Κορονοϊός: 10% θετικά τεστ στην παραλία της Θεσσαλονίκης

Κορονοϊός: 10% θετικά τεστ στην παραλία της Θεσσαλονίκης
Ατελείωτες ουρές για rapid test στην Θεσσαλονίκη eurokinissi

Στον ΕΟΔΥ θεωρούν ότι μέχρι το τέλος των τεστ το ποσοστό των θετικών αποτελεσμάτων θα μειωθεί και η κατάσταση δεν θα είναι τόσο δραματική.

Κοντά ή και πάνω από 10% των τεστ κορονοϊού, που γίνονται αυτή την ώρα και μέχρι τις 20:00 το βράδυ στην παραλία της Θεσσαλονίκης, βγαίνουν θετικά, σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr.

Το ποσοστό είναι εξαιρετικά υψηλό και οι αρμόδιοι θεωρούν ότι είναι πρώιμο ακόμη για γενικεύσεις, συνιστώντας ψυχραιμία και υπομονή μέχρι να ολοκληρωθούν τα τεστ σήμερα για να υπάρξει μια πιο ξεκάθαρη εικόνα ως προς τα ποσοστά.

Σημειώνεται πως στο επίπεδο επικινδυνότητας 4 μπαίνουν Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Ροδόπη, όπως γνωστοποίησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο, προαναγγέλλοντας μάλιστα και νέα μέτρα τα οποία θα ανακοινωθούν την Παρασκευή και θα ισχύσουν -τουλάχιστον- για τον επόμενο μήνα.

Οι τρεις νέες περιφερειακές ενότητες, που το τελευταίο διάστημα είδαν τα κρούσματα του κορονοϊού να εκτοξεύονται (ειδικά η Θεσσαλονίκη) βρίσκονται πλέον στο “κόκκινο” του Χάρτη και θα μπουν σε καθεστώς lockdown, μεγαλώνοντας τη σχετική λίστα των περιοχών του “επιπέδου 4”, όπου ήδη βρίσκονται οι Σέρρες, τα Ιωάννινα, η Κοζάνη και η Καστοριά.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα