Κορονοϊός: Κρούσμα σε σχολείο της Αγίας Παρασκευής

Κορονοϊός: Κρούσμα σε σχολείο της Αγίας Παρασκευής
Μαθήτρια έξω από δημοτικό σχολείο Eurokinissi

Σε λιγότερο από 4 εικοσιτετράωρα θα χτυπήσει το πρώτο κουδούνι για τους μαθητές, όταν καθημερινά εντοπίζονται κρούσματα σε εργαζόμενους πολλών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων.

Σε ένα ακόμη σχολείο της Αττικής εντοπίστηκε κρούσμα κορονοϊού μόλις λίγες ημέρες πριν την επιστροφή των μαθητών στα σχολεία μετά τις θερινές διακοπές. Πρόκειται για το 8ο Δημοτικό Σχολείο Αγίας Παρασκευής, όπου θετική στον κορονοϊό βρέθηκε εκπαιδευτικός.

Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες, η εκπαιδευτικό εμφάνισε συμπτώματα και ενημέρωσε τη διεύθυνση της μονάδας, η οποία με τη σειρά της πληροφόρησε τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) και τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη τι θα γίνει κατά την πρώτη μέρα του σχολικού έτους καθώς αναμένονται οι τελικές οδηγίες των αρμοδίων για τις επόμενες ενέργειες.

Να σημειώσουμε ότι σε διάφορες περιοχές της χώρας κατά το άνοιγμα των σχολείων -χωρίς μαθητές μέχρι και αύριο- έχουν σημειωθεί σποραδικά κρούσματα, τα οποία δημιουργούν σε ένα βαθμό ανασφάλεια για το τι μέλλει γενέσθαι μετά τις 14 Σεπτεμβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι κρούσματα βρέθηκαν πρόσφατα στο 30ο δημοτικό σχολείο και στο 16ο Γυμνάσιο Περιστερίου, όπου εντοπίστηκαν θετικοί στον κορονοϊό μια καθαρίστρια και ένας εκπαιδευτικός αντίστοιχα. Με την εύρεση των δυο κρουσμάτων ο Δήμος Περιστερίου προέβη σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες βάσει του υγειονομικού πρωτοκόλλου ενημερώνοντας τον ΕΟΔΥ και το υπουργείο Παιδείας.

Οι επιδημιολόγοι έχουν τονίσει πως είναι αδύνατον να μην υπάρχουν κρούσματα στα σχολεία κατά την έναρξη των μαθημάτων και φυσικά επιμένουν στην τήρηση των μέτρων και τη χρήση μάσκας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα