Μητσοτάκης καλεί Πάτρα: Μη γιορτάσετε τον Αγ. Ανδρέα, φοβόμαστε τον κορονοϊό

Μητσοτάκης καλεί Πάτρα: Μη γιορτάσετε τον Αγ. Ανδρέα, φοβόμαστε τον κορονοϊό
Στιγμιότυπο από την Πάτρα τις μέρες του lockdown Eurokinissi

Τηλεφωνική επικοινωνία του πρωθυπουργού με τον δήμαρχο Πατρέων και τον περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας εν όψει της γιορτής του Αγίου Ανδρέα προκειμένου να τηρηθούν αυστηρά τα μέτρα κατά του κορονοϊού.

Το ενδεχόμενο η Πάτρα να γίνει… Θεσσαλονίκη, με έκρηξη κρουσμάτων κορονοϊού, λόγω της εορτής του Αγίου Ανδρέα, πολιούχου της πόλης, στις 30 Νοεμβρίου, τρομάζει την κυβέρνηση και στο πλαίσιο αυτό ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε σήμερα, Παρασκευή, τηλεφωνική επικοινωνία με τον Δήμαρχο Πατρέων Κωνσταντίνο Πελετίδη και τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριο Φαρμάκη.

Ο πρωθυπουργός τόνισε την ανάγκη αυστηρότατης τήρησης των υγειονομικών μέτρων ενόψει και της εορτής του πολιούχου της Πάτρας, Αγίου Ανδρέα, τη Δευτέρα.

Επεσήμανε μάλιστα ιδιαίτερα το γεγονός ότι το τελευταίο διάστημα παρατηρείται αυξημένη υγειονομική επιβάρυνση στην περιοχή, γεγονός που επιβάλει ακόμη μεγαλύτερη προσοχή από τους πολίτες και ζήτησε από τους παράγοντες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να συμβάλουν σε αυτό.

Την Πέμπτη εξάλλου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας είχε καλέσει τους πολίτες της Πάτρας να τηρούν τα μέτρα, να αποφεύγουν τον συγχρωτισμό και να γιορτάσουν μέσα στην οικογένειά τους, όχι με ανταλλαγή επισκέψεων που ούτως ή άλλως απαγορεύονται. 

Υπενθυμίζεται ότι στην αρχή της πανδημίας της Covid-19 την άνοιξη, όταν η κυβέρνηση είχε αποφασίσει να ακυρωθούν οι καρναβαλικές εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα, ο δήμος Πατρέων είχε στηρίξει την απόφαση αυτή και είχε συμμορφωθεί ακυρώνοντας το περίφημο καρναβάλι της πόλης.

Προφανώς και λόγω του lockdown, ο θρησκευτικός εορτασμός του Αγίου Ανδρέα θα είναι περιορισμένος. Το παράδειγμα της Θεσσαλονίκης άλλωστε, όπου ο εορτασμός του Αγίου Δημητρίου απέβη μοιραίος, καλείται να συνετίσει άπαντες και στην Πάτρα.

Ο ίδιος ο πρωθυπουργός εξάλλου κατά τη συζήτηση στη Βουλή για τον κορονοϊό είχε παραδεχθεί λάθος χειρισμούς στη Θεσσαλονίκη, λέγοντας ότι τα μέτρα στη συμπρωτεύουσα έπρεπε να είχαν ληφθεί μία εβδομάδα νωρίτερα και φωτογραφίζοντας Εκκλησία και τοπική αυτοδιοίκηση, που επέμεναν για τον εορτασμό του Αγίου Δημητρίου.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα