Κορονοϊός: Έκκληση βοηθείας από αναισθησιολόγο – “Διασωληνώνουμε 40ρηδες και 50ρηδες”

Κορονοϊός: Έκκληση βοηθείας από αναισθησιολόγο – “Διασωληνώνουμε 40ρηδες και 50ρηδες”
Εικόνα από διασωληνωμένο ασθενή Eurokinissi

Κραυγή αγωνίας από το προσωπικό των νοσοκομείων της χώρας. Τι αναφέρει ο αναισθησιολόγος στο νοσοκομείο "Παπανικολάου" στη Θεσσαλονίκη, Δανιήλ Κωνσταντινίδης.

Έκκληση βοηθείας έκανε μέσω ανάρτησής του στα social media ο αναισθησιολόγος στο νοσοκομείο “Παπανικολάου” στη Θεσσαλονίκη, Δανιήλ Κωνσταντινίδης, ο οποίος τόνισε πως “βρισκόμαστε όλοι ενώπιον ενός υγειονομικού πολέμου άνευ προηγουμένου, τέτοιου που όμοιο του δεν έχει συναντήσει καμία γενιά που αυτή τη στιγμή κατοικεί στον πλανήτη”.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ το πρωί της Παρασκευής (13/11), ο κ. Κωνσταντινίδης ανέφερε πως προχώρησε στη συγκεκριμένη ανάρτηση, όταν μετέβη στην κλινική Covid-19 για να διασωληνώσει έναν ασθενή στην 4η δεκαετία της ζωής του, έναν νέο άνθρωπο, και θέλησε έτσι να περιγράψει την πραγματικότητα που ζει το ιατρικό προσωπικό.

“Είμαστε πλέον στα όριά μας”, τόνισε ο αναισθησιολόγος, ενώ επιβεβαίωσε ότι την Πέμπτη (12/11) διασωληνώθηκαν 2 άτομα ηλικίας 25 και 30 ετών στο “Παπανικολάου” χωρίς σοβαρά προβλήματα, τονίζοντας ότι “το πρόβλημα είναι το σύνδρομο της αναπνευστικής δυσχέρειας που αναπτύσσεται και που καμία φορά οι άνθρωποι δεν το αντιλαμβάνονται”.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Εξήγησε ότι συχνά προσπαθούν να εξηγήσουν στους ασθενείς την βαρύτητα της κατάστασής τους, καθώς το περίεργο με αυτή την νόσο είναι ότι η κλινική εικόνα των ανθρώπων αυτών δεν συνάδει με την βαρύτητα των απεικονιστικών εξετάσεων (αξονικών κλπ) και επομένως οι ασθενείς δεν αντιλαμβάνονται πάντα την σοβαρότητα της κατάστασης.

Υπογράμμισε, επίσης, ότι οι ηλικίες των διασωληνώσεων έχουν πέσει αισθητά στο δεύτερο κύμα της πανδημίας, ενώ εξέφρασε την θλίψη του για όσους λένε ότι δεν υπάρχει κορονοϊός.

Η ανάρτηση του Δανιήλ Κωνσταντινίδη

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα