Γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους: Ο αστυνομικός φρουρός είχε προφυλακιστεί για υπόθεση πλαστογραφίας

Διαβάζεται σε 2'
Συγκέντρωση έξω από το ΑΤ στους Αγίους Αναργύρους
Συγκέντρωση έξω από το ΑΤ στους Αγίους Αναργύρους EUROKINISSI

Πληροφορίες για το βεβαρημένο παρελθόν του αστυνομικού φρουρού που βρισκόταν στο ΑΤ των Αγίων Αναργύρων ότι συνέβη η γυναικοκτονία, έρχονται στη δημοσιότητα. Η εκκρεμής υπόθεση για πλαστογραφία.

Αίσθηση έχει προκαλέσει στην κοινή γνώμη η νέα γυναικοκτονία, αυτή τη φορά στους Αγίους Αναργύρους, με θύμα μια 28χρονη κοπέλα την οποία μαχαίρωσε θανάσιμα ο πρώην σύντροφός σε κοντινή απόσταση από το τοπικό Α.Τ.

Πέραν των αποκαλύψεων που αφορούν το στυγερό έγκλημα και το παρελθόν του 39χρονου δράστη, πληροφορίες έρχονται στη δημοσιότητα και για τον αστυνομικό φρουρό που επιτηρούσε το τμήμα το μοιραίο βράδυ της τραγωδίας.

Κι αυτό διότι, όταν η 28χρονη μετέβη μαζί με έναν φίλο της στο ΑΤ Αγίων Αναργύρων, προκειμένου να καταγγείλει τον πρώην σύντροφό της, ζήτησε από τους αστυνομικούς να τη συνοδεύσει περιπολικό μέχρι το σπίτι της. Εκείνοι της απάντησαν πως κάτι τέτοιο δεν είναι δυνατό και της πρότειναν να καλέσει την Άμεση Δράση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αστυνομικός φρουρός είχε κατηγορηθεί από το εσωτερικών υποθέσεων το 2013 για μια υπόθεση πλαστογραφίας διαβατηρίων, σε Α.Τ. του κέντρου όπου υπηρετούσε τότε.

Λόγω της εμπλοκής του στην υπόθεση, είχε προφυλακιστεί για κάποιο διάστημα. Διοικητικά, όποιες ποινές του επιβλήθηκαν, εκτίθηκαν και εξαντλήθηκαν. Την τελεσίδικη απόφαση για την υπόθεση του φρουρού έχει αναλάβει ο Άρειος Πάγος και αναμένεται. Αν κριθεί ένοχος, είναι τελικός βαθμός και μπορεί να αποταχθεί. Μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης, δεν γίνεται να αποταχθεί.

Σύμφωνα με τη διοίκηση του τμήματος των Αγίων Αναργύρων, όπου και υπηρετεί τώρα, αναφέρεται ότι ως σκοπός δεν έχει δημιουργήσει πρόβλημα.

Σε ό,τι αφορά τη διάθεση του περιπολικού που ζήτησε η 28χρονη, αποκαλύφθηκε από ρεπορτάζ του MEGA πως το μοιραίο βράδυ υπήρχε, όπως και αστυνομικός για να τη συνοδεύσει, αλλά τελικά δεν χρησιμοποιήθηκε. Ωστόσο, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, η εντολή για τη διάθεση περιπολικού έρχεται αποκλειστικά από το κέντρο Άμεσης Δράσης. Επομένως, έπρεπε να προηγηθεί κλήση σε αυτό.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, για το διαθέσιμο περιπολικό που ζήτησε η 28χρονη για συνοδεία, έγινε γνωστό πως το δεύτερο άτομο το οποίο ήταν μέσα στο γραφείο του αξιωματικού υπηρεσίας, είναι μία αξιωματικός, υποδιοικητής του τμήματος.

Εκείνο το βράδυ, μάλιστα, είχε οριστεί από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής (ΓΑΔΑ) ως επόπτης δυτικής Αττικής και αυτό προβλέπει να έχει μαζί της περιπολικό και οδηγό.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα