Καρδίτσα: Καλούν σε απολογία άτομα που δήλωσαν στο facebook ότι θα πάνε σε εκδηλώσεις για το Πολυτεχνείο

Καρδίτσα: Καλούν σε απολογία άτομα που δήλωσαν στο facebook ότι θα πάνε σε εκδηλώσεις για το Πολυτεχνείο
facebook

Κλήσεις σε απόλογία απέστειλε η αστυνομία σε άτομα που δήλωσαν μέσω facebook, την πρόθεσή τους να συμμετέχουν σε εκδηλώσεις για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Κλήσεις για απολογία ατόμων που δήλωσαν μέσω facebook την πρόθεσή τους να συμμετέχουν σε εκδηλώσεις για την εξέγερση του Πολυτεχνείου, απέστειλε η αστυνομία της Καρδίτσας.

Οι σχετικές καταγγελίες προέρχονται από τη συλλογικότητα «Δίκτυο αλληλεγγύης και αγώνα Καρδίτσας – Για υγεία, ζωή και ελευθερία» η οποία και δημοσιεύει σχετική φωτογραφία με την κλήση που εστάλη σε έναn από τους χρήστες του δημοφιλούς μέσου κοινωνικής δικτύωσης.

Όπως σημειώνει η συλλογικότητα:  “Γνωστοποιούμε ότι τις τελευταίες ημέρες, μαζί με την άγρια καταστολή, προσαγωγές και βιαιοπραγίες, βρίσκεται σε εξέλιξη μια επιχείρηση εκφοβισμού μέσω κλήσεων σε απολογία όσων τολμούν και αναφέρουν τη φράση “να τιμήσουμε την επέτειο του Πολυτεχνείου” στις δημόσιες τοποθετήσεις τους, ακόμη και από το διαδίκτυο!

Από τις δηλώσεις – οδηγίες του υπουργού Πολιτικής Προστασίας Μιχάλη Χρυσοχοϊδη και μετά η επιχείρηση αυτή πραγματοποιείται και στην περιοχή της Καρδίτσας με αλλεπάλληλες κλήσεις οι οποίες έφθασαν, ύστερα από τους Νοσοκομειακούς γιατρούς και σε τέσσερις διαχειριστές της σελίδας στο facebook του “Δίκτυου Αλληλεγγύης και αγώνα Καρδίτσας για υγεία, ζωή και ελευθερία”.

Επιδόθηκαν από αστυνομικούς και καλούνται να παρεβρεθούν για απολογία το πρωί της επερχόμενης Τρίτης 17ης Νοεμβρίου!

Το “εγκλημά” τους είναι ότι στην ανακοίνωση συμπαράστασης στους γιατρούς που κλήθηκαν να δώσουν εξηγήσεις, αναφέρθηκε η επέτειος του Πολυτεχνείου!!!”

Την ίδια ώρα, έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει βίντεο που ήρθε το Σάββατο στη δημοσιότητα και δείχνει αστυνομικό στην πλατεία Λάππα της Καρδίτσας να πετά και να κρατά στο έδαφος νεαρή κοπέλα, κατά την διάρκεια ελέγχου για μάσκα.

Στο βίντεο το κορίτσι ακούγεται να φωνάζει στον αστυνομικό να την αφήσει, καθώς και οι έντονα οργισμένες διαμαρτυρίες των περίοικων για την απαράδεκτη συμπεριφορά του.

Όπως αναφέρει το karditsapress,  η νεαρή κοπέλα συνελήφθη για απείθεια, ενώ αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι αρνήθηκε να προσκομίσει την ταυτότητά της.

Υπενθυμίζεται οτι το Σάββατο εκδόθηκε η απόφαση του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. για την απαγόρευση πορειών για το Πολυτεχνείο, λόγω των μέτρων που ισχύουν για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα