Κορονοϊός-Εργοστάσιο κομπόστας: Από την Κυριακή οι πρώτοι 2 θετικοί εργαζόμενοι

Κορονοϊός-Εργοστάσιο κομπόστας: Από την Κυριακή οι πρώτοι 2 θετικοί εργαζόμενοι
Κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ AP

Πώς φτάσαμε στα 114 κρούσματα στο εργοστάσιο κομπόστας στη Πέλλα που τελικά αποφασίστηκε να κλείσει. Από την περασμένη Κυριακή υπήρχαν 2 θετικά κρούσματα.

Με τον πλέον εμφατικό τρόπο επιβεβαιώθηκαν οι υποψίες για συρροή κρουσμάτων κορoνοϊού στο εργοστάσιο κομπόστας στο Μαυροβούνι Σκύδρας, αφού το 114 επιβεβαιωμένα κρούσματα προκάλεσαν γενικευμένη ανησυχία για το κατά πόσο υπήρξε διασπορά του ιού στην ευρύτερη περιοχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ανησυχίες εντάθηκαν την περασμένη Κυριακή όταν δύο άτομα που εργάζονταν στο εργοστάσιο παρουσίασαν συμπτώματα της Covid-19.

Εργαζόμενη που διαμένει σε περιοχή κοντά στο εργοστάσιο, μετά την εκδήλωση συμπτωμάτων, βρέθηκε θετική, ενώ μετέδωσε τον ιό στον σύζυγο και το παιδί της. Μάλιστα πάρθηκε η απόφαση το σχολείο όπου φοιτούσε το παιδί της εργαζόμενης στο Λουτροχώρι να κλείσει τελείως.

Άμεσα ενημερώθηκε ο ΕΟΔΥ και η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και εξειδικευμένα κλιμάκια μετέβησαν στο εργοστάσιο πραγματοποιώντας ελέγχους και στους 407 εργαζόμενους της εταιρείας εκ των οποίων οι 114 βρέθηκαν θετικοί.

Ακολουθήθηκε το πρωτόκολλο και οι εργαζόμενοι που βρέθηκαν θετικοί στον ιό απομονώθηκαν και το εργοστάσιο θα συνέχιζε να δουλεύει κανονικά με τους εργαζόμενους στα δείγματα των οποίων δεν βρέθηκε ο ιός.

Τελικά, όμως, ελήφθη η απόφαση το εργοστάσιο να μη λειτουργήσει.

«Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί έκλεισε τελείως το εργοστάσιο εφόσον απομονώθηκαν οι θετικοί εργαζόμενοι», αναφέρει στη Voria.gr ο πρόεδρος της Ένωσης Κονσερβοποιών Ελλάδος Κώστας Αποστόλου.

Σύσκεψη το απόγευμα

Σε επιφυλακή βρίσκεται η περιφερειακή ενότητα Πέλλας μετα την επιβεβαίωση της συρροής κρουσμάτων κορωνοϊού στη ευρύτερη περιοχή, λίγες εβδομάδες μετά το αντίστοιχο περιστατικό σε άλλο εργοστάσιο κομπόστας στα Γιαννιτσά.

«Δεν μπορούμε να ξέρουμε εάν η εργαζόμενη που διαγνώστηκε πρώτη είναι ο λεγόμενος ασθενής μηδέν, ώστε να επιβεβαιώσουμε ότι είναι το άτομο από το οποίο ξεκίνησε η διασπορά», αναφέρει στη Voria.gr ο αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Δάνης Τζαμτζής.

Θετικό είναι ωστόσο το γεγονός ότι οι εποχικοί κυρίως εργαζόμενοι που απασχολούνται στο εργοστάσιο που, σύμφωνα με τον κ. Τζαμτζή, είναι από τα μεγαλύτερα της περιοχής, προέρχονται μόνο από την περιφερειακή ενότητα Πέλλας και όχι από γειτονικές περιοχές, όπως συνέβη με την πρώτη περίπτωση εργοστασίου κονσερβοποιίας.

«Το απόγευμα θα έχουμε σύσκεψη με τον γ.γ. Πολιτικής Προστασίας, ώστε να δούμε εάν θα υπάρξουν περαιτέρω μέτρα στην περιοχή», εξηγεί ο αντιπεριφερειάρχης Πέλλας, αναφερόμενος στην εσπευμένη μετάβαση του Βασίλη Παπαγεωργίου στην Πέλλα με εντολή του Νίκου Χαρδαλιά.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα