Κορονοϊός: Πάνω από 1.400 κλήσεις σε 2 ώρες στο Τηλεφωνικό Κέντρο Βοήθειας

Κορονοϊός: Πάνω από 1.400 κλήσεις σε 2 ώρες στο Τηλεφωνικό Κέντρο Βοήθειας
Το Κέντρο Επιχειρήσεων του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας Eurokinissi

Μέσα σε διάστημα δύο ωρών, υπήρξαν περισσότερες από 1.400 στο Τηλεφωνικό Κέντρου Βοήθειας και Πληροφόρησης για τον κορονοϊό, το οποίο τέθηκε σε λειτουργία το μεσημέρι από την Περιφέρεια Αττικής και τον ΙΣΑ.

Στις 1.400 ανήλθαν οι κλήσεις, κατά το πρώτο δίωρο της λειτουργίας του τηλεφωνικού κέντρου βοήθειας και πληροφόρησης για τον κορονοϊό 2142142000, που λειτούργησε το μεσημέρι η Περιφέρεια Αττικής και ο ΙΣΑ, με τη συμμετοχή εθελοντών ιατρών, ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών.

Από αυτές απαντήθηκαν οι 600 κλήσεις. Ποσοστό 74% αφορούσε οδηγίες για ιατρικά θέματα. Το 6% ήταν για ψυχολογική υποστήριξη και 7% έθεσε θέματα κοινωνικής παρέμβασης. Το 84% των κλήσεων ήταν από το νομό Αττικής, το 4% από το νομό Θεσσαλονίκης και οι υπόλοιπες κλήσεις από άλλους νομούς..

Για το θέμα αυτό ο περιφερειάρχης Αττικής και πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης ευχαρίστησε τους εθελοντές που στηρίζουν τη προσπάθεια και ζήτησε την κατανόηση του κόσμου απέναντι σε αυτήν την μεγάλη προσπάθεια για να καλυφθεί η ανάγκη ενημέρωσης και να διορθωθούν “λάθη που πιθανόν να γίνονται λόγω της ταχύτητας των εξελίξεων”.

Ως παράδειγμα ανέφερε την λανθασμένη είσοδο στο σπίτι με παπούτσια του ηθοποιού στο νέο σποτ για τον κορονοϊο και συνιστά “να μένουμε στο σπίτι αλλά να τηρούμε και εκεί σχολαστικά τους κανόνες υγιεινής”.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα