Κορονοϊός: Προληπτική απολύμανση σε σχολεία και λεωφορεία του δήμου Πειραιά

Κορονοϊός: Προληπτική απολύμανση σε σχολεία και λεωφορεία του δήμου Πειραιά
Σχολική αίθουσα Eurokinissi

Η απολύμανση θα γίνει στα λεωφορεία της δημοτικής συγκοινωνίας και σε όλα τα σχολικά κτίρια του δήμου ενώ θα τοποθετηθούν και αντισηπτικά υγρά.

Σε προληπτική απολύμανση όλων των σχολικών κτιρίων του Δήμου Πειραιά, για την προστασία μαθητών και εκπαιδευτικών από τον κορονοϊό και τις ιώσεις, προχωρά η διεύθυνση Παιδείας και οι Σχολικές Επιτροπές του δήμου. Η απολύμανση θα ξεκινήσει το απόγευμα της Παρασκευής, 6 Μαρτίου, θα συνεχιστεί το Σαββατοκύριακο και θα ολοκληρωθεί στο τέλος της ερχόμενης εβδομάδας, λόγω του μεγάλου αριθμού των σχολικών μονάδων.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Δήμου Πειραιά, έχει δρομολογηθεί η παραγγελία χιλιάδων μονόλιτρων απολυμαντικών υγρών για τα χέρια, που θα διατεθούν στα σχολεία, έτσι ώστε να υπάρχει τουλάχιστον ένα λίτρο αντισηπτικού υγρού σε κάθε αίθουσα.

Σημειώνεται, ότι η διεύθυνση Παιδείας σε συνεργασία με τη διεύθυνση Δημόσιας Υγείας του Δήμου Πειραιά, προτίθενται να δρομολογήσουν όπου και όποτε είναι εφικτό, δράσεις για την ενημέρωση του μαθητικού πληθυσμού ως προς τους βασικούς κανόνες ατομικής υγιεινής.

Η αντιδήμαρχος Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης, Ασπασία Αλιγιζάκη, δήλωσε σχετικά: «Εξαιτίας της έξαρσης των ιώσεων και της εμφάνισης του κορονοϊού στη χώρα μας, θεωρούμε υποχρέωσή μας, σε συνεργασία με τις Σχολικές Επιτροπές, να προβούμε στη λήψη όλων των αναγκαίων προληπτικών μέτρων ώστε να προστατεύσουμε, όσο είναι εφικτό, τον μαθητικό πληθυσμό και τον εκπαιδευτικό κόσμο».

Τι πρέπει να ξέρω για τον κορονοϊό

*ΠΩΣ ΜΕΤΑΔΙΔΕΤΑΙ. Χρήσιμος οδηγός για να προστατευθείτε από τον κορονοϊό

*ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑΣ. Ποια θα υποδέχονται τα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα.

*ΤΑΞΙΔΙΑ. Κορονοϊός και αεροδρόμια: Τι να προσέξετε.

*Η ΕΠΙΔΗΜΙΑ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ. Δείτε LIVE χάρτη με την εξέλιξη του κορονοϊού.

Δημοτική συγκοινωνία

Τα λεωφορεία της δημοτικής συγκοινωνίας θα απολυμάνει προληπτικά για τον κορονοϊό, ο δήμος Πειραιά, με στόχο την προστασία των εργαζομένων και του επιβατικού κοινού.

Εκτός από την καθημερινή απολύμανση των λεωφορείων της δημοτικής συγκοινωνίας σε μπάρες και χειρολαβές, έχουν ήδη τοποθετηθεί αντισηπτικά υγρά για την προστασία των οδηγών και των πολιτών.

Η εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος Δημοτικής Συγκοινωνίας, Γερασιμούλα – Αλεξάνδρα Τουμαζάτου, ανέφερε σε δήλωσή της πως η διεύθυνση Δημοτικής Συγκοινωνίας προχωρά για προληπτικούς λόγους, στα συγκεκριμένα μέτρα για τον κορονοϊό, καθώς «χρησιμοποιούν τα λεωφορεία καθημερινά πολλοί συμπολίτες μας». Επιπλέον σημείωσε, πως είναι σημαντικό να γίνονται οι απαραίτητες ενέργειες για την καλύτερη δυνατή προστασία του επιβατικού κοινού και των εργαζομένων.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα