Ηλεία: Αγωνία για τον αγνοούμενο – Κάλεσε για βοήθεια δευτερόλεπτα πριν την παράσυρση

Διαβάζεται σε 2'
Ηλεία: Αγωνία για τον αγνοούμενο – Κάλεσε για βοήθεια δευτερόλεπτα πριν την παράσυρση
Έρευνες για τον εντοπισμό του ζευγαριού που επέβαινε στο αυτοκίνητο που παρασύρθηκε ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΥΡΟΥΝΗΣ/ILIALIVE.GR/EUROKINISSI

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον 45χρονο που αγνοείται από την Δευτέρα, όταν το όχημα στο οποίο επέβαινε με την άτυχη σύντροφό του, παρασύρθηκε από νερά.

Σε εξέλιξη βρίκσονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του 45χρονου που ήταν ο οδηγός του αυτοκινήτου που παρασύρθηκε το βράδυ της Δευτέρας (16/1) από τα ορμητικά νερά χειμάρρου στο Πλουτοχώρι του Δήμου Ανδρίτσαινας Κρεστένων στην Ηλεία.

Ο 45χρονος συνεχίζει να αγνοείται, ενώ το πρωί της Τρίτης, εντοπίστηκε νεκρή η σύντροφός του που επέβαιναν μαζί στο αυτοκίνητο σε απόσταση περίπου 1,5 χλμ. από το σημείο που παρασύρθηκε το αυτοκίνητο.

Σε απόσταση 300 μέτρων από το σημείο στο οποίο εντοπίστηκε η σορός της γυναίκας, βρέθηκε και το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε το ζευγάρι.

Η κλήση σε συγχωριανό του

Σύμφωνα με το patrisnews.com, ο αγνοούμενος άνδρας φέρεται να επικοινώνησε με συγχωριανό του ελάχιστα δευτερόλεπτα πριν παρασυρθεί το όχημά του, αναφέροντάς του πως βρίσκεται σε κίνδυνο τόσο ο ίδιος όσο και η αρραβωνιαστικιά του και ζητώντας έντρομος βοήθεια.

Το χρονικό

Ο 50χρονος άνδρας, αυτοκινητιστής στο επάγγελμα, την ώρα της ισχυρής βροχόπτωσης επιχείρησε να περάσει με το ιδιωτικό του όχημα, μάρκας ΚΙΑ ανθρακί, το γεφύρι που βρίσκεται στην είσοδο του χωριού, έχοντας μαζί του και την αρραβωνιαστικιά του.

Ωστόσο, τη στιγμή που περνούσε από το σημείο ένα κύμα υδάτινου όγκου πέρασε πάνω από το γεφύρι και κόλλησε το όχημα στα κάγκελα, ενώ ακολούθησε και ένα δεύτερο κύμα που χτύπησε με σφοδρότητα το όχημα, το αναποδογύρισε και το έριξε εντός του υδατορέματος Κόβιτσας (Αχέροντας).

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ΕΡΤ, 30 μέτρα πριν τη γέφυρα, τα νερά οδήγησαν το όχημα στην αριστερή πλευρά του δρόμου όπου σφήνωσε πάνω σε κράσπεδο, με αποτέλεσμα να μην ανοίγει η πόρτα του οδηγού. Η πίεση του νερού ήταν τέτοια που δεν επέτρεπε όμως ούτε την πόρτα της συνοδηγού να ανοίξει.

Άμεσα ζήτησαν βοήθεια και μεγάλα οχήματα του δήμου ξεκίνησαν για το σημείο. Ωστόσο, το κράσπεδο δεν άντεξε την πίεση, έσπασε και το αυτοκίνητο έπεσε στον χείμαρρο. Στην επιχείρηση εντοπισμού συμμετέχουν 15 πυροσβέστες με πέντε οχήματα και η ομάδα ορμητικών νερών της 6ης ΕΜΑΚ από την Πάτρα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα