Κορονοϊός – Νέα μέτρα: Στο “τραπέζι” ο ολοκληρωτικός αποκλεισμός των ανεμβολίαστων από την εστίαση

Κορονοϊός – Νέα μέτρα: Στο “τραπέζι” ο ολοκληρωτικός αποκλεισμός των ανεμβολίαστων από την εστίαση
Έλεγχος πιστοποιητικών σε είσοδο καταστήματος InTIMe

Σκέψεις για "μπλόκο" στους ανεμβολίαστους πολίτες ακόμη και από τους εξωτερικούς χώρους της εστίασης.

Λίγες ώρες πριν τα νέα μέτρα που λήφθηκαν από την κυβέρνηση τεθούν σε ισχύ και με τον κορονοϊό να συνεχίζει την επέλασή του στη χώρα, η ενδεχόμενη επέκταση των περιοριστικών μέτρων με στόχο την ανάσχεση της διασποράς φαίνεται πως βρίσκεται ήδη στο τραπέζι.

Αυτή φέρεται να είναι η σκέψη για την περίπτωση όπου δεν θα υπάρξει σταθεροποίηση της επιδημιολογικής εικόνας με τα μέτρα που ήδη έχουν ληφθεί και θα εφαρμοστούν από αύριο, Δευτέρα.

Σύμφωνα με το OPEN, εξετάζεται το ενδεχόμενο να αποφασιστεί ολοκληρωτικό απαγορευτικό στους ανεμβολίαστους πολίτες στην εστίαση, πράγμα που σημαίνει ότι δεν μπορούν να εισέρχονται ούτε στους εξωτερικούς χώρους των καταστημάτων.

Την ίδια ώρα, έντονος είναι ο προβληματισμός για τον υψηλό αριθμό των ανεμβολίαστων άνω των 60 ετών, ενώ την επόμενη εβδομάδα αρχίζει ο καθολικός εμβολιασμός στα νησιά με λιγότερους από 500 κατοίκους.

Νέα μέτρα: Τι αλλάζει από αύριο

  • Στα κέντρα διασκέδασης, στους κλειστούς (εσωτερικούς) χώρους εστίασης, στα θέατρα, στους κινηματογράφους, στα μουσεία, στις εκθέσεις, στα συνέδρια, στα γυμναστήρια και στα γήπεδα, δυνατότητα πρόσβασης και δια ζώσης παρουσίας έχουν μόνο οι εμβολιασμένοι ή εντός των τελευταίων έξι (6) μηνών νοσήσαντες από τη νόσο Covid-19 ενήλικοι συμπολίτες μας. Οι ανεμβολίαστοι ενήλικοι συμπολίτες μας δεν έχουν δυνατότητα φυσικής πρόσβασης στους προαναφερθέντες χώρους, για την προστασία, πρωτίστως, της δικής τους υγείας.
  • Στα καταστήματα λιανικού εμπορίου, στους ανοικτούς (εξωτερικούς) χώρους εστίασης, στα κομμωτήρια, στους χώρους παροχής υπηρεσιών αισθητικής και άλλους χώρους με συναφείς δραστηριότητες ή παροχής υπηρεσιών, δυνατότητα πρόσβασης έχουν οι εμβολιασμένοι ή εντός των τελευταίων έξι (6) μηνών νοσήσαντες από τη νόσο Covid-19 και οι ανεμβολίαστοι ενήλικοι συμπολίτες μας που έχουν υποβληθεί σε διαγνωστικό έλεγχο με PCR ή rapid test πριν από την παρουσία τους στο κατάστημα.
  • Τα παιδιά ηλικίας από 4 έως 17 ετών έχουν δυνατότητα πρόσβασης σε όσους από τους προαναφερθέντες χώρους επιτρέπεται η παρουσία ανηλίκων, και μόνο εφόσον έχουν υποβληθεί σε αυτοδιαγνωστικό έλεγχο self-test εντός των τελευταίων 24 ωρών αντίστοιχα πριν από την παρουσία τους στον χώρο. Τα παιδιά ηλικίας μέχρι 4 ετών έχουν δυνατότητα πρόσβασης χωρίς έλεγχο.
  • Στα super markets, τα καταστήματα αγοράς τροφίμων (όπως κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, φούρνοι, ζαχαροπλαστεία και κάβες), η πρόσβαση καταναλωτών είναι δυνατή χωρίς έλεγχο. Ωστόσο, στην περίπτωση αυτή ισχύει ο επιπρόσθετος περιορισμός μέγιστης δυνατής ταυτόχρονης παρουσίας πελατών εντός του καταστήματος στο 1 άτομο ανά 9 τετραγωνικά μέτρα.
  • Στα φαρμακεία, η πρόσβαση καταναλωτών είναι δυνατή χωρίς έλεγχο.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα