Καταγγελία ΚΚΕ: Επιχείρηση τρομοκράτησης των προσφύγων με ΜΑΤ στον Ελαιώνα

Καταγγελία ΚΚΕ: Επιχείρηση τρομοκράτησης των προσφύγων με ΜΑΤ στον Ελαιώνα
Μετακίνηση προσφύγων από το κέντρο φιλοξενίας του Ελαιώνα eurokinissi

Για χρήση χημικών από τα ΜΑΤ σε μια προσπάθεια να τρομοκρατηθούν οι πρόσφυγες που παραμένουν στο κέντρο φιλοξενίας στον Ελαιώνα, κάνει λόγο η Κομματική Οργάνωση Αττικής του ΚΚΕ.

Επιχείρηση τρομοκράτησης των εναπομείναντων προσφύγων στη δομή φιλοξενίας στον Ελαιώνα με ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ, της αστυνομίας και τη χρήση χημικών καταγγέλλει η Κομματική Οργάνωση Αττικής του ΚΚΕ.

Πιο συγτκεκριμένα, τα ξημερώματα, δυνάμεις των ΜΑΤ εισήλθαν στον καταυλισμό και κάνοντας χρήση χημικών, επιχείρησαν να τρομοκρατήσουν τους πρόσφυγες που παραμένουν στο χώρο, με στόχο να τους αναγκάσουν να τον εγκαταλείψουν και να μεταφερθούν σε άλλες δομές.

Μετακίνηση προσφύγων από το κέντρο φιλοξενίας του Ελαιώνα eurokinissi

 

«Η σημερινή επιχείρηση τρομοκράτησης προσφύγων και μεταναστών στον καταυλισμό του Ελαιώνα, αποτελεί ακόμα ένα κρίκο στην αντιπροσφυγική- αντιμεταναστευτική πολιτική που υλοποιεί η κυβέρνηση της ΝΔ.

Οι απαράδεκτες συνθήκες διαβίωσης στον καταυλισμό, δεν αντιμετωπίζονται με τα ΜΑΤ και τη χρήση χημικών, που επιστρατεύει η κυβέρνηση επιδιώκοντας τη δήθεν οικειοθελή μετακίνηση προσφύγων σε άλλους καταυλισμούς στους οποίους επικρατούν αντίστοιχα άθλιες συνθήκες.

Η κυβέρνηση επιχειρεί να αντιμετωπίσει με καταστολή τα αδιέξοδα του αντιδραστικού πλαισίου της ΕΕ, που οδηγεί στο σταδιακό ξήλωμα της Συνθήκης της Γενεύης, το οποίο έχουν στηρίξει διαχρονικά όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις, με τα τραγικά αποτελέσματα των εγκλωβισμένων σε νησίδες του Έβρου, των «πλεούμενων» πτωμάτων στο Αιγαίο και των καταυλισμών της ντροπής τύπου Μόριας, Ελαιώνα κ.ά.” αναφέρει η ΚΟ Αττικής ΚΚΕ.

Και συνεχίζει: “Τα αδιέξοδα αυτά επιτείνει τόσο ο σχεδιαζόμενος τερματισμός του προγράμματος «ESTIA II» μέχρι το τέλος του χρόνου, που θα στερήσει οποιαδήποτε δυνατότητα αυτόνομης και αξιοπρεπούς διαβίωσης για τους αιτούντες άσυλο, που παραμένουν εγκλωβισμένοι στη χώρα μας λόγω των απαράδεκτων συνθηκών του Δουβλίνου και της Συμφωνίας ΕΕ- Τουρκίας που έχει την υπογραφή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, όσο και η ανυπαρξία ολοκληρωμένου πλαισίου ένταξης των αναγνωρισμένων προσφύγων που επιλέγουν να παραμείνουν στη χώρα μας.

Εδώ και τώρα, με ευθύνη της κυβέρνησης, να δοθεί λύση στο αίσχος του Ελαιώνα:

  • Να επιταχυνθούν οι διαδικασίες απόδοσης ασύλου στους πρόσφυγες, σύμφωνες με τη συνθήκη της Γενεύης, και να εξασφαλιστεί η μετάβασή τους στις χώρες πραγματικού προορισμού τους.
  • Να συνοδευτεί αυτόματα το κλείσιμο της δομής του Ελαιώνα με την εξασφάλιση της ασφαλούς διαβίωσής τους, σε ανοιχτούς και αξιοπρεπείς χώρους φιλοξενίας, σε ξενοδοχεία και διαμερίσματα στην ευρύτερη περιοχή, για όσο διάστημα παραμένουν στη χώρα. Καμιά επαναπροώθηση, απέλαση και εγκλεισμός στις υπερδομές-φυλακές. Εξασφάλιση της απρόσκοπτης συνέχισης της εκπαίδευσης των προσφυγόπουλων στα σχολεία που φοιτούσαν έως τώρα.
  • Να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας όλων των εργαζομένων της δομής, να καταβληθούν όλα τα δεδουλευμένα και να απορροφηθούν ως μόνιμο προσωπικό σε κρατικές δομές, δήμους και Περιφέρειες.
Μετακίνηση προσφύγων από το κέντρο φιλοξενίας του Ελαιώνα eurokinissi

 

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα