ΓΣΕΕ: Εκδηλώσεις μνήμης για την Εργατική Πρωτομαγιά

ΓΣΕΕ: Εκδηλώσεις μνήμης για την Εργατική Πρωτομαγιά
Εργατική Πρωτομαγιά (φωτογραφία αρχείου) Eurokinissi

Σεβόμενες τα μέτρα προστασίας που βρίσκονται ακόμη σε ισχύ, λόγω της πανδημίας, η Συνομοσπονδια και οι οργανώσεις μέλη της, περιορίστηκαν στην κατάθεση στεφάνων.

Η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ) πραγματοποιεί σήμερα 24ωρη πανελλαδική απεργία, προκειμένου η εργατική τάξη να αποτίσει φόρο τιμής στην ιστορία, στους αγώνες και στους νεκρούς της.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η Συνομοσπονδια και οι οργανώσεις μέλη της, σεβόμενες τα μέτρα προστασίας που βρίσκονται ακόμη σε ισχύ, λόγω της πανδημίας, περιορίστηκαν εφέτος στην κατάθεση στεφάνων σε μνημεία αγωνιστών, χωρίς να πραγματοποιηθούν απεργιακές συγκεντρώσεις. Στην Αθήνα, αντιπροσωπεία της ΓΣΕΕ κατέθεσε στεφάνι στο χώρο των εκτελεσθέντων στην Καισαριανή.

«Το αντίδοτο στη νέα κρίση που περνάει η χώρα μας, είναι η αλληλεγγύη. Γι’ αυτό, σήμερα, σηκώνουμε τη γροθιά και χαιρετίζουμε τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες στον τομέα της υγείας, της φροντίδας και άλλων τομέων της εργασίας, των οποίων η δουλειά είναι απαραίτητη για τη διάσωση ζωών και την παροχή ζωτικών προϊόντων και υπηρεσιών. Αυτή η αλληλεγγύη, όμως, σε καμία περίπτωση, δεν θα επιτρέψουμε να χρησιμοποιηθεί ως όχημα για κρατική και εργοδοτική αυθαιρεσία και εργατική εκμετάλλευση» τονίζει η ΓΣΕΕ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα