Με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα συναντηθεί τη Δευτέρα η Σοφία Μπεκατώρου

Με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα συναντηθεί τη Δευτέρα η Σοφία Μπεκατώρου
Η νέα Πρόεδρος της; Δημοκρατίας Αικατερίνη Σακελλαροπούλου Eurokinissi

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου θα δεχθεί τη Δευτέρα στο Προεδρικό Μέγαρο την Ολυμπιονίκη Σοφία Μπεκατώρου, ώστε να συζητήσουν το σοβαρό "ντόμινο" καταγγελιών από αθλήτριες για σεξουαλική παρενόχληση.

Αύριο Δευτέρα, στις 14:00, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου θα δεχθεί στο Προεδρικό Μέγαρο την Ολυμπιονίκη Σοφία Μπεκατώρου.

Η συνάντηση έρχεται μετά τη συγκλονιστική καταγγελία της Σοφίας Μπεκατώρου, η οποία περιέγραψε την ιστορία σεξουαλικής κακοποίησής της από παράγοντα της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, κατονομάζοντας τον Αριστείδη Αδαμόπουλο ως τον θύτη.

Μετά τη δύναμη που βρήκε η Χρυσή Ολυμπιονίκης της Ιστιοπλοΐας να μιλήσει για όσα βίωσε και να περιγράψει την τραυματική εμπειρία που είχε σε ηλικία 22 ετών, πολλές γυναίκες από τον χώρο του αθλητισμοί πήραν το θάρρος να ακολουθήσουν το παράδειγμά της και να μοιραστούν τις δικές τους ιστορίες.

Μέσα σε μόλις μερικά 24ωρα οι καταγγελίες από αθλήτριες ξεκίνησαν να βλέπουν το φως της δημοσιότητας και να διαδέχονται η μία την άλλη. Γυναίκες κάθε ηλικίας, από διαφορετικά αθλήματα, “έσπασαν” τη σιωπή τους και μίλησαν για τη σεξουαλική παρενόχληση ή κακοποίηση που δέχτηκαν από παράγοντες ή από άντρες που βρίσκονταν σε καίριες θέσεις στον χώρο του αθλητισμού.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα