Ιωνίδειος Σχολή: Τα παιδιά μας στοχοποιούνται ως αλήτες λένε οι γονείς

Ιωνίδειος Σχολή: Τα παιδιά μας στοχοποιούνται ως αλήτες λένε οι γονείς
Ενα από τα πανό της κατάληψης της Ιωνιδείου Σχολής News24/7

Ανακοίνωση σε υψηλούς τόνους από το Σύλλογο Γονέων της Ιωνιδείου Σχολής μετά το σάλο που προκλήθηκε με την κλήτευση μαθητών και γονέων στην αστυνομία.

Ο σύλλογος γονέων της Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία εκφράζει την αγανάκτησή του επειδή μέλη του αλλά και μαθητές στοχοποιούνται από καταγγελίες από ανώνυμους.

Πρόκειται για το θέμα που ανέδειξε από την Τρίτη το NEWS24/7 αφού από την αστυνομία κλήθηκαν για κατάθεση οι δύο μαθητές που είχαν παραχωρήσει συνέντευξη στο πλαίσιο του θέματος που ανεβάσαμε τον περασμένο Οκτώβριο για τις μαθητικές καταλήψεις.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

“Για τις Ανώνυμες, συκοφαντικές και ανυπόστατες καταγγελίες σε βάρος μελών των Συλλόγων Γονέων της Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά”.

Η σχολική χρονιά τελειώνει επιβεβαιώνοντας με τον πιο τραγικό τρόπο τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς της σχολικής κοινότητας για την παντελή έλλειψη μέτρων ασφαλούς λειτουργίας των σχολείων μας σε συνθήκες πανδημίας. Η ευθύνη βαραίνει το Υπουργείο Παιδείας, που παρά τις προειδοποιήσεις των Συλλόγων Γονέων τόσο του Γυμνασίου όσο και του Λυκείου, που με συνεχείς επιστολές προς την πολιτική ηγεσία για ένα σύνολο ζητημάτων (όπως αραίωση μαθητών στις τάξεις, επαναλαμβανόμενα τεστ, ασφαλή μεταφορά μαθητών προς και από το σχολείο κ.α), έκρουαν από την αρχή του σχολικού έτους τον κώδωνα του κινδύνου, χωρίς δυστυχώς να υπάρξει καμία ανταπόκριση και καμία προσπάθεια βελτίωσης του σχολικού περιβάλλοντος. Ήδη ως σχολείο μετράμε την τραγική απώλεια λόγω covid-19 μιας εξαιρετικής καθηγήτριας.

Μέσα σε αυτή την τόσο δύσκολη περίοδο για το σχολείο μας, εδώ και λίγες ημέρες, μέλη των Δ.Σ. των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων της Ιωνιδείου αλλά και γονείς των σχολείων μας, καλούνται από το οικείο Αστυνομικό Τμήμα να δώσουν εξηγήσεις κατόπιν εντολής του εισαγγελέα, καθώς έχουν κατατεθεί εναντίον τους ανώνυμες και ανυπόστατες καταγγελίες ότι υποκίνησαν τις μαθητικές καταλήψεις του Σεπτεμβρίου. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες οι καταγγελίες αυτές, εκτός από τους γονείς, στοχοποιούν και μαθητές του σχολείου μας με απαράδεκτες εκφράσεις όπως “αλήτες” κλπ.

Έντονο προβληματισμό δημιουργεί το γεγονός ότι η εισαγγελία κινεί διαδικασίες με βάση αυτές τις ανώνυμες και συκοφαντικές καταγγελίες, καλώντας γονείς του σχολείου μας να αποδείξουν ότι δεν είναι ελέφαντες, τη στιγμή που είναι γνωστό ότι πάγια πρακτική αποτελεί ακόμα και σοβαρότατες καταγγελίες ενδοοικογενειακής βίας μπαίνουν στο αρχείο όταν αυτές είναι ανώνυμες.

Καλούμε το Υπουργείο να αναλάβει τώρα τις ευθύνες του.

Αυτή η υπόθεση πρέπει να σταματήσει. Πρόκειται για αήθεις επιθέσεις με στόχο να πλήξουν το Σχολείο μας, τους Συλλόγους Γονέων και τους μαθητές. Αντί να απολογούνται όλοι αυτοί που με τη στάση τους μας οδήγησαν στο να μετράμε σήμερα ανθρώπινες απώλειες, καλούνται σε απολογία μέλη των συλλόγων, που μέσα από τη διαδρομή τους στους ΣΓΚ, έχουν αποδείξει ότι λειτουργούν με κριτήριο την ασφάλεια και την ηρεμία της μαθητικής κοινότητας.

Για άλλη μια φορά ως Σύλλογοι Γονέων καταδικάζουμε αυτές τις πρακτικές και δηλώνουμε ότι θα συνεχίζουμε να διεκδικούμε για τα παιδιά μας καλύτερες και ασφαλείς συνθήκες κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στο σχολείο οχυρώνοντάς τα ψυχολογικά και σωματικά.

Επίσης δηλώνουμε ότι δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να δημιουργεί κλίμα τρομοκρατίας και θα προστατέψουμε με κάθε τρόπο τα μέλη μας και τα παιδιά μας. Υπενθυμίζουμε πως πάγια τακτική των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας από τη δημιουργία τους είναι η στήριξη, η αρωγή και η προστασία της μαθητικής κοινότητας.

Πειραιάς, 1/6/2021

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΠΡΟΤΥΠΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΙΩΝΙΔΕΙΟΥ ΣΧΟΛΗΣ ΠΕΙΡΑΙΑ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΠΡΟΤΥΠΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΙΩΝΙΔΕΙΟΥ ΣΧΟΛΗΣ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα