Κορονοϊός: Μόνο με ένα συνοδό οι ηλικιωμένοι

Κορονοϊός: Μόνο με ένα συνοδό οι ηλικιωμένοι
Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας Eurokinissi

Οδηγίες για την προστασία των ηλικιωμένων που διαμένουν σε Μονάδες Φροντίδας ή Ιατρικής Αποκατάστασης.

Τα άτομα άνω των 70 ετών, πολλώ δε μάλλον με υποκείμενα σοβαρά χρόνια νοσήματα (καρδιοπάθειες, διαβήτη, προβλήματα του αναπνευστικού), ανήκουν στις πιο ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, κινδυνεύουν περισσότερα απ’ οιονδήποτε άλλο να νοσήσουν σοβαρά από τον κορονοϊό και οι στενές επαφές μαζί τους θα πρέπει να αποφεύγονται.

Δικαιολογημένες, ως εκ τούτο, οι συστάσεις του Υπουργείου Υγείας για την αποφυγή επισκεπτηρίων σε Κέντρα Φυσικής Ιατρικής Αποκατάστασης, Μονάδες Φροντίδας και Μονάδες Ημερήσιας Νοσηλείας προκειμένου να προστατευτεί η υγεία οικείων προσώπων ή συνανθρώπων μας από μια σοβαρή λοίμωξη.

Μόνο σε περιπτώσεις που κρίνεται απαραίτητη η παρουσία συνοδού στις ανωτέρω δομές, αυτή θα πρέπει να περιορίζεται σ’ ένα και μόνο άτομο, όπως επίσης να εφαρμόζονται όλα τα μέτρα προφύλαξης (λήψη αυστηρών μέτρων ατομικής υγιεινής, όπως η επιμελής και συχνή απολύμανση χεριών και η συνεχής χρήση κατάλληλης μάσκας). Προφανέστατα δεν θα πρέπει να επιτρέπεται η επίσκεψη από άτομα που παρουσιάζουν οιοδήποτε σύμπτωμα ενδεικτικό λοίμωξης του ανώτερου αναπνευστικού (βήχα, πόνο στο λαιμό, πυρετό ή δέκατα και δύσπνοια).

Τα ειδικά κέντρα και όλες οι μονάδες οφείλουν να τηρούν στην υποδοχή τους βιβλίο επισκεπτηρίου, καταγράφοντας καθημερινά: το ονοματεπώνυμο του επισκέπτη, το ονοματεπώνυμο του ωφελουμένου που δέχεται την επίσκεψη, την ώρα άφιξης και την ώρα αναχώρησης του επισκέπτη, καθώς και ένα τηλέφωνο επικοινωνίας -για παν ενδεχόμενο.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα