Ιδιωτικά ΑΕΙ: Κατάληψη της Πρυτανείας του ΕΚΠΑ από φοιτητές

Διαβάζεται σε 2'
Κατάληψη της Πρυτανείας του ΕΚΠΑ, στα Προπύλαια, από φοιτητικούς συλλόγους της Αθήνας
Κατάληψη της Πρυτανείας του ΕΚΠΑ, στα Προπύλαια, από φοιτητικούς συλλόγους της Αθήνας (ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISS

Στην κατάληψη της Πρυτανείας του ΕΚΠΑ προχώρησαν φοιτητές και φοιτήτριες το πρωί της Πέμπτης (7/3).

Στην κατάληψη της Πρυτανείας του ΕΚΠΑ στα Προπύλαια, προχώρησαν το πρωί της Πέμπτης (7/3) μέλη των φοιτητικών συλλόγων της Αθήνας, αντιδρώντας στο νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια.

Οι φοιτητές τονίζουν ότι έχουν πάρει συλλογική απόφαση να σταματήσουν τη διοικητική λειτουργία του Πανεπιστημίου στο πλαίσιο της κλιμάκωσης του αγώνα τους ενώ, σύμφωνα με μαρτυρίες, ο Πρύτανης απειλεί να καλέσει την Αστυνομία.

Αυτή τη στιγμή εκατοντάδες φοιτητές και φοιτήτριε βρίσκονται μπροστά από το κτίριο της Πρυτανείας και καλούν τον κόσμο να συμμετάσχει στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο που προγραμματίζεται για αύριο, Παρασκευή (8/3), ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου.

Αποκλεισμός του ΑΠΘ

Στον αποκλεισμό κεντρικών εισόδων του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης προχώρησαν φοιτητές και φοιτήτριες του ιδρύματος, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεών τους ενόψει της ψήφισης του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας.

Από νωρίς το πρωί, οι φοιτητές, κρατώντας πανό που αναγράφουν συνθήματα κατά της λειτουργίας μη κρατικών πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, συγκεντρώθηκαν μπροστά από τις μπάρες ελέγχου της διόδου οχημάτων από τον κεντρικό δρόμο του campus, στο ύψος των οδών Εγνατίας αλλά και Αγίου Δημητρίου, καθώς και σε εισόδους περιμετρικά του πανεπιστημίου.

Η κινητοποποίηση θα ολοκληρωθεί στις 12 το μεσημέρι, οπότε οι φοιτητές θα πραγματοποιήσουν πορεία στο κέντρο της πόλης, με σημείο συγκέντρωσης την πλατεία Καμάρας.

Φοιτητές του ΑΠΘ απέκλεισαν τις κεντρικές εισόδους του Πανεπιστημίου
Φοιτητές του ΑΠΘ απέκλεισαν τις κεντρικές εισόδους του Πανεπιστημίου Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Υπενθυμίζεται ότι πολλές σχολές του ΑΠΘ τελούν υπό κατάληψη τις τελευταίες εβδομάδες.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα