Κορονοϊός: Για πρώτη φορά μωρό γεννήθηκε θετικό ενώ η μητέρα του ανάρρωνε  

Κορονοϊός: Για πρώτη φορά μωρό γεννήθηκε θετικό ενώ η μητέρα του ανάρρωνε  
Στιγμιότυπο από το "Αττικόν" Νοσοκομείο Eurokinissi

Αγοράκι γεννήθηκε θετικό στον κορονοϊό στο Αττικό Νοσοκομείο από μητέρα με λοίμωξη Covid-19 που ήταν σε αποδρομή.

Ένα μωρό γεννήθηκε θετικό στον κορονοϊό από μητέρα με λοίμωξη Covid-19 που ήταν σε αποδρομή. Ο τοκετός  έγινε την Παρασκεύη (11/12) στο Αττικό Νοσοκομείο.

Είναι η πρώτη φορά που έρχεται στον κόσμο μωρό με θετικό μοριακό έλεγχο για τον κορονοϊό από μητέρα με λοίμωξη Covid-19 σε αποδρομή. Η κύηση ήταν 37 εβδομάδων με ιστορικό σακχαρώδη διαβήτη της κύησης. Η μητέρα εμφάνισε προ 8ημέρου δεκατική πυρετική κίνηση και βήχα. Τόσο η ίδια όσο και ο σύζυγός της υποβλήθηκαν σε μοριακό έλεγχο με RT-PCR, ο οποίος βγήκε θετικός και για τους δύο.

Την Παρασκευή (11/12) η μητέρα προσήλθε στο Αττικό Νοσοκομείο με φαινόμενα τοκετού και ο μοριακός έλεγχος ήταν ασθενώς θετικός, γεγονός που υποδηλώνει ότι η λοίμωξη Covid-19 είναι σε αποδρομή. Το αγοράκι, βάρους γέννησης 3.410 γραμμαρίων, μεταφέρθηκε στη Μονάδα Εντατικής Παρακολούθησης Νεογνών για παρακολούθηση, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο τοκετός έγινε με καισαρική τομή, γεγονός που απομακρύνει την πιθανότητα κάθετης μετάδοσης κατά την διάρκεια του τοκετού. Μέχρι σήμερα, όλα τα νεογνά που γεννήθηκαν στο Αττικό Νοσοκομείο από μητέρες με λοίμωξη Covid-19 ήταν αρνητικά σε επανειλημμένους μοριακούς ελέγχους που έγιναν.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα