Γλυφάδα: Κοινή δήλωση Σπύρου και Δέσποινας Καρνέση – “Σεβαστείτε το πένθος που βιώνουμε”

Διαβάζεται σε 4'
Μακελειό στη Γλυφάδα
Μακελειό στη Γλυφάδα EUROKINISSI

Σεβασμό στο πένθος που βιώνουν ζητούν μέσω δήλωσής τους ο Σπύρος και η Δέσποινα Καρνέση μετά το μακελειό με τους τέσσερις νεκρούς στη ναυτιλιακή της Γλυφάδας.

Έκκληση να σεβαστούν το πένθος που βιώνουν μετά την άγρια δολοφονία της συνιδιοκτήτριας ναυτιλιακής Μαρίας Καρνέση στη Γλυφάδα, τη Δευτέρα (12/02) απευθύνουν μέσω δήλωσής τους ο Σπύρος και η Δέσποινα Καρνέση.

Στην πρώτη τους κοινή δήλωση μετά το τριπλό φονικό στο οποίο έχασε τη ζωή της η Μαρία Καρνέση, ο γαμπρός της και ένας εργαζόμενος, πρώην καπετάνιος, ο Σπύρος και η Δέσποινα Καρνέση εκφράζουν τις ευχαριστίες τους για τη συμπαράσταση, αλλά και τη βούληση για “παύση κάθε συζήτησης για οποιαδήποτε άλλη υπόθεσή μας”.

Παράλληλα, ξεκαθαρίζουν πως οτιδήποτε άλλο διακινείται στα ΜΜΕ “εξ’ ονόματος οποιουδήποτε από εμάς, δεν μας εκφράζει”.

Ολόκληρη η δήλωσή τους:

Κατανοούμε απόλυτα πως το τραγικό γεγονός που συγκλονίζει τις οικογένειές μας τις τελευταίες ημέρες έχει προκαλέσει σημαντικό ενδιαφέρον. Αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε ειλικρινά όσους μας συμπαραστέκονται. Ταυτόχρονα, επιθυμούμε να εκφράσουμε για ακόμα μία φορά τη θερμή μας έκκληση, προς κάθε κατεύθυνση, για σεβασμό στο πένθος που βιώνουμε.

Η ανείπωτη θλίψη μας επιτάσσει την παύση κάθε συζήτησης για οποιαδήποτε άλλη υπόθεσή μας. Και αυτή είναι η αυθεντική και μόνη βούληση όλων των μελών της οικογένειάς μας. Δηλώνουμε επίσης ότι οτιδήποτε άλλο διακινείται στα μέσα μαζικής ενημέρωσης εξ’ ονόματος οποιουδήποτε από εμάς, δεν μας εκφράζει“.

Γλυφάδα: Πού επικεντρώνονται οι Αρχές

Οι καταθέσεις μαρτύρων που γνώριζαν πρόσωπα και πράγματα στη ναυτιλιακή εταιρία και για τη σχέση του 76χρονου δράστη και αυτόχειρα με τους επιχειρηματίες της οικογενειακής εταιρείας, αλλά και των κλήσεων που πραγματοποίησε πριν το τριπλό φονικό στη ναυτιλιακή στη Γλυφάδα βρίσκονται στο μικροσκόπιο των αρχών.

Για τους αστυνομικούς, σύμφωνα με την ΕΡΤ, είναι ξεκάθαρο από τα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει ότι στόχος του δράστη ήταν η συνιδιοκτήτρια της εταιρίας, που αρχικά διαπληκτίστηκε με το δράστη, κατέφυγε στον ημιώροφο για να γλιτώσει, αλλά δυστυχώς ο δράστης την τραυμάτισε και τελικά τη σκότωσε, στο γραφείο του γαμπρού της, όπου έπεσε και εκείνος νεκρός, όπως και ο πρώην καπετάνιος που προσπάθησε να πάρει την καραμπίνα από το δράστη.

Το χρονικό της τριπλής δολοφονίας

Ο 76χρονος αλλοδαπός, με το ασημί Nissan, άνοιξε στις 10 το πρωί της Δευτέρας την είσοδο της ναυτιλιακής εταιρείας με την μαγνητική κάρτα που διέθετε και κατευθύνεται στο υπόγειο πάρκινγκ του κτηρίου στη συμβολή των οδών Φλέμινγκ και Αρτεμισίου. Βάζει την καραμπίνα σε μια σακούλα και ανεβαίνει στο ισόγειο. Εκεί, έρχεται πρόσωπο με πρόσωπο με έναν εργαζόμενο που γνώριζε πως είχε απολυθεί πριν μια εβδομάδα, και τον ρωτάει τι ήρθε να κάνει. Με κυνισμό του απαντά: “Ήρθα να ξεκαθαρίσω τα πράγματα.

Ύστερα, σπάει την πόρτα της ιδιοκτήτριας με κλωτσιά, την πυροβολεί και την τραυματίζει στην πλάτη. Αυτή βγαίνει τραυματισμένη να αναζητήσει βοήθεια στα διπλανά γραφεία του γαμπρού της και του πρώην καπετάνιου. Τότε, ο 76χρονος την εκτελεί στο κεφάλι. Να τον αφοπλίσει σπεύδει ο πρώην καπετάνιος, καταφέρνει να φέρει αντίσταση κρατώντας την καραμπίνα του και ο δράστης βγάζει περίστροφο από την τσέπη, πυροβολεί αυτόν και τελευταίο τον γαμπρό της ιδιοκτήτριας.

Έπειτα, ανεβαίνει στον 2ο όροφο αναζητώντας μάλλον την αδερφή της ιδιοκτήτριας ή κάποιον άλλον. Ακούνε τη φασαρία και κλειδώνονται στο μπάνιο οι δύο εργαζόμενες, η μία εκ των οποίων είναι στέλεχος της ναυτιλιακής εταιρείας. Τότε, εισβάλουν τα ΕΚΑΜ.

Δύο υπάλληλοι της εταιρείας διακομίσθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο «Ασκληπιείο Βούλας», προκειμένου να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες, καθόσον ήταν σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση. Στο σημείο έσπευσε και ιατροδικαστής ενώ οι εργαζόμενοι της ναυτιλιακής εταιρείας με τις καταθέσεις τους θα φωτίσουν τα σκοτεινά σημεία της υπόθεσης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα