Κηφισιά: Ξεκίνησε η δίκη του 42χρονου “σαμουράι” – Επικαλέστηκε πως έπαιρνε ουσίες

Κηφισιά: Ξεκίνησε η δίκη του 42χρονου “σαμουράι” – Επικαλέστηκε πως έπαιρνε ουσίες
Εικόνα από την Κηφισιά όπου σημειώθηκε το αιματηρό περιστατικό Eurokinissi

Ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου ξεκίνησε η δίκη του 42χρονου που άνοιξε πυρ κατά δύο υπαλλήλων εταιρείας εγκατάστασης φυσικού αερίου στην Κηφισιά. Παραδέχθηκε την πράξη του και ζήτησε συγγνώμη.

Ξεκίνησε και θα συνεχιστεί στις 31 Μαρτίου η δίκη ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου του 42χρονου που τον Οκτώβριο του 2021 άνοιξε πυρ κατά δύο υπαλλήλων εταιρείας εγκατάστασης φυσικού αερίου στην Κηφισιά, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ο Βασίλης Πολύζος και τραυματιστεί ο Ιωάννης Πλακαντωνάκης.

Ο κατηγορούμενος που ΜΜΕ αποκαλούσαν “σαμουράι” κατά τη διάρκεια της επίθεσης φορούσε στολή πολεμικών τεχνών της Άπω Ανατολής ενώ στο παρελθόν είχε νοσηλευτεί σε ψυχιατρική κλινική.

Με την έναρξη της δίκης σήμερα, ο 42χρονος παραδέχθηκε την πράξη του και ζήτησε συγγνώμη για την πράξη του.

Ο κατηγορούμενος δήλωσε πως έπαιρνε ουσίες και πως “Είχαμε κάποιους διαπληκτισμούς με τους υπαλλήλους λόγω φασαρίας. Εγώ ως τοξικομανής το τερμάτισα… Έχω μανιοκατάθλιψη από τα 21 μου χρόνια και είχα υποτροπιάσει”.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορούμενους Θ. Μαντάς ζήτησε να του αναγνωριστεί μειωμένος καταλογισμός των πράξεών του, υποστηρίζοντας ότι ο κατηγορούμενος ενήργησε υπό τη βάση της υποτροπής σε σοβαρότατη ψυχική νόσο.

Στο δικαστήριο κατέθεσε κλαίγοντας ο μηχανολόγος-μηχανικός Ιωάννης Πλακαντωνάκης, που ήταν μαζί με τον άτυχο Βασίλη Πολύζο, όταν δέχθηκαν τη δολοφονική επίθεση από τον 42χρονο.

Όπως είπε “με πήρε και η γυναίκα μου στο τηλέφωνο και καθώς το έκλεινα εμφανίστηκε εκείνη τη στιγμή. Είδα έναν άνθρωπο ντυμένο στα μαύρα. Σε απόσταση δύο μέτρων. Σηκώνω το βλέμμα. Βλέπω έναν άνθρωπο ψύχραιμο και ψυχρό να σηκώνει ένα μαύρο όπλο και να το στρέφει προς το Βασίλη. Έγιναν όλα τόσο γρήγορα. Ξεκίνησε να πυροβολεί, σχεδόν εξ’ επαφής. Είπε μία φράση για τη σολομωνική που δεν κατάλαβα τι σημαίνει. Δεν πρόλαβε να πει ούτε κουβέντα Βασίλης. Εγώ πέταξα το τηλέφωνο κάτω. Φώναξα, «μη, τι κάνεις;».

“Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι το όπλο είναι αληθινό. Ήταν τόσο ψυχρά και απότομα, δεν μπορούσα να φανταστώ ότι κάποιος χωρίς λόγο χρησιμοποιεί ένα όπλο. «Τι κάνεις;», φώναξε ο Βασίλης και εγώ φώναξα, «τι είναι αυτό που κάνεις, σταμάτα». Γύρισε σε μένα είπε «τώρα είναι η σειρά σου» και έστρεψε το όπλο σε μένα. Εγώ απλώς είχα χρόνο να αντιδράσω.. με πυροβόλησε δύο φορές, η μία με πέτυχε. Πονούσα φρικτά στο πόδι. Άρχισα να φωνάζω δυνατά «βοήθεια, μας σκοτώνει». Κυρίως για να φοβηθεί ο ίδιος. Αυτό σκέφτηκα”.

Πρόεδρος: Είχε αποτέλεσμα αυτό που κάνατε;

Μάρτυρας: Δεν είμαι σίγουρος ότι ήταν αυτό που τον απέτρεψε. Κατόπιν έμαθα το όπλο ήταν εξάσφαιρο. Έμαθα ότι ανέβηκε επάνω, γέμισε το όπλο και προσπάθησε να επιστρέψει, για τελειώσει τη δουλειά. Δεν τον είδα να απομακρύνεται.

Εισαγγελέας: Ακούσατε τίποτα πριν, σας φώναζε;

Μάρτυρας: Ξαφνικά τον βλέπω μπροστά μου. Εμφανίστηκε ψύχραιμος, ψυχρός. Ήταν τόσο ξαφνικό και απρόσμενο, σαν να περπατά κάποιος και να πέφτει ένας βράχος και να τον σκοτώνει… Ο Βασίλης πήγε το πρωί για δουλειά και δεν γύρισε. (κλαίει) Εγώ έχω δυο κοριτσάκια… Ήταν στο σπίτι, είχαν κλειστεί στο δωμάτιο τους και κρατούσαν ένα αποκριάτικο τόξο, φοβόντουσαν ποιος θα μπει μέσα…

Στην κατάθεση της η μητέρα του μηχανολόγου-μηχανικού , Άννα Πλακαντωνάκη, λίγες ημέρες πριν από την αιματηρή επίθεση είχε πληροφορηθεί από τη μητέρα του κατηγορούμενου ότι κάτι δεν πάει καλά με τον γιο της και περιέγραψε στο δικαστήριο ένα φραστικό επεισόδιο που είχε μαζί του δυο εβδομάδες πριν από τους πυροβολισμούς.

«Ήμασταν στην ταράτσα με τον γιο μου και τον Βασίλη και κάναμε εργασίες στην καμινάδα. Διαμαρτυρήθηκε για το θόρυβο. Του είπα, «σε ενοχλήσαμε, κοιμόσουν; 12 το μεσημέρι είναι». Τότε μου απάντησε, «δεν θα σου πω και το ωρολόγιο πρόγραμμά μου, καλά θα δείτε». Ήταν μια απειλή για μένα, αλλά το συμπέρανα μετά το συμβάν», είπε στο δικαστήριο η μάρτυρας.

Στο δικαστήριο κατέθεσαν τα δύο αδέλφια του Βασίλη Πολύζου οι οποίοι είπαν πως το θύμα δεν είχε αναφέρει κάτι περίεργο που έχει συμβεί στην δουλειά του.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα