Κακοκαιρία: Προβλήματα σε όλη τη χώρα – Πού θα “χτυπήσει” τις επόμενες ημέρες

Κακοκαιρία: Προβλήματα σε όλη τη χώρα – Πού θα “χτυπήσει” τις επόμενες ημέρες
Eurokinissi

Οι έντονες βροχοπτώσεις δημιούργησαν πολλά προβλήματα στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Πάνω από 100 κλήσεις έλαβε η Πυροσβεστική. Η πρόγνωση του καιρού για τις επόμενες ημέρες.

Πολλά προβλήματα άφησε πίσω του το κύμα κακοκαιρίας που έπληξε το μεγαλύτερο μέρος της χώρας και για το οποίο είχε εκδοθεί σχετικό δελτίο επιδείνωσης από την ΕΜΥ.

Τις μεσημεριανές ώρες στο επίκεντρο βρέθηκε η Αττική, όπου σημειώθηκαν έντονες βροχοπτώσεις που συνοδεύονταν και από κεραυνούς. Η ένταση ήταν τέτοια που δυσκόλευε σημαντικά την ορατότητα των οδηγών στους δρόμους.

Κανονικά η κυκλοφορία στις λεωφόρους Βουλιαγμένης και Ποσειδώνος – Διακοπή στο Κερατσίνι

Σε διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στη λεωφόρο Βουλιαγμένης, λόγω συσσώρευσης υδάτων, προχώρησε η αστυνομία το απόγευμα της Τρίτης. Ειδικότερα, διακόπηκε η κυκλοφορία από το ύψος της Πρίγκιπος Πέτρου στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Βούλα.

Αντίστοιχα και στη λεωφόρο Ποσειδώνος, όπου διακόπηκε η κυκλοφορία από το ύψος της πλατείας Κρήτης στο ρεύμα προς Βούλα.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, πλέον κανονικά διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων, τόσο στη λεωφόρο Βουλιαγμένης, όσο και στη λεωφόρο Ποσειδώνος.

Από την κακοκαιρία έχει διακοπεί επίσης η κυκλοφορία των οχημάτων λόγω καθίζησης του οδοστρώματος στο Κερατσίνι, στην οδό Τριπόλεως από το ύψος της οδού Ιππολύτου έως την οδό Αμαζόνων και στο Γκάζι στην οδό Τριπτολέμου από το ύψος της οδού Ευμολπιδών.

Η αστυνομία έχει προχωρήσει σε εκτροπή της κυκλοφορίας των οχημάτων.

Πάνω από 100 κλήσεις στην Πυροσβεστική

Μετά την εκδήλωση ισχυρών βροχοπτώσεων σε περιοχές της Αττικής (Πετρούπολη, Ίλιον, Περιστέρι, Ταύρος, Μοσχάτο, Γλυφάδα, Βούλα, Βουλιαγμένη) σήμερα, από τις 5 το απόγευμα έως και μισή ώρα μετά τις 8 το βράδυ, το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος έλαβε 109 κλήσεις, εκ των οποίων 102 για αντλήσεις υδάτων και 7 για κοπές δέντρων.

Κακοκαιρία στην Αττική ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI

Διακοπές ρεύματος στα Νότια Προάστια

Ολιγόλεπτες διακοπές στην ηλεκτροδότηση σημειώθηκαν σε Άνω Βούλα και Άνω Γλυφάδα λόγω των κεραυνών. Παράλληλα, βύθιση τάσης παρατηρήθηκε και σε άλλες περιοχές των Νοτίων προαστίων από κεραυνόπτωση στις γραμμές.

Βροχή και χαλάζι έπληξαν και τη Θεσσαλονίκη

Ισχυρή καταιγίδα, με αστραπές και βροντές έπληξε το απόγευμα της Τρίτης την Θεσσαλονίκη, ενώ έπεσε και χαλάζι. Τα έντονα φαινόμενα δεν κράτησαν πολύ, ωστόσο δρόμοι στην Ανατολική Θεσσαλονίκη μετατράπηκαν σε ποτάμια, δυσκολεύοντας την κυκλοφορία των αυτοκινήτων. Μέχρι στιγμής, δεν έχουν αναφερθεί προβλήματα.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε κλήσεις για άντληση υδάτων και κοπές δέντρων σε περιοχές της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας. Συγκεκριμένα, δέχθηκε μία κλήση για άντληση υδάτων στις Σέρρες και δύο στη Φλώρινα, καθώς και τρεις κλήσεις για κοπές δέντρων σε Κασσάνδρα Χαλκιδικής, Αλεξάνδρεια Ημαθίας και Κιλκίς.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο Δήμος Εορδαίας στην Κοζάνη

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε ο Δήμος Εορδαίας, στην Κοζάνη, ύστερα από τη σχετική απόφαση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που έπληξαν την περιοχή στις 22 Αυγούστου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του kozan.gr, η εν λόγω κήρυξη θα ισχύει από την ημερομηνία εκδήλωσης των φαινομένων και για έξι (6) μήνες, ήτοι έως και 22 Φεβρουαρίου 2023. Μετά το πέρας του καθορισθέντος χρόνου, θα γίνει, δίχως νέο έγγραφο, άρση της παραπάνω κατάστασης Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας.

Καταπτώσεις βράχων στην Καρδίτσα

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα με κύριο χαρακτηριστικό τις πολύ ισχυρές βροχοπτώσεις είχαν ως αποτέλεσμα στα ορεινά της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας και συγκεκριμένα στην περιοχή της Αργιθέας, να προκληθούν καταπτώσεις βράχων, οι οποίες, όπως τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Κωνσταντίνος Νούσιος αντιμετωπίστηκαν αποτελεσματικά από τα μηχανήματα της Π.Ε. Καρδίτσας.

Ενδεικτικό της ισχυρής βροχόπτωσης που έπληξε την περιοχή είναι βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου, με την πτώση κεραυνού να κάνει… τη νύχτα μέρα στην περιοχή της πλατείας Ακαδημίας.

Στην περιοχή του δήμου Παλαμά, ισχυρή χαλαζόπτωση, έπληξε χιλιάδες στρέμματα με καλλιέργειες βυθίζοντας σε απόγνωση τους παραγωγούς.

Αναφορές για πλημμύρες στα Τρίκαλα – Εικόνες αποκάλυψης στην Καλαμπάκα

Καταπτώσεις βράχων, ζημιές στο αγροτικό οδικό δίκτυο, πτώσεις δέντρων και διακοπή ρεύματος προκάλεσε το απόγευμα της Τρίτης η έντονη βροχόπτωση που έπληξε την ορεινή Πίνδο της περιφερειακής ενότητας Τρικάλων.

Σύμφωνα με δηλώσεις του αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων Χρήστου Μιχαλάκη στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, συνεργεία της περιφερειακής ενότητας Τρικάλων, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και των αστυνομικών αρχών, ήταν σε εγρήγορση προκειμένου να αντιμετωπίσουν τα όποια προβλήματα δημιουργήθηκαν, ενώ σε τοπικά διαμερίσματα, όπως Διάβα, Πολυνέρι, Βαλκάνο, σημειώθηκε σε μεγάλη έκταση διακοπή ρεύματος.

Στην Καλαμπάκα σημειώθηκαν πλημμύρες σε υπόγεια και έγιναν αντλήσεις νερού από την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Η εβδομαδιαία προοπτική υετού ανέμων και θερμοκρασιών

Σήμερα Τετάρτη ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών, από χαλαζοπτώσεις και ενισχυμένους ριπαίους ανέμους προβλέπονται από τις πρώτες πρωινές ώρες στην ανατολική ηπειρωτική και νησιωτική χώρα (εκτός από τα Δωδεκάνησα) και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα υπόλοιπα ηπειρωτικά. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα πελάγη τοπικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και οι μέγιστες τιμές της δεν θα ξεπεράσουν τους 28 με 30 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΠΕΜΠΤΗ 25-08-22

Στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου και το μεσημέρι-απόγευμα στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και την Κρήτη, νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Στην υπόλοιπη χώρα παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Οι μέγιστες τιμές δε θα ξεπεράσουν τους 28 με 30 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26-08-22

Στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου και το μεσημέρι-απόγευμα στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και την Κρήτη νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα, που κατά τόπους θα είναι ισχυρά, σταδιακά θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο έως 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΚΑΙΡΟΣ ΣΑΒΒΑΤΟ 27-08-22

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες αρχικά στο Ιόνιο και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά και την Κρήτη. Από το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

ΚΑΙΡΟΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 28-08-22

Γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν στα ηπειρωτικά και την Κρήτη και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά έως 6 μποφόρ.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αθήνα τις επόμενες ημέρες προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με αστάθεια την Πέμπτη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί περί τους 27 με 33 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με αστάθεια έως την Παρασκευή και βελτίωση το Σάββατο .Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 30 βαθμούς Κελσίου.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version