Γώγος: “Ποιο ρεβεγιόν; Μόνο μια οικογένεια στις γιορτές”

Γώγος: “Ποιο ρεβεγιόν; Μόνο μια οικογένεια στις γιορτές”
Ο Χαράλαμπος Γώγος Eurokinissi

Ξεκάθαρος σχετικά με το χριστουγεννιάτικο τραπέζι είναι ο Χαράλαμπος Γώγος, τονίζοντας πως η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων συμφωνεί να υπάρξει μόνο μία οικογένεια σε κάθε σπίτι. "Σύγχυση ο αριθμός 9, αστείο να μιλάμε με αριθμούς".

Κατηγορηματικός ότι τα Χριστούγεννα πρέπει να τα περάσουν μαζί μόνο τα άτομα μιας οικογένειας που μένουν στο ίδιο σπίτι, εμφανίστηκε ο καθηγητής Παθολογίας και Λοιμωξιολογίας Χαράλαμπος Γώγος σε τηλεοπτική του συνέντευξη.

Ο καθηγητής παραδέχθηκε ότι ο αριθμός των 9 ατόμων δημιουργεί σύγχυση και δεν απέκλεισε να ζητηθεί ξανά το θέμα στην Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων.

Ο Χαράλαμπος Γώγος εξήγησε ότι οι αριθμός 9 δεν παίζει κανέναν ρόλο καθώς θα μπορούσαν για παράδειγμα να βρεθούν μαζί τέσσερα ζευγάρια μέσα σε ένα σπίτι. “Στη φάση αυτή χρειάζεται ο μέγιστος βαθμός ασφάλειας” είπε στον ΣΚΑΪ
και πρόσθεσε ότι δεν θα πρέπει καν να χρησιμοποιούμε τη λέξη ρεβεγιόν καθώς έχει την έννοια της γιορτής, της ολονύκτιας διασκέδασης και δεν υπάρχει ρεβεγιόν με μια οικογένεια.

Ο κ. Γώγος είπε ότι η Επιτροπή έχει θέσει το θέμα και όλα τα μέλη της συμφωνούν με τη θέση για γιορτές μόνο με την οικογένεια που ζούμε στο ίδιο σπίτι, ενώ παραδέχθηκε ότι δημιουργείται μια μικρή σύγχυση με τον αριθμό 9.

“Από εκεί και πέρα, αν είναι τόσο μείζον το θέμα, φαντάζομαι θα το φέρουν και στην επιτροπή για να υπάρξει μια οριστική θέση“, σημείωσε ο καθηγητής σημειώνοντας ωστόσο ότι η Επιτροπή δεν είναι όργανο που αποφασίζει αλλά είναι όργανο που γνωμοδοτεί.

Την ίδια ώρα, αναφορικά με τα αιτήματα της Εκκλησίας της Ελλάδος για τις λειτουργίες και τους πιστούς στη διάρκεια των εορτών, ο κ. Γώγος απάντησε ότι είναι ήπια και εκτίμησε ότι η Επιτροπή θα δώσει το «πράσινο φως».

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα