρεσία.

Γίνεται έρευνα για τις γυναίκες που επισκέπτονταν το ιατρείο μήπως το γέννησε κάποια στην τουαλέτα και το απέρριψε εκεί, χωρίς να πει τίποτα και έφυγε, κάτι που εικάζουν ως πιθανότητα και οι υπεύθυνοι του χώρου.

Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, χθες το μεσημέρι είχε κληθεί από την ΜΚΟ, συνεργείο αποφράξεων και ο τεχνικός που πήγε, κατά την απόφραξη της αποχέτευσης εντόπισε με την μικροκάμερα ένα νεκρό έμβρυο με ομφάλιο λώρο, το οποίο ανέσυρε και παρέδωσε στους υπευθύνους των εγκαταστάσεων που στεγάζονται εκεί.

Μάλιστα, όπως ανέφερε αργότερα στους αστυνομικούς, του είπαν ότι θα το τακτοποιήσουν εκείνοι και πήγαν με ένα χαρτόκουτο. Ο τεχνικός με την σειρά του αποχώρησε και όταν πήγε στην εταιρεία του το ανέφερε στον εργοδότη του και στη συνέχεια ενημερώθηκε η ΕΛ.ΑΣ.

Ο τεχνικός το τράβηξε μάλιστα και φωτογραφία που την παρέδωσε στους αστυνομικούς που διαπίστωσαν και εκείνοι πως ο μάρτυρας έλεγε την αλήθεια.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα