Κλειστά τα πάρκα σήμερα στην Αττική

Διαβάζεται σε 1'
Κλειστά τα πάρκα σήμερα στην Αττική
EUROKINISSI

Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα, Παρασκευή τα πάρκα και τα Άλση που βρίσκονται στην ευθύνη της Περιφέρειας Αττικής.

Λόγω του αυξημένου κινδύνου για εκδήλωση πυρκαγιάς, κλειστά θα παραμείνουν σήμερα, Παρασκευή (21/06) τα πάρκα και τα Άλση που βρίσκονται στην ευθύνη της Περιφέρειας Αττικής.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της Περιφέρειας εφαρμόζεται το μέτρο “Απαγόρευσης διέλευσης, παραμονής και κυκλοφορίας προσώπων και οχημάτων, σε περιοχές NATURA, καθώς και σε δασικά οικοσυστήματα, πάρκα και άλση”. 

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση της Περιφέρειας:

Εφαρμογή Μέτρου Απαγόρευσης διέλευσης, παραμονής και κυκλοφορίας προσώπων και οχημάτων, σε περιοχές NATURA, καθώς και σε δασικά οικοσυστήματα, πάρκα και άλση

Ένα από τα προληπτικά μέτρα του εφαρμόζεται κατά την αντιπυρική περίοδο, σύμφωνα με τις οδηγίες της ΓΓΠΠ, είναι το μέτρο της προληπτικής απαγόρευσης κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων- περιπατητών σε εθνικούς δρυμούς, δάση και ευπαθείς περιοχές σε ημέρες και ώρες που θεωρούνται επικίνδυνες λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητες της κάθε περιοχής. Οι ακριβείς περιοχές και ο χρόνος απαγόρευσης έχουν καθοριστεί σε αποφάσεις που εκδίδονται από τους χωρικούς Αντιπεριφερειάρχες“.

Έτσι στο κέντρο της Αθήνας ο λόφος Φινοπούλου και το Πεδίο του Άρεως θα παραμείνουν κλειστά, όπως και ο Λυκαβηττόςόπου ακυρώθηκε η συναυλία Queen Symphonic, που ήταν προγραμματισμένη για απόψε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα