Υπόθεση 12χρονης: Οργή στα Σεπόλια μετά την εισαγγελική πρόταση για Μίχο

Διαβάζεται σε 6'
Συγκέντρωση και πορεία για την υπόθεση της 12χρονης
Συγκέντρωση και πορεία για την υπόθεση της 12χρονης ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

Σφοδρές αντιδράσεις για την εισαγγελική πρόταση αθώωσης του Ηλία Μίχου στην υπόθεση βιασμού – μαστροπείας της 12χρονης. Εκατοντάδες διαδηλωτές διαμαρτυρήθηκαν στα Σεπόλια, ζητώντας πραγματική δικαιοσύνη.

Ξεχειλίζει η οργή της κοινής γνώμης για την πρόταση της Εισαγγελέως για αθώωση του Ηλία Μίχου για τις πράξεις της σεξουαλικής κακοποίησης και μαστροπείας σε βάρος της 12χρονης από τον Κολωνό.

Το μεσημέρι της Τετάρτης (13/03) η εισαγγελική λειτουργός στην εισήγησή της στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας ζήτησε την αθώωση λόγω αμφιβολιών του βασικού κατηγορούμενου Ηλία Μίχου για σεξουαλική κακοποίηση, για μαστροπεία σε οίκους ανοχής, για μαστροπεία μέσω εξαναγκασμού και με αποκόμιση πορνικών εσόδων και για την εμπορία ανθρώπων.

Παράλληλα, ζήτησε την πλήρη ενοχή για τη μητέρα της 12χρονης από τον Κολωνό ενώ ως προς τον δεύτερο βασικό κατηγορούμενο γνωστό ως «Μιχάλης» ζητήθηκε να κριθεί ένοχος για διακεκριμένη μαστροπεία προσώπου νεότερου 15 ετών με σκοπό κέρδους και για διακεκριμένη πορνογραφία ανηλίκου κάτω των 12 ετών.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Σεπόλια – “Όχι στη συγκάλυψη του κάθε βιαστή”

Η πρότασης της Εισαγγελέως για τον Ηλία Μίχο πυροδότησε έντονες αντιδράσεις από μεγάλη μερίδα των πολιτών, τόσο στα social media, όπου κυριαρχούν μηνύματα οργής και βαριές αιχμές για την δικαιοσύνη στη χώρα μας, όσο και στους δρόμους, όπου εκατοντάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στα Σεπόλια για να διαμαρτυρηθούν.

Συγκεκριμένα, συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την εισαγγελική πρόταση έλαβε χώρα το βράδυ της Τετάρτης (13/03) στην περιοχή των Σεπολίων, ύστερα από αρκετά καλέσματα, με τη συμμετοχή να είναι μεγάλη, ενώ στο σημείο υπήρχαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

 

Το κάλεσμα της Λαϊκής Συνέλευσης Κολωνού, Σεπολίων, Ακαδημίας Πλάτωνα ανέφερε χαρακτηριστικά:

“Σήμερα όλη η κοινωνία παρακολουθεί οργισμένη την εισαγγελέα Μαρία-Ελένη Νικολού να ξεπλένει με την πρόταση της τον παιδοβιαστή και μαστρωπό Ηλία Μίχο και τους υπόλοιπους παιδοβιαστές ενώ την ίδια στιγμή κατηγορεί τη μητέρα της 12χρονης ότι εξέδιδε το παιδί της. Το σύστημα δουλεύει συντεταγμένα και το αποδεικνύει ακόμα μία φορά. […] Όχι μόνο δεν ερεύνησε τον οίκο ανοχής που η 12χρονη κατήγγειλε ότι την εξέδιδε ο Μίχος αλλά κάθε φορά αποθάρρυνε τη μητέρα της 12χρονης και όλα τα συγγενικά πρόσωπα να προβούν σε όποια καταγγελία ήθελαν να προβούν. […] Η πρόταση της Εισαγγελέως δεν αθωώνει απλά τον Μίχο και ξεπλένει τους υπόλοιπους εμπλεκόμενους παιδοβιαστές αλλά καταδικάζει σε ισόβια απομόνωση και αδιέξοδο τη 12χρονη επιζώσα και κάθε άλλο θύμα, παιδί ή γυναίκα, επειδή τόλμησε και έσπασε τον κύκλο της σιωπής”.

Εκατοντάδες άνθρωποι κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα, πραγματοποίησαν πορεία στους δρόμους της περιοχής μέχρι το μαγαζί του κατηγορούμενου.

Στο σημείο επικράτησε ένταση με τις αστυνομικές δυνάμεις και τους συγκεντρωμένους, με αποτέλεσμα να προκληθούν υλικές ζημιές σε μαγαζί παρακείμενο αυτού του Ηλία Μίχου.

“Όχι στη συγκάλυψη του κάθε βιαστή”, “Κάτω τα χέρια από τα παιδιά”, “Εισαγγελείς ξεπλένουν βιαστές”, “Με την 12χρονη είμαστε μαζί”, ήταν μερικά από τα συνθήματα που βρίσκονταν αναγραμμένα στα πλακάτ και που φώναζαν οι διαδηλωτές, ενώ συνθήματα γράφτηκαν και έξω από το μαγαζί του Ηλία Μίχου.

Την καταδίκη 25 κατηγορουμένων ζητά η Εισαγγελέας

Την καταδίκη 25 από τους 26 κατηγορούμενους πρότεινε η εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, ολοκληρώνοντας την εισήγηση της επί της ενοχής ή μη στην υπόθεση του Κολωνού.

Ειδικότερα, η εισαγγελική λειτουργός κατά την αγόρευσή της η οποία διεξήχθη, όπως και ολόκληρη η αποδεικτική διαδικασία, κεκλεισμένων των θυρών, ζήτησε να κηρυχθούν ένοχοι οι 22 κατηγορούμενοι που τους αποδόθηκε ο ρόλος του «πελάτη» της 12χρονης για το αδίκημα της γενετήσιας πράξης με ανήλικο έναντι αμοιβής που έχει συμπληρώσει τα 12 έτη.

Σύμφωνα με την εισαγγελέα, ο 23ος κατηγορούμενος για την ίδια πράξη θα πρέπει να αθωωθεί λόγω αμφιβολιών.

Η πρόταση της Εισαγγελέως για Ηλία Μίχο, μητέρα 12χρονης, “Μιχάλη”

Την ενοχή του Ηλία Μίχου για τέσσερα από τα οκτώ αδικήματα, για τα οποία κατηγορείται στην υπόθεση του Κολωνού, πρότεινε η εισαγγελέας του δικαστηρίου.

Ζήτησε την αθώωσή του για τις πράξεις της σεξουαλικής κακοποίησης, δύο μορφών μαστροπείας και για το αδίκημα της εμπορίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εισαγγελικός λειτουργός στην εισήγηση της η οποία εκφωνείται κεκλεισμένων των θυρών στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, ζήτησε την αθώωση λόγω αμφιβολιών του βασικού κατηγορούμενου Ηλία Μίχου για σεξουαλική κακοποίηση, για μαστροπεία σε οίκους ανοχής, για μαστροπεία μέσω εξαναγκασμού και με αποκόμιση πορνικών εσόδων και για την εμπορία ανθρώπων.

Αντίθετα, ζητήθηκε η καταδίκη του για: διακεκριμένη κατάχρηση ανηλίκου που δεν συμπλήρωσε 14 έτη από πρόσωπο που του το είχαν εμπιστευτεί, οπλοκατοχή (για δυο όπλα), κατοχή πορνογραφικού υλικού με ανήλικο χωρίς να έχει συμπληρώσει τα 12 έτη αλλά χωρίς εξαναγκασμό και κερδοσκοπία και τέλος διευκόλυνση της ανήλικης να εκδίδεται.

Για την μητέρα της 12χρονης η εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου εισηγήθηκε την πλήρη ενοχή της.

Συγκεκριμένα, κατά πληροφορίες, η εισαγγελική λειτουργός πρότεινε να καταδικαστεί για τα αδικήματα:

  • Της διακεκριμένη περίπτωση πορνογραφίας καθώς φέρεται να έχει διανείμει υλικό της ανήλικης σε συγκατηγορούμενους,
  • Της διακεκριμένης περίπτωσης μαστροπείας με την επιβαρυντική περίσταση ότι η ίδια είναι πρόσωπο που έχει την επιμέλεια και την φροντίδα της ανήλικης. Σύμφωνα με πληροφορίες, ως προς την μαστροπεία, κατά την εισαγγελέα, φέρει τη μορφή εξώθησης και διευκόλυνσης μέσω αφόρητων πιέσεων, συναισθηματικού εκβιασμού και προτροπών προς την ανήλικη κόρη της να εκδίδεται για να της φέρνει λεφτά, αλλά και μέσω πληροφοριακών συστημάτων με τη μορφή αφόρητων πιέσεων και προτροπών να παράγει η ανήλικη βίντεο και φωτογραφίες ώστε να της φέρνει χρήματα.
  • της εκβίασης σε βαθμό πλημμελήματος την οποία φέρεται ότι τέλεσε σε βάρος της πρώην συζύγου του Ηλ. Μίχου.

Ως προς τον δεύτερο βασικό κατηγορούμενο γνωστό ως «Μιχάλης» ζητήθηκε να κριθεί ένοχος για διακεκριμένη μαστροπεία προσώπου νεότερου 15 ετών με σκοπό κέρδους και για διακεκριμένη πορνογραφία ανηλίκου κάτω των 12 ετών.

Τέλος, ζητήθηκε η αθώωσή του για γενετήσια πράξη με ανήλικο έναντι αμοιβής καθώς φέρεται να υποστηρίχθηκε ότι δεν προέκυψε ότι συναντήθηκε ερωτικά με την 12χρονη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα