Θεσσαλονίκη: Ατελείωτες ουρές για rapid test – Προ των πυλών το lockdown

Θεσσαλονίκη: Ατελείωτες ουρές για rapid test – Προ των πυλών το lockdown
Μαζικά rapid test στην Θεσσαλονίκη eurokinissi

Δωρεάν rapid test διενεργούνται στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης λίγο πριν το ενδεχόμενο lockdown στην πόλη. Οι τεράστιες ουρές έχουν σχηματιστεί ώρες πριν αρχίσει η διενέργεια των τεστ.

Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ ξεκίνησε σήμερα 29 Οκτωβρίου, την διενέργεια δωρεάν τεστ για τον κορονοϊό στους πολίτες, στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα στο ύψος του αγάλματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Οι μεγάλες ουρές είναι ενδεικτικές της ανησυχίας αλλά και της διασποράς που επικρατεί στην μακεδονική πρωτεύουσα.

Στο σημείο βρέθηκε και ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας, ο οποίος εξήγησε ότι ο οργανισμός θα προσπαθήσει να εξυπηρετήσει όλους τους πολίτες που αναμένουν να κάνουν τεστ, τα οποία ξεκίνησαν 10 το πρωί, ενώ πλήθος είχε συγκεντρωθεί περιμένοντας ήδη από τις 7. Τα rapid test θα διενεργούνται δωρεάν μέχρι τις 8 το βράδυ.

Από το ρεπορτάζ προκύπτει πως μεγάλος αριθμός πολιτών πήγε να κάνει προληπτικά το τεστ, προκειμένου να μην μεταδόσει τον ιό σε ανθρώπους ευπαθών ομάδων, στην περίπτωση που νοσεί ασυμπτωματικά. Πάντως, η Θεσσαλονίκη φαίνεται να οδεύει με ταχείς ρυθμούς προς την λεγόμενη κόκκινη ζώνη και το τοπικό lockdown να βρίσκεται προ των πυλών, μετά τα 384 χθεσινά κρούσματα, αλλά και τις ενδείξεις των λυμάτων της πόλης που προμηνύουν έκρηξη των κρουσμάτων.






Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα