Υπόθεση Μπεκατώρου: Ξεκινούν οι επαφές με πολιτειακούς παράγοντες

Υπόθεση Μπεκατώρου: Ξεκινούν οι επαφές με πολιτειακούς παράγοντες
Η Σοφία Μπεκατώρου Facebook (Sofia Bekatorou)

Ξεκινά και επίσημα η εισαγγελική έρευνα για την υπόθεση Μπεκατώρου. Το Φεβρουάριο συζητείται και αγωγή που σχετίζεται με τις καταγγελία Κακλαμανάκη για κακοδιαχείριση της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας.

Με το βλέμμα στραμμένο προς την ελληνική Δικαιοσύνη, οι ενέργειες της οποίας θα καταδείξουν τελικά αν η υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης της Σοφίας Μπεκατώρου ανήκει στο αρχείο ή υπάρχουν οι προϋποθέσεις να ερευνηθεί πλήρως, οι νομικοί εκπρόσωποι της Ελληνίδας Ολυμπιονίκη προχωρούν τις επόμενες ημέρες σε επαφές με σημαίνοντες πολιτειακούς παράγοντες, όπως με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Αικατερίνη Σακελαροπούλου.

Οι πληρεξούσιοι δικηγόροι Νίκος Κωνταντόπουλος, Έλλη Ρούσου και Ζωή Κωνσταντοπούλου, φαίνεται πως θα προχωρήσουν σε στοχευμένες κίνηση, προκειμένου να ενδυναμώσουν τη θέση της Σοφίας Μπεκατώρου, έτσι ώστε παρά την ενδεχόμενη παραγραφή, αφού έχουν περάσει 23 χρόνια από την καταγγελόμενη πράξη, ενδεχομένως να βρεθεί ένας άλλος δρόμος για τη συνέχιση της έρευνας, δηλαδή να εμφανιστούν κι άλλες γυναίκες, που μπορεί να έχουν αντίστοιχες καταγγελίες σεξουαλικής κακοποίησης σε βάρος του συγκεκριμένου παράγοντα της Ομοσπονδίας Ιστιοπλοΐας.

Άλλωστε, ήδη λίγες ώρες μετά τη γνωστοποίηση της καταγγελίας της Σοφίας Μπεκατώρου στο πλαίσιο του της ημερίδας Start to Talk/Σπάσε τη Σιωπή – Μίλησε, Μην Ανέχεσαι που διοργάνωσε το Υπουργείο Αθλητισμού, και άλλες αθλήτριες αναφέρθηκαν δημοσίως σε αντίστοιχα περιστατικά, περιγράφοντας περιστατικά σεξοαλικής παρενόχλησης ή κακοποίησης που δέχθηκαν από πρόσωπα τα οποία είχαν καίριες θέσεις στο χώρου του αθλητισμού.

Για το λόγο αυτό, πλην της Πρόεδρος της Δημοκρατίας, τα επόμενα 24ωρα, οι συνήγοροι θα προχωρήσουν σε διάβημα ενώπιον του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Β. Πλιώτα, ενώ θα έχουν επαφές τόσο με τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, όσο και την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή.

Το βέβαιο είναι πως σύντομα -αφού σήμερα θα ξεκινήσει και τυπικά η αυτεπάγγελτη προκαταρκτική εξέταση για τις καταγγελίες της Σοφίας Μπεκατώρου- οι τρεις δικηγόροι αναμένεται να βρεθούν ενώπιον της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθήνας, Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου, ενώ στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας η διεθνής αθλήτρια θα βρεθεί και ενώπιον του εισαγγελικού λειτουργού που θα χρεωθεί την έρευνα. Ωστόσο, το τελευταίο αυτό σκέλος αναμένεται να μην γίνει τόσο άμεσα, καθώς ο εισαγγελικός λειτουργός που θα χειριστεί την έρευνα, αναμένεται πρώτα να ζητήσει την πρώτη κατάθεση της Σοφίας Μπεκατώρου, στην οποία είχε αναφερθεί στο περιστατικό.

Από την πλευρά τους, οι τρεις νομικοί παραστάτες, σε κοινή τους ανακοίνωση που εξέδωσαν χθες, αναφέρουν μεταξύ άλλων: “Η υπόθεση της Σοφίας φωτίζει έναν κόσμο αθέατο, γνωστό σε πολλούς και συγκαλυπτόμενο, που λειτουργεί στον αντίποδα του αθλητικού πνεύματος, εκμεταλλεύεται και καταστρέφει νέους ανθρώπους και αθλητές, από θέση δύναμης κι εξουσίας. Έναν κόσμο που εκφράστηκε στην κυνική ανακοίνωση της εμπλεκόμενης Ομοσπονδίας. Η απόφαση της Σοφίας να μιλήσει δημόσια συγκροτεί υπόδειγμα και παράδειγμα για κάθε άνθρωπο που υπέστη κακοποίηση οποιασδήποτε μορφής ενώ αγωνιζόταν για το όνειρό του και για τη ζωή του, στον αθλητισμό και αλλού. Και ως τέτοιο υπόδειγμα, θα τη στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις”.

Η αγωγή κατά Κακλαμανάκη

Σύμφωνα με πληροφορίες, εκτός από τους οικείους της, στους οποίους είχε αναφέρει πριν χρόνια τα όσα έλαβαν χώρα το 1998, η Ολυμπιονίκης κατονόμασε τον Αρ. Αδαμόπουλου, αντιπρόεδρο της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας και ενώπιον αστυνομικών, στο πλαίσιο έρευνα που διενεργούσαν μετά από σχετική παραγγελία του εισαγγελέα Κ. Σιμιντζόγλου. Η Σοφία Μπεκατώρου, όπως και άλλοι αθλητές υψηλού κύρους, έδωσε κατάθεση σχετικά με τα όσα ο Νικ. Κακλαμανάκης είχε καταγγείλει στη Βουλή σχετικά με κακοδιαχείριση εντός της Ομοσπονίδας Ιστιοπλοΐας.

Μάλιστα, η τελευταία έχει προσφύγει ενώπιον της Δικαιοσύνης, καταθέτοντας αγωγής σε βάρος του Ολυμπιονίκη Κακλαμανάκη για προσβολή της προσωπικότητας, η οποία έχει προσδιοριστεί τον ερχόμενο Φεβρουάριο.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα