Κορονοϊός: 18 περιοχές στα “κόκκινα” – Αύξηση φορτίου σε Αχαΐα, Ηλεία, Αιτωλοακαρνανία

Κορονοϊός: 18 περιοχές στα “κόκκινα” – Αύξηση φορτίου σε Αχαΐα, Ηλεία, Αιτωλοακαρνανία
Πανδημία στην Ελλάδα AP

Σύμφωνα με τον Ν. Χαρδαλιά οι περιοχές της Αχαΐας, Ηλείας και Αιτωλοακαρνανίας, αποτελούν περιοχές που αυξάνεται το ιικό φορτίο - Σε επιφυλακή για τους εορτασμούς του Αγίου Ανδρέα - Η τοποθέτηση Πελετίδη.

Αιτωλοακαρνανία, Αχαΐα και Ηλεία αποτελούν περιοχές όπου υπάρχει αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο σύμφωνα με τον Νίκο Χαρδαλιά.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας αναφέρθηκε στην επικοινωνία του πρωθυπουργού με τον κ. Πελετίδη εν όψει της γιορτής του Αγίου Ανδρέα προκειμένου να τηρηθούν αυστηρά τα μέτρα κατά του κορονοϊού.

Ο κ. Χαρδαλιάς επανέλαβε την ανάγκη αυστηρότατης τήρησης των υγειονομικών μέτρων ενόψει και της εορτής του πολιούχου της Πάτρας και ζήτησε από τους παράγοντες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να συμβάλουν σε αυτό, κάτι που ήταν αίτημα και του πρωθυπουργού.

Στιγμιότυπο από την Πάτρα, κατα την περίοδο του δεύτερου λοκντάουν για την ανάσχεση της πανδημίας του κορονοϊού. (EUROKINISSI) Eurokinissi

 

Την Πέμπτη εξάλλου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας είχε καλέσει τους πολίτες της Πάτρας να τηρούν τα μέτρα, να αποφεύγουν τον συγχρωτισμό και να γιορτάσουν μέσα στην οικογένειά τους, όχι με ανταλλαγή επισκέψεων που ούτως ή άλλως απαγορεύονται.

“Είναι σαφές ότι φέτος τα Χριστούγεννα θα είναι διαφορετικά, όπως άλλωστε, σε όλη την Ευρώπη” είπε ακόμη ο κ. Χαρδαλιάς.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς η Δράμα είναι η δεύτερη πιο επιβαρυμένη περιοχή της χώρας, σύμφωνα με το επιδημιολογικό φορτίο των τελευταίων 14 ημερών, μετά την Πέλλα.

Συγκεκριμένα ο κ. Χαρδαλιάς, κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του, σημείωσε: “Ορισμένες περιοχές της χώρας φαίνεται να είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένες. Τέτοιες περιοχές και με τη σειρά του επιδημιολογικού φορτίου των τελευταίων 14 ημερών είναι οι εξής 18 σε σύνολο 74 περιοχών:

Πέλλα, Δράμα, Θεσσαλονίκη, Γρεβενά, Φλώρινα, Πιερία, Ημαθία, Σέρρες, Λάρισα, Κιλκίς, Χαλκιδική, Μαγνησία, Ξάνθη, Καρδίτσα, Έβρος Καβάλα, η Ροδόπη και τα Τρίκαλα. Αυτές οι περιοχές παραμένουν με τα περισσότερα κρούσματα, ανεξάρτητα από την πορεία της καμπύλης επιδείνωσης της νόσου στην περιοχή”.

Πελετίδης: “οι συμπολίτες μας να μην διοργανώσουν εορτασμούς στα σπίτια τους”

Δηλώσεις για την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε σήμερα με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, σχετικά με την ανάγκη της αυστηρότατης τήρησης των υγειονομικών μέτρων ενόψει και της εορτής του πολιούχου της Πάτρας, Αγίου Ανδρέα, έκανε ο δήμαρχος της πόλης, Κώστας Πελετίδης.

Ειδικότερα, ο Κώστας Πελετίδης ανέφερε: 

“Ο πρωθυπουργός επικοινώνησε μαζί μου και μου ζήτησε, ενόψει της εορτής του πολιούχου Αγίου Ανδρέα, ο δήμος να συμβάλει στα μέτρα για τον περιορισμό της πανδημίας Covid-19.Είναι γνωστό ότι οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό δεν είναι αντικείμενο του δήμου, αλλά της μητρόπολης. Εμείς ήδη έχουμε λάβει μέτρα για να μην στηθούν πάγκοι μικροπωλητών κλπ”.

“Το θέμα της διασποράς του κορονοϊού,” συνέχισε ο δήμαρχος, “το θέσαμε από χθες, ημέρα της πανελλαδικής απεργίας, στην εκδήλωση έξω από την 6η ΥΠΕ, όπου είπαμε ότι δεν πρέπει να δούμε κι εδώ εικόνες όπως εκείνες που είδαμε στον εορτασμό του πολιούχου της Θεσσαλονίκης, Αγίου Δημητρίου και να έχουμε μια επιπλέον ώθηση για την αύξηση των κρουσμάτων στην περιοχή μας”.

Στο σημείο αυτό, ο Κώστας Πελετίδης επεσήμανε ότι “χρειάζεται μεγάλη προσοχή, οι συμπολίτες μας να μην διοργανώσουν εορτασμούς στα σπίτια τους, γιατί είναι δύσκολο να τηρηθούν υγειονομικά μέτρα σε ένα τέτοιο περιβάλλον”.

Παράλληλα, πρόσθεσε ο δήμαρχος, “η πανδημία απαιτεί, έστω και τώρα, μέτρα για την ενίσχυση των δημόσιων νοσοκομείων με προσωπικό, μέτρα για τα σχολεία και τα μέσα μαζικής μεταφοράς κλπ, για να προστατευθεί η υγεία του λαού, μέτρα που έπρεπε να έχουν ήδη παρθεί για να μην είναι οι συμπολίτες μας με την πλάτη στον τοίχο”. 

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα