Η ελληνική γαστρονομία κατακτά νέα αστέρια από τον οδηγό Michelin

Η ελληνική γαστρονομία κατακτά νέα αστέρια από τον οδηγό Michelin
Φαγητό με θέα στη Σαντορίνη Getty Images/iStockphoto

Ο Αλέξανδρος Τσιοτίνης, Executive chef συμμετέχοντας στο αφιέρωμα "Η Ελλάδα στο μέλλον" γράφει στο NEWS 24/7 για όλα αυτά που θα συμβούν στην εστίαση το 2023.

Είναι νομίζω σε όλους ξεκάθαρο πως η Ελλάδα και οι Έλληνες, αρεσκόμαστε να παίζουμε με την πλάτη στον τοίχο. Μας αρέσει ο ρόλος του αουτσάιντερ, λες και μας δυναμώνει, μας πεισμώνει και αντιδρούμε τόσο που καταφέρνουμε να επανέλθουμε και να διεκδικήσουμε επί ίσοις πλέον όροις μεγάλες δάφνες.

Κάπως έτσι νομίζω σβήνει για την εστίαση ένα 2022 που σε πείσμα κάθε προγνωστικού, στην μετά covid εποχή, η ελληνική γαστρονομία κατακτά νέα αστέρια από τον οδηγό michelin, συνάπτει συμφωνία με τον εν λόγω οδηγό για την επέκτασή του και στην υπόλοιπη πλέον Ελλάδα (αφού μέχρι σήμερα ο οδηγός περιοριζόταν στην Αθηναϊκή εστιατορική σκηνή).

Ανοίγουν νέα εστιατόρια, από Έλληνες σεφ, έρχονται στην Ελλάδα ηχηρές μεταγραφές ξενοδοχειακών αλυσίδων, και πάνω μα πάνω απ’ όλα, το κοινό δείχνει να αγκαλιάζει σφιχτά όλες αυτές τις προσπάθειες.

Βλέπεις τα εστιατόρια με κόσμο, που πραγματικά αυτός είναι ο μόνος τρόπος να εξελιχθεί η ελληνική εστίαση.

Θεωρώ πως αν ανταπεξέλθουμε στα ανεξέλεγκτα κόστη ενέργειας αυτό το χειμώνα και μπούμε στην καλοκαιρινή σαιζόν αλώβητοι το 2023, θα είναι μια χρονιά που θα αποτελέσει ορόσημο για την εδραίωση πλέον της Ελληνικής γαστρονομίας και εκτός συνόρων.

Όπως και να έχει όμως, εγώ οφείλω να πω ένα μεγάλο μπράβο σε όλους τους συναδέλφους που παρά τις κακουχίες, με σκληρή δουλειά έχουμε καταφέρει, να “ξεκολλήσουμε” την ελληνική εστίαση από το τέλμα που είχε τα τελευταία χρόνια της κρίσης.

* Ο Αλέξανδρος Τσιοτίνης είναι Executive Chef στον χώρο της εστίασης.

Άρθρα σημαντικών προσωπικοτήτων που μοιράζονται σκέψεις και απόψεις για την Ελλάδα και τη θέση της στο μέλλον. Ανακαλύψτε περισσότερα στο αφιέρωμα “2023: Η Ελλάδα Στο Μέλλον”

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα